Magasinet M!

Vender Tony Hawk's Pro Skater tilbage? Tony Hawk har en vision for spillets fremtid

Nostalgi.

Fans af Tony Hawk's Pro Skater har ventet spændt på en mulig tilbagevenden af den ikoniske spilserie, og nu har Tony Hawk selv givet et glimt af håb.

Mens spillet fejrer 25-års jubilæum, har Tony "Birdman" Hawk delt sine tanker om seriens betydning – og ikke mindst dens fremtid.

På Instagram reflekterede Hawk over den oprindelige udgivelse af Tony Hawk's Pro Skater i 1999.

"Mit håb var primært, at skatere ville nyde spillet. Jeg havde ingen anelse om, at det ville transcendere nichemarkedet og blive en massiv succes," skrev Hawk. Spillet ændrede ikke blot hans karriere, men var også med til at skubbe skateboarding ind i mainstream-kulturen og påvirke selve udviklingen af skateboardtricks.

Fra kult til globalt fænomen

Da det første Tony Hawk’s Pro Skater blev udgivet, var der få, der kunne have forudset den globale indflydelse, det ville få. Spillet tog skater-kulturen fra gaden og bragte den ind i stuerne hos millioner af spillere verden over. Med sine banebrydende styring, autentiske skateboardtricks og ikoniske soundtracks blev spillet hurtigt en kultklassiker. For mange var det også deres første introduktion til skateboardkulturen – og ikke mindst til Tony Hawk selv.

"Jeg kastede mig ind i hver eneste del af projektet, fordi jeg vidste, vi var ved at skabe noget unikt," sagde Hawk i et tidligere interview. Spillets succes var ikke kun et vendepunkt for Tony Hawk, men også for skateboarding som helhed. Gennem årene har serien udviklet sig og tilføjet flere skatere, baner og tricks, hvilket har cementeret dens status som en af de mest elskede sportsspilsserier nogensinde.

Hvad er fremtiden for Tony Hawk's Pro Skater?

Selvom fans har drømt om flere remasters efter udgivelsen af Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 i 2020, har udviklingen været præget af op- og nedture. Hawk afslørede i juni 2022, at planerne for remasters af Pro Skater 3 og Pro Skater 4 var blevet droppet af Activision, efter udviklerholdet bag de succesfulde remasters blev opløst. "Jeg ville ønske, jeg kunne sige, vi havde noget på vej, men tingene er i øjeblikket på pause," sagde Hawk i sin tid.

Men til trods for udfordringerne er der håb. I sit jubilæumsopslag hintede Hawk om, at Tony Hawk's Pro Skater ikke er færdig endnu.

"Jeg må ikke afsløre noget om seriens fremtid; men der vil være en fremtid," skrev han kryptisk.

Det er så op til fri fortolkning, hvad det kan betyde - kunne man måske få et helt nyt kapitel med nostalgisk grafik?

Man kan drømme.

ANNONCE
Del

Seneste nyt