Magasinet M!

Video: Crashtest af Lego-Porsche er nærmest kunstnerisk

Et hold eksperter satte sig for at crashteste en Lego-Porsche 911 GT3 RS. Resultatet er noget nær smukt. Se videoen her.

Video: Crashtest af Lego-Porsche er nærmest kunstnerisk

Kvinder er federe end mænd

Ja, men her menes der ikke 'sejere' end mænd. Nej, kvinder er fra naturens side federe end mænd. Mellem 18 og 20 procent af kvindernes samlede kropsvægt består af fedt, mens mellem 10 og 15 procent af mændenes samlede kropsvægt består af fedt. Fedtet sætter sig samtidig mere på sidebenene/hofterne og baller/lår hos kvinderne, hvor det hos mændene sætter sig mere på de indre organer.

Årsagen til denne 'fede' forskel er, at kvinder - blandt andet - er skabt til at føde børn. Og fødsler kræver energi. Det betyder, at kvinder lagrer energi i form af fedt-reserver, som bruges til at skabe næring, så halsetudserne kan vokse sig sunde og raske inde i maven.

Jo tættere man kommer på en fødsel, jo mere fedt kommer der rundt om kvinden, fordi barnet har brug for mere og mere energi.

Derfor kan det virke ironisk, at vores fedt-depoter primært sætter sig på maven, så det er os mænd, der ligner gravide gutter. Satans til øldunk!

Svedig overraskelse til mændene

Ja, vi ved snart ikke, om det her er en svedig nyhed eller ej. Men mænd har flere svedkirtler end kvinder. Og ja, det betyder, at mænd har langt lettere ved at svede end kvinder, som skal anstrenge sig mere for at fremkalde de klamme væsker. Og lur os, om ikke det har noget at gøre med testosteronen igen. Men selvom sved er ulækker, giver den én afgørende fordel.

For jo mere du træner, jo mere sveder du, og mere sved er med til at sænke kernetemperaturen i kroppen, så du kan præstere i længere tid. Det betyder faktisk, at vi mænd kan komme i bedre form en kvinderne. Ja, så vinder vi også der. Dejligt.

Kloge folk mener, at den mindre sved-udgydelse hos kvinder er en tilpasnings-strategi fra urgammel tid. Dengang, hvor kvinderne ikke lavede så meget og derfor ikke havde behov for at svede, mens mændene puklede som okser og derfor svedte som svin. Altså er sveden et udtryk for hårdt og effektivt arbejde. Det forklarer måske også, hvorfor kvinder stadig ikke sveder så fandens meget den dag i dag. Sorry. Kunne ikke lade være.

ANNONCE
Del

Seneste nyt