Magasinet M!

Virkelighedens supermennesker

Iron Man, Captain America, og de andre rødder er seje. Men de er jo også bare ren fantasi... siger du. For superhelte findes jo ikke i virkeligheden, vel? Jo, det gør de faktisk.

Virkelighedens supermennesker
Det menneskelige ekko-lod

Hvem: Ben Underwood, USA

Superkraften: Som bare treårig fik Ben Underwood opereret øjenene ud som følge af en ondartet kræftsvulst. Det forhindrede ham dog ikke i at stå på skateboard, spille basketball, cykle og mange andre ting, der normalt er forbeholdt? folk med øjne.

Underwood lærte som femårig sig selv at ekkolokalisere, dvs. at han ved at lave kliklyde med tungen sendte signaler af sted mod sine omgivelser og fik vibrationer retur. På den måde kunne han afstandsbedømme, finde vej og fornemme former. Underwood døde desværre som 16-årig i 2009 af samme kræftsygdom, der tog hans øjne.

Virkelighedens... Daredevil

ANNONCE
Virkelighedens supermennesker
Manden, der kan løbe for evigt

Hvem: Dean Karnazes, USA

Superkraften: Selv de dygtigste ekstremløbere har en grænse for, hvor længe de kan løbe. Men det har Dean Karnazes ikke. Han hævder selv, at han ikke producerer mælkesyre i musklerne og således i princippet kan løbe, så længe han gider.

Blandt Dean Karnazes mest utrolige præstationer er bl.a. at løbe 560 kilometer i træk på 80 timer (uden søvn), at løbe en maraton på Sydpolen i 25 minusgrader og at gennemføre 50 maratonløb i 50 amerikanske stater på 50 dage.

Virkelighedens... Flash (eller Forrest Gump..)

ANNONCE
Virkelighedens supermennesker
Pigen, der ikke føler smerte

Hvem: Ashlyn Blocker, USA

Superkraften: Du kan lange Ashlyn Blockeren på sinkadusen med en stegepande, uden at hun piber af den grund. Den 15-årige pige har en medfødt evne - eller lidelse - kaldet CIPA. Det betyder, at hendes hjerne ikke sender smertesignaler ud til resten af kroppen. Hvilket er ret sejt, men faktisk også temmelig farligt.

Ashlyn Blocker har brændt hænderne på et udstødningsrør, dyppet hænder i kogende vand og gået rundt i flere dage med en brækket ankel - alt sammen uden at føle smerte.

Virkelighedens... Superman

ANNONCE
Virkelighedens supermennesker
Den altædende!

Hvem: Michel Lotito, Frankrig

Superkraften: 'Hvis du er sulten for sjov' lyder Kim's motto. Det var Michel Lotito tit. Han spiste dog ikke chips, men metal, glas, træ og alt muligt andet uspiseligt, indtil han døde som 57-årig.

Ved hjælp af masser af mineralolie og vand fortærrede den sultne franskmand i alt 18 cykler, 15 indkøbsvogne, otte lysekroner, syv fjernsyn, to senge, et par ski og et Cessna 150-fly. Flyet tog ham et par år at komme igennem. Lotito fik til gengæld voldsom kvalme af bananer og æg...

Virkelighedens? Matter-Eater Lad

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce