Magasinet M!

Vil du tjene 13.500 om måneden uden at have et arbejde?

Okay, hånden på hjertet: Nogle ting ER bare svære at gøre sexede, selvom de er ret vigtige. Altså ting som a-kasse, fagforening og forsikringer. Det er ord, der får dig til at rulle med øjnene og klikke tilbage til forsiden, inden du har læst denne sætning færdig. 

Er du her endnu? Fedt! Så prøv at hør her: Er A-kasser en kedelig ting at sætte sig ind i? Ja. Men vidste du, at med en a-kasse for studerende er du gratis medlem og dermed berettiget til at få 13.489 kroner om måneden fra dag ét, du er færdig med dit studie? 
A-kasse studerende koster nemlig ingenting. Det er gratis medlemskab for dig, så længe du er tilmeldt a-kasse under uddannelse.
A-kasse til studerende behøver med andre ord ikke være helt så røvsygt, som du måske tror. 

3 ud af 5 nyuddannede har ikke et job, når de er færdige med deres uddannelse. Men i stedet for at være nødt til at søge det første og bedste job i Netto, kan du læne dig tilbage og vente på det helt rigtige og absolut fedeste jobtilbud - og hver måned få godt 13.500 bobs tikkende ind på kontoen. Du skal selvfølgelig betale for at være medlem af en a-kasse (kontingent), når først studiet er slut, men for én måneds dagpenge kan du betale 31 måneders kontingent, så det burde være overkommeligt for de fleste. 
Hvis du først melder dig ind i a-kasse færdiguddannet, får du en måneds karantæne. Husk derfor at melde dig ind mens du stadig har mindst et år tilbage af studiet – så får du penge fra dag ét.

Du kan rejse, surfe og feste – ta’ sydpå og få penge med!

Du kan rejse til en strandby i Italien eller øve dig på dit ”Dos cervezas, senorita!” i Barcelona – og stadig modtage dagpenge. Det synes vi er en af de ret sexede ting ved et ellers usexet begreb som ”a-kasse”. Så længe du bliver inden for Europas grænser, har du lov til at rejse væk i op til 3 måneder og stadig få dine ledighedspenge. Du skal bare opfylde de krav der er til ledige i det land, du befinder dig i. 
Nu sidder du måske allerede og drømmer dig væk til Madrid eller Moldova? Så tjek lige Tripadvisors guide ud til de 25 mest populære strande i Europa her. 

Der er selvfølgelig også regler og krav, du skal overholde og sætte dig ind i, selvom du bliver i Danmark. Men heldigvis er det ikke så skide besværligt. Som reglerne er lige nu, skal du søge to jobs om ugen og deltage i de møder, som du bliver indkalder til. Easy? Yes. En bonus er også, at nogle a-kasser holder arrangementer og kurser, der faktisk ER nyttige. Når du bliver træt af at sippe Corona og klar til at sætte fut i karrieren, er der jo meget fedt at få brugbare fif omkring LinkedIn eller lære at lave en cool præsentationsvideo, der slår konkurrenterne med længder. 

Så selvom A-kasse studerende ikke er ord, der får dig til at spærre øjnene op, så er der alligevel nogle ret fede fordele ved det. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt