Magasinet M!

Videnskaben har talt: 3 ekstremt gode grunde til at komme op af sofaen

Det er lækkert at dase i sofaen dagen lang, men der er markante fordele i at få pulsen op. Så nu er det slut med at være sofakartoffel

Nogle gange er det eneste rigtige en dag på langs med favoritserien i fjerneren og pizzamanden på speed dial.

Men helt ærligt... det kan tage overhånd, og pludselig er der gået tre måneder uden en eneste træningssession. 

Det kan godt være, sofaen er rar, men der er flere fordelene ved at komme ud og røre sig, end ved at ligge med fødderne oppe. Og hvis man vil være en bedre version af sig selv, er der kun én vej at gå. 

Derfor er der her tre rigtig gode grunde til at droppe sofaen og komme op og få gang i kroppen. 

ANNONCE
Videnskaben har talt: 3 ekstremt gode grunde til at komme op af sofaen

#1 Du bliver i bedre humør

Selvom du kan blive glad af flade ud til en serie, så er der altså ikke noget som en god træningssession eller løbetur - og det er faktisk helt videnskabeligt.

Hver gang du træner i længere tid ad gangen, udløser kroppen nemlig et stof kaldet endorfiner. Det er det samme stof, som bliver frigivet under sex, eller hvis vi spiser noget der smager helt vildt godt. 

Endorfiner er nemlig kroppens naturlige humør-medicin. Det er der flere grunde til man kalder det - ét er, at motion rent faktisk kan hjælpe med at forebygge depression. Noget andet er, at spændinger og smerter i kroppen mindskes, fordi endorfiner virker smertelindrende.

Så hvis du bytter hjemmeskoene ud med træningsskoene, bliver du generelt i meget bedre humør, og det er der garanteret en bedre halvdel der også bliver glad for.

ANNONCE
Videnskaben har talt: 3 ekstremt gode grunde til at komme op af sofaen

#2 Du bliver stærkere

Når du motionerer, om det så er løb eller træning, bliver ca. 1000 af dine 3000 gener aktiveret. Det gør blandt andet at dit blodtryk falder, dine blodkar bliver udvidet og hjertemusklen vokser, så den kan sende mere blod ud i årene.

Det betyder at musklerne bliver bedre til at udnytte ilt og fedt, da der bliver skabt flere små blodkar. Så kan musklerne vokse tilstrækkeligt, og på den måde bliver din udholdenhed styrket og din krops fulde potentientale udnyttet.

Det vil sige, at hvis du først har rejst dig fra den bløde sofa, så bliv ved. Gør det til en regelmæssig rutine at løbe en tur eller besøge fitnesscentret. For, jo mere du træner, jo mere kan du præstere - det bliver, populært sagt, en god cirkel! 

Tag et kig på Asics hjemmeside, hvor du kan se træningsvideoer og få flere gode råd til, hvordan du styrker din udholdenhed.

#3 Du bliver meget klogere

Den er god nok. Det er ikke kun udannelse og litteratur, der gør dig klogere, men motion kan også gøre underværker for din hjerne.

I hjernen sidder et område der hedder hippocampus. Det er det område der bl.a. sørger for at holde hovedet koldt i stressede situationer. Når du dyrker motion regelmæssigt, vokser dette område og det styrker hukommelsen og indlæringen. 

Så hvis du hele livet dyrker regelmæssig motion, vil din indlæringsevne ikke bare stige, du vil også kunne forebygge demens og depression. Hvis du fx løber, kan du også udfordre og stimulere din hjerne ved, at variere din løberute. 

Få mange flere gode grunde til at komme op af sofaen hos Asics, hvor du også kan finde det perfekte udstyr til din næste træning, og bliv inspireret på Instagram under hashtagget #wantitmore

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE