Magasinet M!

Vanvittige veje

Hvis du mangler lidt spænding og ikke er bange for at dø, skal du måske tage en tur på en af disse 14 veje

Vanvittige veje
Den stejle

Baldwin Street

Hvor: Dunedin, New Zealand

Du skal nok lige tjekke håndbremsen en ekstra gang, når du parkerer på verdens stejleste vej. På Baldwin Street er flere cyklister og fodgængere nemlig blevet nedlagt af trillende biler, der ikke kunne klare hældningen på 35%. Vejen er faktisk så stejl, at man ikke kan lægge asfalt, da den ville glide væk i processen, så i stedet er Baldwin Street belagt med betonplader.

ANNONCE
Vanvittige veje
Den snoede

Stelviopasset

Hvor: Stelviopasset, Italien

"The Greatest Driving Road In The World." Sådan betegnede Top Gear den italienske vej, og det handler virkelig også om at have is i maven, når man giver den gas på asfalten. De 48 smalle hårnålesving sætter enhver bilist på en hård prøve, og det er uanset, om der står Ferrari eller Fiat på bagsmækken. Derfor er vejen også yderst populær blandt turister og bilfreaks i alle aldre. Den sublime udsigt er bare en bonus.

ANNONCE
Vanvittige veje
Dødsruten

North Yungas Road

Hvor: Fra La Paz til Coroico, Bolivia

Vejen her kaldes El Camino de la Muerte, hvilket betyder De Dødes Vej. Og det er der en grund til. Hvert år mister mellem 200 og 300 mennesker livet på den få meter brede vej, hvor der dagligt kører lastbiler, busser, varevogne og biler. Der er altså stort set ingen plads til modkørende bilister, og når der så samtidig næsten ikke er noget autoværn til at beskytte mod skråninger på op til 500 meter, så vil det ende galt. Det her er nok verdens farligste vej.

ANNONCE
Vanvittige veje
Den hurtige

The Cat and the Fiddle

Hvor: Fra Buxton til Cheshire, England

Vejens lidt usædvanlige navn kommer fra en pub, der ligger på rutens højeste punkt. Her ser ikke umiddelbart så farligt ud, men problemet er, at mange kører fuldstændigt hjernedødt stærkt og ender med at crashe ud på markerne eller direkte ind i en modkørende bilist. Hvis du har planer om at køre forbi The Cat and the Fiddle, er det nok en god idé at gemme dig bag en stor lastbil det meste af vejen.

ANNONCE
Vanvittige veje
Tunnelen

Guoliang-tunnelen

Hvor: Taihang-bjergene, Kina

En gruppe borgere i den kinesiske landsby Guoliang syntes, at den almindelige vej ind til deres by var for besværlig, så de besluttede sig for at grave deres egen tunnel. De startede med at grave i 1972, og i 1977 havde de gravet 1,2 kilometer gennem et bjerg og kunne indvie deres nye vej. Det giver en ret usikker do-it-yourself-tunnel.

ANNONCE
Vanvittige veje
Den kolde

James Dalton Highway

Hvor: Fra Elliott Highway til Deadhorse, Alaska, USA

Du kender måske James Dalton Highway fra tv-serien Ice Road Truckers. Den over 600 kilometer lange vej i Alaska er bygget i 1974 på kun 154 dage, og der har ikke været den store vedligeholdelse siden, så den er noget slidt hist og her. Men det værste er, at der om sommeren blæser sten og sand ind over vejen, og om vinteren er det så koldt og øde, at kun de sejeste truckere tør bevæge sig herud. På ruten er der kun tre byer med maksimalt 25 indbyggere, så husk at tanke op, inden du begiver dig afsted.

ANNONCE
Vanvittige veje
Troldestigen

Trollstigen

Hvor: Hovedvej 63 i Rauna kommune, Norge

Trollstigen tog otte år at bygge, og den stod færdig i 1936. Den snoede vej er omringet af bjerge på over en kilometer i højden, og der er 11 hårnålesving, der er så smalle, at køretøjer på mere end 12 meter er forbudt adgang. Strækningen er dog lukket det meste af vinteren, da det er for farligt at køre i de snestorme, der ofte hærger området. Men fra omkring maj til oktober kan du prøve kræfter med Trollstigen - hvis du tør!

ANNONCE
Vanvittige veje
Nürburgring Nordschleife

Nürburgring

Hvor: Nürburg, Tyskland

Det Grønne Helvede ligger i den sydlige del af Tyskland, og banen er i princippet en ensrettet betalingsvej uden fartgrænser. Her kan enhver betale nogle få Euro og så blæse rundt på banen. Men der er sket utallige uheld og dødsfald gennem tiden, så du skal være mere end vågen, når Nürburgring skal indtages. Og tjek lige med dit forsikringsselskab, inden du giver den gas.

ANNONCE
Vanvittige veje
Den højeste

Semo La

Hvor: Tibet

Her har vi fat i den højest beliggende vej på kloden, og den ligger intet mindre end 18.380 fod eller 5,6 kilometer over havoverfladen. Det er 380 fod mere end den højde, som piloter kalder Death Zone, fordi det er nødvendigt med en tryksikret kabine med ekstra ilt over 18.000 fod. Og hvis den enorme højde eller de mange steder, hvor du kan køre ud over kæmpe skrænte ikke er skræmmende nok, så betyder den manglende ilt faktisk, at din motor kun yder halvt så meget som normalt. Det er grove løjer.

ANNONCE
Vanvittige veje
Nationalparken

White Rim Road

Hvor: Canyonlands National Park, Utah, USA

Medmindre du har testikler på størrelse med en mindre planet, kan vi ikke anbefale dig at tage den her vej. Og hvis du alligevel gør det, så bør det være i en stor firehjulstrækker med bur i og masser af brændstof i tanken, for de 165 kilometer snoet grusvej i Utahs Canyonlands National Park er ikke noget sjovt sted at løbe tør for hverken brændstof eller talent.

ANNONCE
Vanvittige veje
Den forheksede

A3-motorvejen

Hvor: A3-motorvejen mellem Nova Gradiska og Slavonski Brod, Kroatien

Om de drikker for meget vodka, eller der er noget om snakken, ved vi ikke, men A3-motorvejen i Kroatien siges at være forhekset. I løbet af 18 måneder er 12 mennesker dræbt og 21 alvorligt såret, og mange hævder, at de har set spøgelser i vejkanten, og andre har pludseligt troet, at de kørte i den forkerte vejbane, hvorefter de har vendt bilen og smadret direkte ind i en modkørende. Spooky.

ANNONCE
Vanvittige veje
Landingsbanen

Eyre Highway

Hvor: Nullarbor, Australien

I det sydlige Australien ligger Eyre Highway, der kaldes for verdens fladeste og måske kedeligste vej. Men du kan næsten også regne ud, at der bliver testet en del topfart her, så mange mennesker har mistet livet på strækningen. Når folk ikke trykker speederen i bund, risikerer de at falde i søvn bag rattet, og bilisterne skal desuden holde skarpt øje med fly, der lander på vejen. Jeps, den er god nok. Eyre Highway bruges faktisk også som landingsbane for Royal Flying Doctors Service.

ANNONCE
Vanvittige veje
Mudderbadet

M56 Lena Highway

Hvor: Yakutsk til Skovorodino, Rusland

I det her område er temperaturen så lav hele vinteren, at det ikke er muligt at lægge hverken asfalt eller beton ned på vejen. Om vinteren er underlaget derfor en solid omgang is, hvilket er et problem nok i sig selv. Men om sommeren forvandler vejen sig til verdens største mudderbad. Det betyder trafikpropper med op til 1.000 fastkørte biler. Og hvis du ikke dør af kulde, skal de sibirske mudderpirater nok gøre det af med dig - og stjæle alle dine ting. Hyggeligt sted.

ANNONCE
Vanvittige veje
Den længste

Younge Street

Hvor: Fra Toronto til Minnesota, Canada

Vi slutter med en vej, der måske ikke er verdens mest spændende, men det er til gengæld den længste. Her kan du køre 1.895 kilometer uden at skulle dreje fra en eneste gang. Det tager mindst 24 timer at køre Younge Street igennem. Gaaaab.

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce