Magasinet M!

Verdens vildeste rutsjebaner

Hold på hat og indre organer. Her er verdens vildeste rutsjebaner.

Verdens vildeste rutsjebaner
The Incredible Hulk Coaster
I Orlando, Florida, ligger rutsjebanen The Incredible Hulk Coaster. Turen bygger på historien om Bruce Banner, der forvandler sig til det grønne muskelbundt The Hulk, når han bliver sur. Turen begynder med, at man hører Bruce Banners stemme, der fortæller, at denne gang skal det nok gå godt. Pludselig udbryder en kvinde, at eksperimentet er ved at gå galt, hvorefter Bruce Banner råber "Nej, nej, nej!". Og så bliver vognene skudt af sted. Tophastigheden er 108 km/t, og i løbet af den 2:15 minutter lange tur bliver passagererne smidt rundt i syv loops, proptrækkerrul og andet godt, der efterlader folk ligeså grønne i hovederne som The Hulk. I 2003 døde en kvinde af hjertestop undervejs, så man skal helst have et godt helbred, inden man går om bord.

Se flere vilde rutsjebaner på de næste sider.
ANNONCE
Verdens vildeste rutsjebaner
Dodonpa
Japanerne er også glade for rutsjebaner, og de har faktisk et par stykker af de rigtig vilde. En af dem hedder Dodonpa, hvor du accelerer fra 0-172 km/t på to sekunder, ryger 52 meter op i luften og ned igen på den anden side. G-påvirkningen er 4,25. Når du sidder i vognen, bliver der talt ned til start, men det skal man ikke stole for meget på. Som en ekstra gimmick bliver vognene nemlig ofte bare skudt af sted, inden nedtællingen er overstået, ligesom operatøren kan finde på at annoncere en fejl ved vognene, hvorefter han pludselig trykker på affyringsknappen. Wooosh!
ANNONCE
Verdens vildeste rutsjebaner
Superman: Krypton Coaster
Hvis du elsker loops, er Superman: Krypton Coaster lige noget for dig. Rutsjebanen, der er holdt i Supermans rød/blå-farver og ligger i Texas, har nemlig verdens højeste loop, der rager 44 meter op i luften. Resten af turen kan da også godt give sommerfugle i maven, for banen snor sig konstant op og og ned og rundt og tilbage igen, så du til sidst ikke ved, hvor jorden befinder sig.
ANNONCE
Verdens vildeste rutsjebaner
Dragon Kahn
Spanien kan også være med, når det gælder vilde rutsjebaner. Dragon Kahn ligger i den sydlige del af landet og i løbet af den 1:48 minutter lange tur kommer du til at hænge med hovedet nedad otte gange, hvilket var verdensrekord indtil 1998. Banens største loop er i øvrigt 38 meter højt, og den højde er kun overgået af fire andre rutsjebaner i verden - alle sammen beliggende i USA.
ANNONCE
Verdens vildeste rutsjebaner
Intimidator 305
Amerikanerne kan ikke få nok af rutsjebaner. En af landets nyeste ligger i Virginia og hedder Intimidator 305. Banen åbnede 2. april og er allerede berygtet for at give passagererne tunnelsyn. Turen begynder med, at du ræser op i 93 meters højde, over toppen på banen og 91 meter ned igen i en 85 graders vinkel og med 150 km/t., hvilket er nok til at tage pusten fra de fleste. Hele turen varer 2 minutter og 53 sekunder.
ANNONCE
Verdens vildeste rutsjebaner
Kingda Ka
Velkommen til New Jersey og verdens højeste og hurtigste rutsjebane, Kingda Ka. Sidder du godt? Så kan turen begynde. Først kører du stille og roligt væk fra platformen, hvor du lige er steget på. Pludselig bliver du presset tilbage i sædet, mens vognene accelerer fra 0-206 km/t på 3,5 sekunder, indtil skinnerne pludselig forsvinder lodret op i himlen. Da vognene igen holder vandret, er du 139 over jordoverfladen - men kun et kort sekund. Så tipper vognene forover, og du falder med rasende fart 127 meter ned mod jorden, inden de magnetiske bremser slår til og skinnerne flader ud og vender tilbage til platformen. Vi håber, du har nydt turen på 59 vanvittige sekunder. Kom snart igen.
ANNONCE
Verdens vildeste rutsjebaner
Katun
Der er mange rutsjebaner, der kan matche Katuns 6 loops, tophastigheden på 104 km/t og påvirkningen på 4 G undervejs. Det, der gør den speciel, er, at passagererne hænger under skinnerne med benene dinglende i den fri luft. Og så føles de ovenstående oplevelser pludselig ret vilde. Katun ligger i øvrigt i Italien, så hvis du er i tvivl om, hvor den næste ferie skal gå hen, er her et godt bud.
ANNONCE
Verdens vildeste rutsjebaner
Colossos
Hvis du er den old school-type, der bedst kan lide trærutsjebaner, er du heldig. I Tyskland ligger nemlig verdens 2. hurtigste trærutsjebane, Colossos, som ud over at være utroligt smuk sender folk rundt med 120,1 km/t (rekordholderen Son of a Beast kører 126,2 km/t og ligger i USA). Det er selvfølgelig ikke lige så meget som mange jernrutsjebaner, men undervejs går det dog ned ad 61 grader stejle bakker (den højeste er på 61 meter), ligesom G-kræfterne er på 3,8, hvilket faktisk er ret vildt.
ANNONCE
Verdens vildeste rutsjebaner
Top Thrill Dragster
Fra afstand ligner rutsjebanen Top Thrill Dragster noget, der er bygget af et barn. Skinnerne bølger sig op af det 130 meter høje tårn, mens de krampagtigt holder fast i den store stålramme, som om de er bange for at falde ned. (det er dog ikke sket endnu). Til gengæld advarer et skilt publikum om, at vognene - på trods af at de bliver skudt af sted med 190 km/t - ikke altid får fart nok på til at komme op på toppen. Derfor sker det ind imellem, at vognene triller tilbage - lodret ned ad skinnerne - hvilket godt kan give et lille sug i maven hos passagererne ...
ANNONCE
Verdens vildeste rutsjebaner
Superman: The Escape
Som du efterhånden må have lagt mærke til, kan en amerikansk rutsjebane ikke bare være nogle vogne på en flok snoede skinner. Der skal være et tema - ligesom denne her, Superman: The Escape. Her er begynder turen i en slags isgrotte, hvor man skal forestille sig, at man er Superman, der skal undslippe fra nogle banditter. Det foregår ved, at man bliver skudt ud af grotten med 160 km/t, op i 126 meters højde og ned igen baglæns med samme fart, hvor man oplever en slags vægtløs tilstand. På den måde er Superman: The Return ikke en klassisk rutsjebane, men en såkaldt Shuttle Roller Coaster, hvor du bliver skudt af sted, ryger direkte op i luften og vender tilbage samme vej. Super!

Savner du nogle rutsjebaner på listen? Deltag i debatten her på siden.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE