Magasinet M!

Vatikanets eksorcist-chef: Jeg har mødt dæmoner 60.000 gange og stået ansigt til ansigt med selveste Lucifer

Ny biografi fortæller om hans arbejde med eksorcisme.

Den italienske præst og Vatikanets eksorcist-baws, Father Amorth, har skrevet en bog, der fortæller om hans arbejde med at fordrive dæmoner fra denne verden.

Den nye bog går under navnet, The Devil is Afraid of Me.

Og via en selvbiografisk beskrivelse af sin karriere, kan han fortælle, at han har stødt på dæmoner 60.000 gange i sit liv. 

Og en af de helt tunge øjeblikke i bogen er hændelsen en morgen i 1997.

Her fik Amorth besøg af en ung italiensk mand, som kun talte italiensk, og derfor havde en oversætter med. 

Men pludselig begynder en stemme indeni at snakke flydende engelsk til Amorth - han begynder at lave sin eksorcisme på latinsk, og får et stift blik og bandende ord med på vejen, da han nævner 'Jesus'.

Manden skreg, råbte og savlede, mens han intenst kiggede på præsten - Amorth befalede dæmonen at ytre sit navn, hvortil dæmonen svarer: Lucifer.

Jep, du ved, Satan og alt det der!

Rummet blev så koldt som is, og der blev formet små iskrystaller på væggene og vinduerne - få minutter senere blev den unge mands krop helt stiv og begyndte at svæve i luften, indtil han kolapsede ned i stolen igen.

Dette er blot en af historierne fra bogen - og selvom det lyder som noget fra en horror-film, så skulle det altså være noget, Amorth har brugt 30 år af sit liv på.

Inden sin død i 2016 fik instruktøren bag den originale Exorcist-film, William Friedkin, lov til at optage en ægte eksorcisme - han var skeptisk i starten, men kunne fortælle, at han havde svært ved at forstå situationen og desuden havde læger og psykiatere svært ved at forklare hændelsen.

Overbevist eller ej? Det lyder som god søndagslæsning!

ANNONCE
Vatikanets eksorcist-chef: Jeg har mødt dæmoner 60.000 gange og stået ansigt til ansigt med selveste Lucifer
Del

Seneste nyt