M!

Xbox One X annonceret: Mindre, hurtigere og dyrere

Skal du have fingre i den?

Vores kollegaer fra Inputmag.dk har før skrevet om den nye 4K-Xbox, der har været under udvikling med kodenavnet Scorpio. På dette års E3-messe i LA har Microsoft så endelig løftet sløret for udgivelsesdato, pris og specifikationer.

Lille og strømlinet Xbox

Rent fysisk bliver den nye Xbox, der kommer på gaden den 7. november, den hidtil mindste, derfor er det imponerende, hvilke kræfter Microsoft har fået puttet i æsken.

Høj pris for høj ydelse

Til gengæld bliver prisen høj. Xbox One X kommer til at koste 3.999 kroner, hvilket er knap 800 kroner mere end Sonys konkurrerende PlayStation 4 Pro. Den nye Xbox byder dog på en højere ydelse og ægte 4K-gaming, men om det er nok til at forsvare den høje pris - specielt i Danmark, hvor Sony sidder solidt på konsolmarkedet - er spørgsmålet.

Imponerende specifikationer

Vi har skrevet om Scorpio/Xbox One X før, så derfor indeholder specifikationerne da heller ikke de vilde overraskelser. En CPU med 8 specialdesignede kerner, der kører 2,3 GHz, et specialbygget grafik"kort" med 40 specialbyggede enheder, der kører 1172 MHz og 12 GB GDR5 RAM, der bliver delt mellem grafikprocessor og hovedprocessor. Dertil en 1 TB SSD og så en 4K UHD Blu-ray-afspiller.

Xbox One X annonceret: Mindre, hurtigere og dyrere

4K-spil (og film) med Dolby Atmos-lyd

Helt konkret betyder det en Xbox, der kan spille alle de eksisterende titler og opskalere dem til 4K, hvis man har sådan et tv - men også en HDR 4K-afspiller til film (noget Xbox One S allerede leverer mens PlayStation 4 Pro kun leverer spil i 4K) samt understøttelse af lydformatet Dolby Atmos.

Bruger man sin nye Xbox One X på et almindeligt HDTV (1080p), så vil konsollen stadig køre spillene i 4K men downsample dem til den lavere opløsning, hvilket ifølge Microsoft giver et bedre billede. Men mulighederne i den nye Xbox vil selvfølgelig primært være synlige på spil lavet i 4K og vist på et 4K-tv.

Garanteret høj framerate

Og hvor PlayStation 4 Pro-spil ofte balancerer flot grafik med høj framerate, så lover Microsoft, at Xbox One X' spil vil kunne levere 4K-opløsning med en framrate på 60 fps.

Skal man sammenligne den nye Xbox' ydelse med en gaming pc, så svarer det nogenlunde til en billig i3-baseret pc med et GTX 1060-grafikkort - Xboxen har godt nok noget mere grafikram at gøre godt med, til gengæld er processoren lidt langsommere. Men hvor en sådan pc afgjort er i den lavere ende, hvor det er tvivlsomt, hvor glad man vil blive for at bruge den til 4K, så er Xbox One X specialbygget til formålet.

Xbox One X annonceret: Mindre, hurtigere og dyrere

Eksklusive titler skal lokke til 4K-gaming

Men 3.999 kroner er mange penge for en konsol, så det bliver spændende at se, om de eksklusive 4K-titler som f.eks. racerspillet Forza 7 (der ser formidabelt ud) vil kunne trække salget.

Hvis du har en 4K-skærm, så kan du se 4K-traileren her. Selv hvis du ikke interesserer dig for racerspil, så det en god demonstration af den nye Xbox' formåen, da de fleste ved, hvordan biler skal se ud.

Leveret af inputmag.dk

Del