Magasinet M!

Verdens mærkeligste fobier

Det er ingen skam at være bange for edderkopper, slanger, højder og klovne. Men der findes folk som er hamrende nervøse for fuldstændig fjollede ting. Her er verdens værste fobier.

Verdens mærkeligste fobier

Geniofob

Har du nogensinde overvejet, hvorfor det egentlig er blevet så fandens populært med fuldskæg? Svaret er geniofobi. Geniofobikere er nemlig usandsynligt bange for hager.

 

Spektrofob

Brokker din chef sig over, at du er mødt op på job med uglet hår, søvn i øjenkrogen og en ketchupklat på trøjen? Så bare forklar ham, at du er spektrofob, og dermed sygeligt angst for at se dig selv i spejlet. Det er sikkert en bedre forklaring, end at du har været på druk hele natten.

 

Chorofob

Chorofober har en unaturlig frygt for at danse. Bedste undskyldning ever.

 

Cathisofob

Kender du typen, der altid beder om et hæve/sænkebord, så han kan stå op for at arbejde, selvom det i de flestes øjne virker som en fuldstændig unaturlig position, når man kan sidde i en blød kontorstol? Han har sikkert cathisofob - angsten for at sidde ned.

 

Ergofob

Får du svedetur ved udsigten til fire timers arbejde bag skranken på tankstationen? Så lider du jo nok af ergofobi, som er frygten for at arbejde eller færdes på arbejdspladser. Hvor kan man få stillet diagnosen?

 

Metrofob

Bliver du lidt bange når,
du læser hvad i teksten står?
Så kan det sagtens være fordi,
at du lider af metrofobi.
Digte og vers gør dig bange,
det gælder også for Shu-Bi-Dua-sange,
du kan nemlig ikke li',
det man kalder poesi.

ANNONCE
Del

Seneste nyt