Magasinet M!

Verdens bedste øl-nyhed

Ny øl uden alkohol, der gør dig stiv uden tømmermænd!

Verdens bedste øl-nyhed

Det lyder måske som en drøm. Men det er det ikke. Forskere i Østrig har sammen med det østrigske bryggeri Trumer Brauerei fremdyrket en ølgær, der sikrer samme gæringsproces som almindeligt øl, men samtidig gør øllen alkoholfri. Det særlige: Du bliver beruset af øllen, men du får ikke tømmermænd. Gæren er absolut ufarlig og fjerner dermed risikoen for leverskader og andre drukrelaterede sygdomme.

Wundermittel
Det nye vidundergær har det meget lidt mundrette navn Alcohol Percentage Removing Yeast Lithiate Substance, men går allerede nu under navnet APRYLS-gær. Eller som vi på redaktionen har døbt det: Wundermittel! For det må det siges at være.

Forskerne fra Wiens Kemiske Institut har gennemtestet gæren igennem tre år og lover følgende: Ingen skadelige stoffer, ingen alkohol, samme smag og virkning som almindeligt øl og ingen - absolut ingen - tømmermænd. Det er stoffet Lithiate Substance, der er hemmeligheden. Det er et kemisk fremstillet tilsætningsstof til APRYLS-gæren, som fjerner alkoholen ved gæringsprocessen, men giver samme berusende virkning. Gæren redder dig dog kun tømmermændene og ikke fra evt. dumheder, du udfører, når du er stiv, for som en talsmand fra Trumer Brauerei siger: "Vi redder dig kun fra de fysiske tømmermænd og ikke de moralske".

Wunderbier og Carlsberg
Den første øl med gæren, som af gode grunde kaldes Wunderbier, ventes på markedet i Østrig og Tyskland i løbet af sommeren. Det betyder indtil videre køb over nettet eller en tur over grænsen, men Carlsberg er selvfølgelig opmærksomme på gæren. Produktchef Lionel Øst Leujtner siger: "Det siger sig selv, at vi er opmærksomme på gæren. Desværre ligger rettighederne indtil videre hos Trumer Brauerei, men markedet for denne nye øltype er selvsagt så stort, at vi vil give næsten hvad som helst for at få del i patentet. Og det satser vi på sker allerede til efteråret. Så vi skulle have den nye øl på gaden lige efter nytår."

 Vi skulle lige hilse og sige, at vi glæder os her på M! Vi er lidt skeptiske med hensyn til smagen, men hvis den holder, er dette den bedste nyhed i årevis. SKÅL!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce