Magasinet M!

YouTube-stjerner i panik over nye censurregler

Den berømte YouTube kanal har indskærpet reglerne for, hvilke videoer der må tjene penge på reklamer og det har skabt en shitstorm blandt YouTubes mange brugere verden over

YouTube-stjerner i panik over nye censurregler

Har du en YouTube-kanal, hvor du plaprer løs om din seksualitet eller andre sensitive emner? Ja, så bør du nok lige overveje at skrue ned for det. For det kan nemlig have konsekvenser.

Adskillige YouTubers er for nyligt begyndt at modtage beskeder om, at nogle af deres publicerede videoer er blevet anset som værende "ikke godkendt til at vise reklamer". En ting, der har medført, at de pågældende videoer er blevet deaktiveret af YouTube. Det har naturligvis skabt utilfredshed blandt YouTubes i omegnen af en milliard brugere, skriver sitet Unilad.

De nye censurregler betyder ifølge YouTube selv, at kanalen bliver 100% politisk korrekt. Upassende indhold anses bl.a. for værende kontroversielle og sensitive emner, som er relateret til krig, politiske konflikter, naturkatastrofer og tragedier. Selv hvis der ikke bliver vist billeder i YouTube-videoerne, vil det stadig være upassende til reklameindhold. 

Og det har skabt en shitstorm blandt YouTubers, som har opført hashtagget #YouTubelsOverParty, der flittigt bliver brugt på bl.a. Twitter. 

En af de YouTubers, som er særligt utilfreds, er den amerikanske videoblogger Philip DeFranco. Han har postet en video, som er blevet set af snart fem millioner i skrivende stund. Og det er specielt, efter hans film er blevet publiceret, at vreden har taget til blandt de mange YouTubers. I videoen siger han bl.a., at YouTube kan gøre, hvad de vil med deres censur-regler, men at følgevirkningerne bliver forfærdelige.

ANNONCE

Også på sin private Twitter profil har DeFranco vist sin utilfredshed:

Hvad siger YouTube til kritikken?

Philip DeFranco har været i kontakt med YouTube. De udtaler, at de ikke har ændret på deres politikker, men blot skærpet censurreglerne for at sikre bedre kommunikation på netop deres kanal. 

Det er vigtigt at nævne, at der også er YouTubers, som bakker op om kanalens "nye" retningslinjer. De mener, at det kan være med til, at nedsætte YouTube-brugernes økonomiske gevinst på "dårligt" indhold samt sikre en bedre kommunikation.

ANNONCE

Hvordan, følgevirkningerne bliver, er endnu ikke til at spå om, men det er nok en god idé at forholde sig skeptisk over for disse YouTubers (der jo tjener fint med skillinger), indtil vi har set, om YouTubes nye politik ruinerer dem.

Del

Seneste nyt