Magasinet M!

Verdens værste vandrehistorier

Dine tænder forsvinder, når du drikker cola! Der er en morder i huset! Og Richard Gere har en ilder oppe i numsen! Det er noget vrøvl alt sammen - M! redder trådene ud.

Cola kan ætse en tand væk!

Historien: Hvis du tager en tand (vi anbefaler en du selv har tabt - de fleste andre måder at skaffe dem på er ulovlige) og putter den i et glas cola natten over, er den væk næste morgen. Pist væk! Det fik vi at vide som små. Der var endda altid nogen, der havde gjort forsøget og set det med egne øjne. Selvfølgelig altid med Coca Cola, der som bekendt er den ondeste af alle colaerne.

Sandheden: Vi er ret sikre på, at både nazisterne, CIA, KGB og hvem du ellers kan nævne, ville have brugt cola i deres krigsførelse, hvis læskedrikken rent faktisk havde den bivirkning. Forestil jer, hvor let det havde været at udslette Hiroshima og Nagasaki, helt uden brug af atomvåben - eller hvor meget gas man kunne have sparet i Auschwitz. Nå, men historien passer altså ikke. Heller ikke selv om du påstår at have prøvet det. Den er sandsynligvis opfundet af et uhelligt sammenrend af tandlæger og USA-fjendtlige pædagoger i 70'erne. Og jo, sodavand ER hamrende dårligt for tænderne, men efter en nat i cola-bad bliver de altså maksimalt lidt brune og bløde i overfladen.

ANNONCE

Richard Gere har dyr i numsen!

Historien: En af verdens mest populære skuespillere, Richard Gere (ja, ham der duskede Julia Roberts i Pretty Woman) har en sær seksuel fetich. Også mere sær end at duske Julia Roberts. I hvert fald blev han tilbage i 80'erne, under en ferie i Indien, hastet til en skadestue med frygtelig ondt bagi. Det viste sig, at Gere havde en ilder oppe i endetarmen (Ja, en ilder! Den havde I ikke set komme, hva'? Det havde ilderen heller ikke). Nå, men det stakkels dyr kom fri og Gere tog hjem med ondt i numsen - og et træls rygte, der hurtigt spredte sig.

Sandheden: Historien er - desværre - det pure opspind. Og vi tør ikke engang antyde andet for sjov, for Gere har nok bedre advokater end os. Ingen ved, hvor den stammer fra - men Gere har bekræftet, at han selv har hørt historien flere gange. Rygterne om kendte skuespillere og deres problemer med dyresex findes i øvrigt i mange afskygninger fra land til land - selv i Danmark, hvor en anerkendt skuespillerinde til stadighed døjer med historien om, at hun engang tog på skadestuen med sin hund siddende fast på ryggen. Vi siger ikke mere, for hun har sikkert også gode advokater. Og et godt job på et stort teater. Og et navn, der begynder med... nej, NU siger vi ikke mere. Det gør vi altså ikke.

ANNONCE

Neil Armstrong skaffede naboen et blowjob!

Historien: Kort inden Neil Armstrong satte sin berømte første fod på Månens overflade i 1969, mumlede han på et tidspunkt den tilsyneladende uforståelige sætning "Good luck, Mr. Gorsky." Indtil helt op i 80'erne anede ingen, hvad han havde ment, men så afslørede Armstrong sandheden overfor en journalist: Ser I, da Armstrong var knægt, skød han en dag sin baseball over i naboens have. Mens han lå i en busk og ledte efter den, hørte han naboparret, de russiskfødte Mr. og Mrs. Gorsky, skændes - og Mrs. Gorsky udbryde: "Blowjob!? Du kan få et blowjob, når naboens knægt går på månen!". Det glemte Armstrong aldrig.

Sandheden: Historien er smuk, men desværre usand. NASA har frigivet en fuld transskription af al radiokommunikation fra tiden før, under og efter månelandingen, og der nævnes ikke noget om nogen Mr. Gorsky. I et interview kort før sin død fortalte Armstrong, at han første gang selv havde hørt historien under et comedyshow i Las Vegas - og  syntes, den var fantastisk.

ANNONCE

Hun varmede katten i mikrobølgeovnen!

Historien: En ældre, amerikansk dame havde lige fået mikrobølgeovn. Og da ingen havde fortalt hende, at sådan en kun for alvor er god til at lave popcorn i, begyndte hun at blive kreativ: Da hendes kat en dag kom våd ind i køkkenet, smed hun den resolut i ovnen og  nukede den i et par minutter. Ikke overraskende døde katten. Nuvel, den ældre kvinde kom sig dog hurtigt over tabet, for da det jo var USA, lagde hun selvfølgelig sag an mod fabrikanten og fik en hulens masse millioner i erstatning, fordi ingen havde skrevet, at man ikke kunne tørre dyr i sådan et monstrum.

Sandheden: Det passer ikke. Ja ja, vi ved godt, du har hørt det utallige gange, og jo, vi kender også godt den med McDonald's og kaffen. Og den er faktisk rigtig nok. Men den med mikrobølgeovnen og katten er altså ikke. Det er sandsynligvis en vandrehistorie, der er opstået i USA, da frygten for mikrobølgestrålerne var på sit højeste i 70'erne, og derefter har klæbet sig fast. Ligesom katten...

ANNONCE

Hunden slikker hende ren for Nutella!

Historien: En kvinde (yngre og lækker, regner vi med) kommer hjem fra arbejde. Som det første smider hun trusserne, henter et glas Nutella i køleskabet og gnider det i skridtet. Så sætter hun sig i sofaen, hvor hendes velvoksne hund kommer til og begynder at lappe chokoladen i sig. Og SÅ er det, at alle hendes venner springer frem og råber "Surprise!" ...

Sandheden: Halvdelen af M!'s redaktion kender en, der kender en, der var med til festen. Og så alligevel ... så mange frejdige piger med hunde kender vi faktisk ikke i virkeligheden. Og historien er da også usand. Vi siger ikke, at der aldrig har været en kvinde, der fodrede sin hund på den måde, vi siger bare, at det aldrig er sket som indledning til et surprise-party. I øvrigt ville det være helt umulig at have med Nutellaen at gøre, hvis den kom direkte fra køleskabet. Der må man ALDRIG sætte den, det ved alle.

ANNONCE

Han vandt - ikke en skid!

Historien: En mand vandt for nogle år siden syv millioner kr. i Lotto. Og som det hør og bør sig, fejrede han det med sprut, god mad og latterligt dyre taxature i store mængder hele weekenden. Om mandagen gik han op til sin chef, gav ham fingeren og sagde op. Og så var det, han lige tjekkede vindertallene igen og bemærkede, at han ikke havde syv, men kun seks rigtige...

Sandheden: Historien om den falske Lottomillionær har eksisteret i en dansk udgave lige så længe, som danskerne har kunne spille Lotto. I en alternativ udgave er det mandens venner, der for at drille ham afspiller et videobånd med sidste uges trækning og forærer ham en kupon med netop de vindertal - og ikke når at afsløre joken, inden manden har fortalt konen, at han vil skilles og i øvrigt har tænkt sig at rejse væk med hendes bedste veninde. Begge udgaver er dog usande. Til gengæld er det en sand historie, at en mand i England over tyve år havde spillet de samme tal hver uge, men en dag i midten af 90'erne glemte at indlevere kuponen. Og så kom tallene ud. Da han så dem, skød han sig selv.

ANNONCE

Kællingen solgte bilen for 250 kr.!

Historien: En ung mand gjorde sit livs fund, da han en dag i 80'erne åbnede Den Blå Avis. Under sektionen med brugte biler fandt han en Porsche 911 til salg - for 250 kr. Usikker på, om der var tale om en trykfejl eller en dårlig joke ringede han sælgeren op - og fik til sin forbløffelse bekræftet, at den ældre dame i den anden ende af røret skam havde en Porsche til salg for 250 kr. Han hentede bilen og betalte kontant samme eftermiddag. Det viste sig senere, at kvinden havde sat bilen til salg for at hævne sig på sin mand, der havde været hende utro.

Sandheden: Verden er desværre ikke så god, at man kan få sportsvogne til den pris. Fortællingen er en af den vestlige verdens mest populære vandrehistorier, sandsynligvis fordi den har det hele - hurtige biler, sex, penge og hævn. Historien om den forsmåede kvinde og den billige bil dukkede første gang op i England i 50'erne, og er siden kopieret i flere bøger og film. I High Fidelity fra 1995 er hovedpersonen eksempelvis udsat for samme svineheld, her blot med en stak yderst sjældne vinylplader.

ANNONCE

Den kinesiske mur kan ses fra månen!

Historien: Et af verdens syv vidundere, historiens måske mest imponerende bygningsværk, Den kinesiske mur, er endnu mere vidunderlig og imponerende, end du troede. Ikke bare er den lang (8.851 kilometer!) - den kan også ses fra Månen.

Sandheden: Øh, nej, det kan den ikke. For ganske vist er den lang (ja, 8.851 kilometer), men den er altså kun en håndfuld meter bred. Og hvis man skulle kunne se den fra månen, skulle man i princippet også kunne se de jyske motorveje, samtlige danske åløb og Storebæltsbroen. Og Amin Jensen mellem jul og nytår. Og det kan man trods alt ikke. Så nej, det passer ikke, bare fordi din historielærer i folkeskolen sagde det. Ja, han burde også læse M!

ANNONCE

Flyet rammer ham om lidt!

Historien: Ingen ved, hvem han er - hovedpersonen på det sidste billede taget i sydtårnet af World Trade Center, d. 11. september 2001. Man ved kun, at billedet stammer fra et kamera, der blev fundet i murbrokkerne nogle uger senere og tilsyneladende forestiller en glad turist, der ikke har opdaget, at et djævelsk stort fly rammer bygningen om et øjeblik.

Sandheden: Flere amerikanske medier anderkendte billedet som værende ægte, inden den rigtige historie kom frem i 2005: Billedet er en manipulation, lavet over et foto taget et par år før tragedien i 2001. Hovedpersonen hedder Peter, er fra Ungarn og lyslevende. Og forhåbentlig lidt flov over de der grimme solbriller.

ANNONCE

Walt Disney er frosset ned!

Historien: Et af underholdningshistoriens største genier (og indehaveren af et af verdens mest angstvækkende overskæg) er blevet frosset ned. Efter sin død, altså. Faktisk blev Disney, straks efter han sov ind i 1966, som det første menneske nogensinde afkølet til minus 197 grader - og placeret i en lufttæt beholder, hvor han vil opholde sig, indtil man i fremtiden kan tø ham op og sikre ham evigt liv. Som et kuriosum er tanken med Disneys kolde legeme i dag opbevaret under 'Pirates of the Caribean'-forlystelsen i Disneyland.

Sandheden: Walt Disney døde ganske rigtigt i december 1966, og det første menneske, der nogensinde lod sig balsamere med is, i håb om at kunne blive genoplivet i fremtiden, blev frosset ned i begyndelsen af 1967. Det var dog psykologiprofessoren James Beckford. I 2011 var i alt 103 mennesker frosset ned, den mest kendte baseballspilleren Ted Williams. Walt Disney er begravet i en kiste på en kirkegård i Californien. Og der er kun jord under Disneyland. Og rester af popcorn, muligvis.

ANNONCE

Morderen ringer til babysitteren - inde fra huset!

Historien: En amerikansk babysitter oplevede i 1960'erne sit livs mareridt. Mens de to børn, hun passede, lå ovenpå og sov, ringede telefonen i stuen nedenunder. I røret var en mand, der ikke lagde skjul på, at han ville komme og slå både børn og babysitter ihjel. Babysitteren barrikaderede sig, og i mellemtiden blev manden ved med at ringe. Han kom tilsyneladende tættere og tættere på, for han kunne ganske præcist beskrive babysitterens gøren og laden. Da hun til sidst have barrikaderet sig så forsvarligt, at det var umuligt at komme hverken ind eller ud af huset gik det op for hende, at telefonopkaldene kom fra overetagen. Argh!

Sandheden: Historien om babysitteren er genfortalt gennem flere årtier - også i danske versioner, hvor den drabelige begivenhed altid har fundet sted i København, når jyder fortæller den. Og i Jylland, når københavnere fortæller den (fynboer går altid fri - sådan er det bare). Den er endda brugt som plot på film flere gange, første gang i gyseren No Place to hide fra 1981. Men den har altså aldrig fundet sted i virkeligheden. Ikke engang i Jylland.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce