Magasinet M!

Videnskaben har talt: Derfor føles kinky sex så vanvittigt godt

Der er tre gode grunde til, at du (eller din kæreste) skal bindes og spankes.Til daglig er du sikkert sød, betænksom og ydmyg, men du skal også at være kinky. Kinky spørger du? Ja, du ved det godt; inde i sengen, under dynen eller i ude i køkkenet. 

Håndjern, blide kvælertag og spyt i munden er faktisk godt for dit helbred og velvære. Dét at være en 'freak' hjælper dig nemlig med at være normal. Det skyldes flere årsager, men de tre vigtigste punkter indebærer frigivelse af endorfiner, reduceret psykisk stress og samarbejdet om noget anderledes og udfordrende.

Høj på sex

Nu vi har slået fast, at kinky sex er fantastisk og folk burde dyrke det mere, kan vi komme til det endelige spørgsmål: Hvorfor elsker folk BDSM?

Hvis du hengiver dig til den mere kinky 'Fifty Shades agtige sex", vil din hjerne sende dig til et magisk og andet sted, et mere følelsespræget sted kaldet 'subspace'. Et sted, hvor din krop ikke er til stede, men din hjerne er, hvis det giver mening.

Er du typen, der allerede har leget med kinky sex, vil du allerede vide hvordan det føles. Har du ikke prøvet det endnu, kan det bedst beskrives, som når du bliver høj. Det skyldes, at det er et tidspunkt, hvor store mængder af endorfiner frigives på samme tid.

- Hos os mennesker bliver endorfiner brugt af kroppen til at lindre smerte. Hvis din krop bliver udsat for smerte, som du selv har indvilget i, vil kroppen starte på udskillelse af endorfiner. Det stof, som gør dig glad, fortæller den professionelle dominatrix, Maitresse Madeline Marlowe til Broadly.

Den rigtige type sex forbundet med den rigtige form for smerte, kan altså få smerten til at føles som fornøjelse. Rimelig sejt, ikke venner?

- Ligesom andre potentielle stressfulde situationer - f.eks. faldskærmsudspring - opbygger vores kroppe stress, når vi hengiver os til BDSM. Det sker også ved andre ekstreme ritualer, hvor kroppen er modtageren af smerte. I samme situation frigiver kroppen et hormon, der er forbundet med psykisk stress. Altså er der en modsætning mellem, hvad kroppen oplever, og hvad den enkelte opfatter, forklarer Kathryn Klement, der forsker i BDSM.

ANNONCE
Videnskaben har talt: Derfor føles kinky sex så vanvittigt godt

Den hårde og kinky sex giver dig altså samme psykiske stressniveau som var du blevet angrebet af en pitbull, men din hjernes psykiske stressniveau falder samtidig, hvilket får dig til at føle du sidder på en strand på Bali og drikker cocktails. Det lyder virkelig ulækkert, men samtidig også lidt frækt.

Hvorfor skal du dyrke kinky sex?

  1. Frigivelse af store mængder endorfiner
  2. Reduceret psykisk stress
  3. Det er frækt, og du får lov at købe en masse sexlegetøj

Det er rimelig meget det. Jo mere du ved, jo mere du tør. Kom igang, soldat!

ANNONCE
Del

Seneste nyt