Magasinet M!

Virkelighedens Indiana Jones finder mystisk kæmpe-objekt i skov

I en bosnisk skov har virkelighedens Indiana Jones fundet en flere meter bred, besynderlig kæmpe-kugle, som har skabt stor debat blandt videnskabsfolk.

Bosniens svar på Indiana Jones hedder Sam Semir Osmanagich og er en omrejsende arkæolog. Og som den opdagelsesrejsende og eventyrer han er, har han lige gjort et mystisk og mageløst fund dybt inde i en skov i hjemlandet.

I skoven nær byen Zavidovici har han fundet en besynderlig kæmpekugle på mere end tre meter i diameter. Selv hævder eventyreren, at kuglen er lavet af sten, vejer mere end 30 tons og har et højt jernindhold (hvad det så end skal betyde). Og så mener han, at den kan være op til 1500 år gammel.

"Det er måske den største stenkugle af sin slags på planeten," siger Sam Semir Osmanagich ifølge Huffington Post.

Herover kan du se en video af den vilde opdagelse.

ANNONCE
Virkelighedens Indiana Jones finder mystisk kæmpe-objekt i skov

Faktisk bliver Sam Semir Osmanagich kaldt 'Den bosniske Indiana Jones'. Og det skyldes helt sikkert, at han har brugt de seneste 15 år af sit forsker-liv på at rejse jorden rundt i sin søgen efter og undersøgelse af forhistoriske sten. Det skriver Huffington Post.

På sin egen blog skriver han, at hans bosniske 'bold'-fund meget vel kan være 'den største menneskeskabte kugle i Europa'. Desuden siger han, at 'kugler af den slags kan pege i retning af forhistoriske, avancerede civilisationer fra en fjern tid, som der ikke findes nogen skriftlige optegnelser af'.

Ifølge UNESCO er 'Den bosniske Indiana Jones'' fund dog ikke så enestående endda. De hævder nemlig, at lignende stentyper er blevet fundet i Costa Rica.

'Deres betydning, anvendelse og produktion forbliver dog et mysterium', skriver UNESCO.

ANNONCE
Virkelighedens Indiana Jones finder mystisk kæmpe-objekt i skov

Osmanagich ligger i 'krig' med andre forskere og akademikere, fordi han samtidig hævder, at visse bakker og dale i Bosnien og Hercegovina gemmer på flere tusinder år gamle, underjordiske tunneller og pyramider. Men den historie hopper forskeren Anthony Harding ikke på.

"Forskning viser, at der er arkæologiske fund i bakkerne og dalene, som stammer fra middelalderen, måske fra bronzealderen eller Romerriget. Men spekulationen om, at der en mere end 12.000 år gammel struktur i bakkerne og dalene er fuldstændig fantasi, og det bør enhver med basal viden om arkæologi og historie vide," siger Anthony Harding til The Telegraph i et angreb rettet direkte mod 'Den bosniske Indiana Jones'.   

Uanset hvad kunne det da være blæret, hvis folk fra flere tusind år siden selv har formet flere 30 tons tunge kugler. Hvad der så har været idéen bag foretagendet er straks sværere at forestille sig. Måske en form for fortidig øl-bowling?

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce