Magasinet M!

Vinterjakker fra russiske Krakatau; ultra maskulin, praktisk anvendelig og cool

Urbant tech-wear i top kvalitet

Det er sjældent, at man kigger til Rusland efter mode, men ikke desto mindre, er dagens mærke hentet direkte hjem fra Sankt Petersborg.

Jeg faldt over overtøjsbrandet Krakatau til modemesse i København i starten af året (Et sted, hvor jeg i øvrigt føler mig en anelse malplaceret). Mærket var blevet scoutet af et par entreprenante århusianske gutter, der hev mig til side, og sagde: "Tjek lige det her."

Og der hang de så, vinterjakkerne fra det russiske Krakatau; ultra maskuline, praktisk anvendelige og cool as fuck. En kombination, man ikke ofte falder over til modemesserne, heller ikke selv om, at alle bloggerne gerne vil fortælle dig modsat. 

ANNONCE
Vinterjakker fra russiske Krakatau; ultra maskulin, praktisk anvendelig og cool

Efter at have inspiceret kvaliteten af vinterjakkerne, blev jeg, med et glimt i øjet, præsenteret for spørgsmålet: Prøv at gætte hvad de koster? Men det vender vi lige tilbage til.

Krakatau jakkerne, der formentlig er navngivet efter vulkanen af samme navn (fordi de er da bomb), føles som et kvalitetsniveau der minder om outdoor/tech mærker som Peak Performance, Canada Goose eller Parajumpers. Men med nogle helt andre og iøjenfaldende detaljer. De detaljer udmynter sig typisk i interessante materialer som militær nylon, foring i pangfarver eller mønstre, oversize zipper pullers, og beskedne-men-iøjenfaldende reflekterende detaljer.

Mærket er altså lige blevet lanceret i Danmark her til efteråret, og ifølge bagmændene Nikolaj og Steffen, er det blevet taget rigtigt godt imod.

Det skyldes blandt andet den populære bomberjakke, der har en ekstra lang anvendelsestid, netop på grund af de russiske rødder.

Bomberjakker i taktiske farver, er et kæmpe hit her i efteråret, men bomberjakken er typisk også en dyr anskaffelse, da den primært fungerer som en overgangsjakke. Men fidusen, og populariteten i modellen fra Krakatau, skal findes i, at den med lethed holder ejermanden varm, helt ned til -10 grader. Det betyder, at jakken rent faktisk er anvendelig i den danske vinter, og så blev overgangsjakken pludselig til en halvårs-jakke.

Modellen in mention, er i øvrigt topklasse i den army-grønne udgave, der er udstyret med en skrig orange inderforing, der lige skaber lidt ekstra blikfang, når du slynger jakken over skuldrene, på vej videre på natteturen. 

Bonusinfo: Hvis du føler dig ekstra farvestrålende og modig, er jakken vendbar. De fleste af Krakatau jakkerne har desuden indbygget ansigtsmaske, når du lyner hætten helt op - det sender tankerne lidt mod nogle antagonistiske oprørske typer, der kunne finde på at lande i situationer, hvor de ikke vil afsløre hele deres ansigt, det er et gimmick, der lige trækker jakkerne lidt ekstra over i badass-ness, uden at det virker "for meget". 

ANNONCE
Glueball Reversible Bomber | Army Green - Vinterjakker fra russiske Krakatau; ultra maskulin, praktisk anvendelig og cool Glueball Reversible Bomber | Army Green

Krakatau blev etableret i Rusland helt tilbage i 1999, og har haft et populært liv derovre, som et kombineret tech- og urban wear mærke, der har trukket tydelig inspiration fra både militære, urbane og outdoor inspirationskilder.

Nå, men altså:

Da jeg stod der, midt i det modemesse-inficerede Bella Center, fik jeg spørgsmålet: Prøv at gætte hvad de koster?

Mig: Det ved jeg sgu ikke, kvaliteten virker til at være god - og de er voldfede. Den gode side af 3 Klik?

Modemand: Det er et godt gæt, men du tager helt fejl. De koster 1600.

I skulle have set en redaktør tabe kæben. 

Pris og tilgængelighed

Krakatau Glueball Reversible Bomber (Også tilgængelig i grå og sort)

Pris: 1.599,- kroner ved ST Valentin webshop (Eller deres fysiske butik i Aarhus)

ANNONCE
Krakatau Glueball Reversible Bomber Black/Camo - Vinterjakker fra russiske Krakatau; ultra maskulin, praktisk anvendelig og cool Krakatau Glueball Reversible Bomber Black/Camo
Krakatau Glueball Reversible Bomber Grey/Black - Vinterjakker fra russiske Krakatau; ultra maskulin, praktisk anvendelig og cool Krakatau Glueball Reversible Bomber Grey/Black
Del

Seneste nyt