Magasinet M!

VIRKELIGE FORBRYDELSER - inspireret af film

Har du nogensinde set en film og tænkt: 'Det ville godt nok være klamt, hvis det skete i virkeligheden?' Det gør det af og til.

VIRKELIGE FORBRYDELSER - inspireret af film
NATURAL BORN KILLERS (1994)

Filmen: Oliver Stones kultklassiker fra 1994 fortæller historien om parret Mickey og Mallory (spillet af Juliette Lewis og Woody Harrelson), der tager på en voldsturné gennem en række amerikanske stater, hvor de myrder og røver løs. Pressen glorificerer dem i sådan en grad, at de bliver en slags kendisser over hele USA. Natural Born Killers blev voldsomt kritiseret af blandt andet politikere og forældregrupper for dens glorificering af rå vold og har da også været inspiration til hele seks forskellige mordsager over hele verden. Her er et af de mest berømte.

COPYCATS

Hvem og hvor: Dylan Klebold og Eric Harris på Columbine High School i Colorado, USA.

Hvad: En af USA's mest berømte skolemassakrer fandt sted på Columbine High School 20. april 1999, hvor to elever skød og dræbte 12 elever og lærere, før de begik selvmord. Gerningsmændene var delvist inspireret af Natural Born Killers, da de i deres dagbøger havde noteret, at de ville gå NBK (Natural Born Killers) i forbindelse med massakren. Herefter forlod de deres hjem i lange trenchcoats, der skjulte et massivt våbenarsenal. De havde placeret to bomber i skolens kantine, der skulle gå af 11.17. De ville derefter vente på de flygtende elever udenfor og skyde dem ned efterhånden, som de kom ud. Da bomberne ikke gik af, valgte de i stedet at gå ind på skolen, hvor de skød vildt omkring sig - 24 mennesker blev såret, og 12 mistede livet.

ANNONCE
VIRKELIGE FORBRYDELSER - inspireret af film
QUEEN OF THE DAMNED (2002)

Filmen: Da vampyren Lestat vågner efter århundreders søvn til lyden af et rockband, overtager han rollen som forsanger. Bandets musik vækker dronningen af alle vampyrer, Akasha, som gør Lestat til sin konge. Filmen er baseret på en bog af Anne Rice, der har skrevet en lang række vampyrbøger.

COPYCAT

Hvem og hvor: Allan Menzies i Fauldhouse, Skotland

Hvad: Queen Of The Damned fik premiere i 2002 uden på nogen måde at blive en økonomisk succes. Men den 22-årige skotte Allan Menzies blev i den grad grebet af den. Han så den mere end 100 gange på under et år. Den 11. december 2002 fik Allan Menzies besøg af sin bedste ven, Thomas McKendrick. Allan Menzies havde inviteret ham med kun et foråml: At dræbe ham. Han overraskede sin ven ved at slå ham i baghovedet med en hammer. Da McKendrick var bevidstløs, tog Menzies en kniv og stak McKendrick i hovedet, ansigtet og i kroppen. I rette fortalte han, at han derefter drak af hans blod og spiste noget af vennens hoved. Her kom det også frem, at Allan Menzies efter egen overbevisning havde haft besøg af Akasha - vampyrdronningen fra filmen - som havde fortalt ham, at han skulle dræbe vennen. Så lovede hun til gengæld, at han ville blive vampyr i sit næste liv.Dapolitiet undersøgte hans lejlighed fandt de blandt andet følgende notat: 'Jeg har valgt min skæbne om at blive vampyr. Blod er alt for kostbart til at være spildt på mennesker'. Menzies begik selvmord i sin celle i november 2004 efter at være blevet idømt 18 års fængsel.

ANNONCE
VIRKELIGE FORBRYDELSER - inspireret af film
SCREAM (1996, 1997 og 2000)

Filmen: Den lille by Westboro bliver terroriseret af flere modbydelige mord, hvor to mordere klædt i lange sorte kutter og uhyggelige hvide masker skærer deres ofre op med lange knive. Alle på gymnasiet i den lille by lever i frygt for, hvem det næste offer bliver. Det hele ender selvfølgelig til en fest i et afsides hus, hvor de to overraskende mordere bliver afsløret. Der er lavet fire film i serien, men kun tre af dem var færdige, da en ung belgier lod sig inspirere til et blodigt mord.

COPYCAT

Hvem og hvor: Thierry Jaradin i Gerpinnes, Belgien

Hvad: Den 24-årige lastbilchauffør Thierry Jaradin var en ensom og lidt fortabt mand, der boede i den lille by Gerpinnes. Han havde set de tre Scream-film adskillige gange og var så dybt fascineret af dem, at han havde investeret i et komplet kostume. Da hans 15-årige nabo, Alisson Cambier, 9. november 2001 kom forbi for at aflevere nogle videofilm, hun havde lånt af den ni år ældre mand, så han sit snit til at erklære hende sin kærlighed. Hun afviste ham. Det fik ham til at gå ind i det tilstødende rum, tage sit kostume på og finde to store køkkenknive. Alisson Cambier havde ikke en chance for at flygte, da den maskeklædte mand kom tilbage og stak hende 30 gange. Han placerede herefter det blodige lig på sin seng og puttede en rose i hendes ene hånd. Så ringede han til sin far og fortalte, hvad han havde gjort. Da politiet anholdt ham, fortalte han,atmordet havde været planlagt, og at han var fascineret af Scream-trilogien.

ANNONCE
VIRKELIGE FORBRYDELSER - inspireret af film
TAXI DRIVER (1976)

Filmen: Vietnamveteranen Travis Bickle arbejder som taxichauffør om natten i New York. Man følger ham, mens han langsomt fyldes med had over borgernes dekadence. Men også hans kamp for at redde den 12-årige prostituerede Iris, der spilles af Jodie Foster. Til sidst i filmen forsøger Bickle at skyde en senator, der stiller op til præsidentvalget. Den fantastiske film er dog ikke kun husket, fordi den vandt De Gyldne Palmer i Cannes, men også fordi den inspirerede et af de mest kendte attentatforsøg nogensinde.

COPYCATS

Hvem og hvor: John Hinckley Jr. i Washington D.C.

Hvad: Da Taxi Driver ramte biograferne i 1976 blev den dygtige 21-årige talentfulde sangskriver John Hinckley Jr. straks fan. Han så den flere gange, men ikke kun på grund filmens kvaliteter. Langsomt udviklede han en besættelse af Jodie Foster, der spillede en blot 12-årig prostitueret (hun var 14 år i virkeligheden) i Scorseses storfilm. Da skuespillerinden fire år senere begyndte at studere på Yale i New Haven, Connecticut, besluttede Hinckley at følge efter. Han begyndte at smide digte under hendes dør, ringe til hende konstant og på alle måder at få hende til at få øjnene op for ham. Det skete ikke. I stedet begyndte den psykisk syge mand at udtænke et plot, der kunne give ham den opmærksomhed, der kunne få den unge skuespillerinde til at indse, at han eksisterede. Han ville myrde den nyvalgte præsident, Ronald Reagan. Den 30. marts 1981skrevhan et brev.

'I løbet af de seneste syv måneder har jeg efterladt dig dusinvis af digte, breve og kærlighedserklæringer i det spinkle håb, at du kunne udvikle en interesse i mig. Selv om vi har talt i telefon et par gange, har jeg aldrig haft modet til bare at gå hen til dig og introducere mig selv. Grunden til, at jeg gør det her nu, er, at jeg ikke kan vente mere på at imponere dig. Hvis jeg ikke kan få dig, kan ingen.'

Da Hinckley havde skrevet brevet tog han til Hotel Hilton i det centrale Washington D.C. Klokken 14:25 lokal tid kom Ronald Reagan ud ad hoveddøren og gik hen mod den ventende limousine. Hinckley trådte frem og trykkede seks gange på aftrækkeren på sin .22 kaliber revolver. Fire personer blev ramt. Heriblandt præsident Reagan, der fik en ricocherende kugle i brystet. Samtlige de ramte overlevede dog. Hinckley har siddet på psykiatrisk hospital siden, men han fik Fosters opmærksomhed.

ANNONCE
VIRKELIGE FORBRYDELSER - inspireret af film
THE COLLECTOR (1965)

Filmen: I denne britiske klassiker fra 1965 bliver en socialt akavet sommerfuglesamler forelsket i den underskønne Miranda. Da han er heldig at vinde en stor sum penge, køber han et hus. Med kælder selvfølgelig. Han kidnapper Miranda, som han ser som den smukkeste sommerfugl i sin samling, men følelserne er bestemt ikke gengældt. Og til slut dør hun af sult og tørst i sit fængsel i kælderen.

COPYCATS

Hvem og hvor: Leonard Lake og Charles Ng i Californien, USA.

Hvad: Fra 1983 til 1985 bortførte, torturerede og myrdede Leonard Lake og Charles Ng mellem 12 og 25 kvinder, børn og mænd. Lake og Ng mødte hinanden i marinekorpset, hvor de fandt ud af, at de havde en fælles interesse for mord. I 1983 iværksatte de derfor, hvad Lake i sin dagbog beskrev som Operation Miranda. Selvfølgelig navngivet efter hovedpersonen i The Collector, som Ng havde stiftet bekendtskab med under et ophold på kostskole i England. Det morderiske par byggede en bunker ved siden af Lakes lille hus langt ude på landet, som de fyldte op med torturinstrumenter. De kidnappede de to kvinder Kathy Allen og Brenda O'Connor, som de planlagde at udnytte til sex. Politiet fandt efter tilfangetagelsen af makkerparret flere videobånd mærket 'M ladies' for Miranda. De viste forfærdelige scener af voldtægter og tortur med blandt andet lægeinstrumenter, før de tokvinderblev myrdet. Ng og Lake kom i politiets søgelys, da Ng blev taget for butikstyveri. Lake begik senere selvmord, mens Ng sidder på dødsgangen i San Quentin.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE