Magasinet M!

Vi har testet en øloplukker til 2500 kroner: JBL Xtreme 3

- hold kæft den kan mange ting!

5 ud af 6 stjerner

Nogen vil mener at øloplukkeren opnåede sin perfekte form for årtier siden. Men det er ikke alle der er enige - og der kan vel i teorien innoveres på alt... 

Så det har nogen gjort, og tilføjet godt to kilo ekstra vægt, til den ellers lette gadget. 

(Øl)oplukkeren - eller samfundshjælperen, som fabrikanten ynder at kalde den, fordi de selvfølgelig ikke reklamerer for alkohol - er udformet en kende anderledes end den traditionelle udformning - med to ekstra slidser, der gør metallet ekstra anvendeligt - det har man set muligheder i, for oplukkeren har en ekstra funktion: Den er nemlig også spændet for en skulderstrop. 

ANNONCE
JBL Xtreme 3 - Vi har testet en øloplukker til 2500 kroner: JBL Xtreme 3 JBL Xtreme 3

I krogene på denne skulderstrop, som sidder på oplukkeren, monteres herefter en yderst kraftig og bastung bærbar højttaler - og her begynder man for alvor at blive imponeret, men det er egentlig ikke så underligt, for længe inden JBL begyndte at fabrikere øloplukkere, har de specialiseret sig i højttalere.

Den bærbare højttaler, der udgør størstedelen af den to kilo tunge kampvægt, er en imponerende "lille sag". Med en længde på 30 centimeter, er det en bærbar stereohøjttaler med en imponerende mængde af lyd - som udspiller sig fra 2 basenheder og 2 diskanter, med en samlet effekt på 100 WRMS. 

ANNONCE
Vi har testet en øloplukker til 2500 kroner: JBL Xtreme 3

Højttaleren spiller op til 15 timer ved en medium lydstyrke, men hvis man skruer helt op, skal man ikke forvente mere end en nats frigjort baspumpning - det er selvfølgelig ikke et issue her i corona-tider, hvor man ikke må feste efter klokken 22.00...

JBL Xtreme 3 kan forbindes til en smartphone via Bluetooth - eller faktisk to af gangen, og samtidig kan man rent faktisk koble to JBL Partyboost-højttalere sammen, for at få endnu mere lyd og i stereo. Det gøres ved hjælp af en app - som også kan fortælle hvor meget strøm der er tilbage på selve højttaleren - men sjovt nok ikke har instruktioner til selve flaskeåbneren.

ANNONCE
Vi har testet en øloplukker til 2500 kroner: JBL Xtreme 3

Kan også lade mobilen op

Oplukkeren kan også lade din smartphone op. Det sker via højttaler-vedhænget, hvor man på bagsiden finder et vandtæt gummicover, som man kan klappe op. Bagved dette, finder man en 3.5 mm jackindgang, en USB-C indgang og en traditionel USB-A port. Begge stik kan levere strøm til smartphones - og det betyder, at man sådan set også har en powerbank på skulderen. 

ANNONCE
Vi har testet en øloplukker til 2500 kroner: JBL Xtreme 3

Vandtæt

Højttalere kan være et sart stykke elektronik, og kombinationen med noget der kan give væskesprøjt, når man åbner flasker, gør at en specifik funktion er ret gennemtænkt: JBL har nemlig sørget for, at pakke højttaleren så godt ind, at den er vand- og støvtæt med IP67-certificering. Very nice.

ANNONCE
Vi har testet en øloplukker til 2500 kroner: JBL Xtreme 3

Alt i alt er JBL Xtreme 3 en virkelig fed oplukker, som godt nok både vejer og koster en del mere end standarden - til gengæld spiller den musik - både bedre og meget højere end traditionelle oplukkere - og det er værd at tage med i oplukkeren.

Pris og tilgængelighed

JBL Xtreme 3 forhandles ikke hos isenkræmmere, men derimod hos elektronikforhandlere over det meste af landet - til en vejledende salgspris på 2.499,- kroner. Skål!

ANNONCE
Del

Seneste nyt