Magasinet M!

Verdens dyreste smøger: Så meget koster de

En opgørelse viser, hvor i verden de dyreste cigaretter kan købes. Måske får det dig til at tænke, hvor du IKKE skal holde ferie henne. Se en top 10 over de dyreste cigaret-salg.

Verdens dyreste smøger: Så meget koster de

Hvis du elsker at ryge smøger og elsker at rejse til Australien på ferie, har du lidt af et problem.

For prisen på smøger i kænguru-landet stiger massivt, ja, voldsomt de kommende år. Den australske regering sætter alt ind på at gøre ryger-livet surt for folk ved påføre enorme afgifter på cigaretterne, så de får mindre lyst til at brænde deres pengesedler af på rygning.

Fra 2017 og frem til 2020 vil prisen på en pakke smøger med 25 styks i hvert år stige med 12,5 procent, så en pakke i 2020 vil komme til at koste, og hold nu fast, 216 kroner. Det vil indbringe den (griske?) australske stat, hvad der svarer til mere end 22 milliarder kroner. Det skriver engelske Independent.

Den australske skatteminister, Scott Morrison, forklarer, hvorfor man hæver afgifterne på cigaretter. Og det er åbenbart ikke for at score penge:

"En stigning på afgifterne på tobak over de seneste to år har bidraget til en nedgang i antallet af folk, der ryger," siger han ifølge Independent.

Det kunne da være, man skule overveje at skodde smøgerne én gang for alle, hvis den slags stigninger sker herhjemme også. Man kan jo åbenbart ikke ryge i fred.

Scroll nedad i galleriet, og se de 10 lande i verden, hvor cigaretter gennemsnitligt er dyrest og find ud af, hvor Australien ligger på listen - og om Danmark er med på den.

ANNONCE
Verdens dyreste smøger: Så meget koster de
10. Sverige

Gennemsnitlig pris på en pakke cigaretter: 53,22 kroner

I Sverige sværger de til snus og skrå, så der står ikke så mange røgskyer op over de svenske skove og byer. Snus er med til at øge priserne på cigaretter i det svenske. Faktisk har der været stor debat om, hvorvidt cigaretter skal forbydes ved lov. Derfor har forhandlere færre cigaretter på hylderne i tilfælde af, at loven skulle ændre sig.

ANNONCE
Verdens dyreste smøger: Så meget koster de
9. Papua Ny Guinea

Gennemsnitlig pris på en pakke cigaretter: 53,74 kroner

Studier i Papua Ny Guinea har ifølge Insider Monkey vist, at kvaliteten på cigaretter bliver dårligere og dårligere. Det betyder, at sandsynligheden for at redde sig en sygdom som følge af rygning er større nu end tidligere. Derfor har regeringen i landet angiveligt øget priserne på tobak for at skræmme folk væk fra pakker i forsøget på at forbedre sundhedsstandarden på det område.

ANNONCE
Verdens dyreste smøger: Så meget koster de
8. Schweiz

Gennemsnitlig pris på en pakke cigaretter: 57,27 kroner

Regeringen i Schweiz spreder anti-rygning-kampagner i stor stil og har forbudt rygning på de fleste offentlige steder. Samtidig har øgede afgifter og priser også gjort det surere at være ryger i Schweiz. Det betyder, at landet oplever færre og færre rygere. Interessant er det, at Schweiz tidligere var et af de lande med flest rygere.

ANNONCE
Verdens dyreste smøger: Så meget koster de
7. Frankrig

Gennemsnitlig pris på en pakke cigaretter: 57,66 kroner

Priserne på cigaretter i Frankrig stiger nærmest konstant. Faktisk er der stigninger næsten hvert eneste år de senere år. Det har flere franskmænd protesteret imod i offentligheden.

Verdens dyreste smøger: Så meget koster de
6. Canada

Gennemsnitlig pris på en pakke cigaretter: 60,47 kroner

Den canadiske regering presser virkelig rygerne i landet med høje afgifter på tobak. Priserne på en pakke cigaretter er dobbelt så høj som i USA. Bor du i Ontario i Canada ser det ekstra slemt ud for rygerne. For der bliver de afkrævet en 'ekstra' skat ud over de gældende afgifter, regeringen har fastsat. Alt sammen for at få sat en stopper for rygerne.

ANNONCE
Verdens dyreste smøger: Så meget koster de
5. Island

Gennemsnitlig pris på en pakke cigaretter: 62,01 kroner

Akkurat som i Danmark skal du vise ID for at kunne købe cigaretter. Så der kæmper de ikke kun med høje priser. Du kan kun købe cigaretter i godkendte butikker. Altså, der er ingen automater rundt omkring, som du finder i andre lande. Derudover er det ulovligt at reklamere for rygning og cigaretter de fleste steder i landet.

ANNONCE
Verdens dyreste smøger: Så meget koster de
4. Storbritannien

Gennemsnitlig pris på en pakke cigaretter: 79,99 kroner

På grund af de høje priser på cigaretter i landet køber flere og flere deres cigaretter i udlandet. Flere køber endda smugler-cigaretter. Det seneste år har der været en prisstigning på 40 procent. Det bliver også diskuteret, om forhandlere skal sælge cigaretterne uden firmaernes logoer/mærker på og med grafiske advarsler om, hvor skadelig rygning er.

ANNONCE
Verdens dyreste smøger: Så meget koster de
3. Norge

Gennemsnitlig pris på en pakke cigaretter: 94,55 kroner

I Norge ryges der ikke på fuld damp. Det skylde nok, at de har nogle af de højeste priser på verdensplan. Hvis du ryger en pakke cigaretter om dagen i Norge har du brugt 34.510 på et år. På cigaretter! Ouch!

Verdens dyreste smøger: Så meget koster de
2. New Zealand

Gennemsnitlig pris på en pakke cigaretter: 95,8 kroner

I New Zealand bliver afgifter på cigaretter ved med at stige. Det begyndte for tre år siden. Og nu er den steget med 40 procent med en stigning på 10 procent alene sidste år. Nu koster den dyreste pakke omkring 111 kroner. Det har fået flere til helt at holde sig fra de brandvarme stænger. 

ANNONCE
Verdens dyreste smøger: Så meget koster de
1. Australien

Gennemsnitlig pris på en pakke cigaretter: 105,2 kroner

Priser på cigaretter i Australien er blevet så høje, at en smøg koster mere end 6,5 kroner. De konstante prisstigninger får flere og flere australiere til at droppe cigaretterne. No shit, Sherlock!

Det er da altid noget, at Danmark ikke er i top-10 på denne her liste. Men det er vel bare et spørgsmål om tid...

Kilde: Insidermonkey

ANNONCE
Del

Seneste nyt