Magasinet M!

Videnskaben forklarer: Derfor elsker du fastfood på vej hjem fra byen

Der er faktisk en god forklaring!

Vi kender alle situationen, hvor man er i byen og når til et punkt - faktisk af og til ret tidligt på aftenen - at man mere glæder sig til at få sin midnight-måltid end at feste.

Vi får tit et uimodståelig trang til fastfood og snasket mad - og den er næsten sikker hver gang!

Og hvornår kan du sidst huske, at du fik et dårligt måltid efter byen? Det er svært, da alt mad smager fucking episk, når du er fuld. Men smager du det i ædru tilstand - så er det aldrig det samme.

Og nu er videnskaben klar til at fortælle dig hvorfor. 

Folk hos kan forklare, at det skyldes følgende:

"Alkohol er virkelig en kaloriemættet ting. Et gram alkohol indeholder flere kalorier end et gram kulhydrat eller protein - og næsten lige så højt et kalorieindhold som i fedt."

Men hvis din drink er så mættet af kalorier, hvorfor har du så brug for at få det via din mad?

Det blev undersøgt i et undersøgelse med mus - musene, som havde fået alkohol i 3 dage spiste meget mere mad, end i dage, hvor de var 'ædru'. 

Man har fundet ud af, at visse neuroner, som bliver aktiveret af alkoholindtag, udløser et peptid (som er en lille kæde af aminosyrer) som kaldes AgRP.

Denne lille sag snyder din krop til at tro, at du har brug for mere fedt og sørger desuden også for, at leptin bliver undertrykt i din krop, når du er fuld.

Leptin er nemlig det hormon vi skal bruge til at regulere vores appetit. 

Kort af det lange er, at din hjerne går imod dig, når du er fuld - og her mener vi ikke, at du bliver en slagsbror af vodka, men at din krop påvirkes af alkohol og går imod al sund fornuft af indtag af kalorier. 

Sååe - hvem er klar på en fadøl?

ANNONCE
Videnskaben forklarer: Derfor elsker du fastfood på vej hjem fra byen
Del

Seneste nyt