Magasinet M!

Zombie-fortsættelse til 28 Days Later er udelukkende blevet optaget på en smartphone

28 Days Later kom i kassen ved hjælp af en Iphone.

Danny Boyles ikoniske 28-zombieunivers er snart klar til sit femte kapitel - den første var 28 Days Later og toeren var 28 Weeks Later.

Nu snakker vi 28 Years Later - og til dem, der ikke helt aner, hvad jeg snakker om? Det er antal dage efter den første zombie-udbrud i filmen.

Så den nye film vil vise en verden, hvor zombierne har levet sammen med os i 28 år!

Og som noget nyt er filmen blev optaget på intet mindre end 'blot' en smartphone.

Selvom digitale biografkameraer af professionel kvalitet er blevet standard i filmbranchen, er de sjældent lette og kompakte. Med et budget på hele 75 millioner dollars er det den største film nogensinde, der er blevet optaget udelukkende med iPhone 15 Pro Max, afslører WIRED.

I hovedrollerne ses Jodie Comer, Aaron Taylor-Johnson og Ralph Fiennes, og Boyle genforenes med sin faste fotograf Anthony Dod Mantle, som han vandt en Oscar med for Slumdog Millionaire i 2009. Mantle var også bag kameraet på den oprindelige 28 Days Later og har gennem årene samarbejdet med Boyle på flere projekter, herunder 127 Hours og T2 Trainspotting.

28 Days Later blev optaget med en Canon XL-1, et digitalt kamera, der dengang var revolutionerende for en stor Hollywood-produktion. Denne gang har Boyle og Mantle valgt at anvende iPhones for at opnå en fleksibilitet og mobilitet, som traditionelle biografkameraer ikke kan tilbyde.

For at opnå en professionel billedkvalitet er iPhone 15 blevet monteret i en specialdesignet aluminiums-holder med mulighed for at tilføje DSLR-linser via Beast's DOF-adapter. 

Filmens plot er stadig hemmeligholdt, men det er blevet bekræftet, at manuskriptforfatter Alex Garland, der også skrev det originale 28 Days Later, er tilbage og skriver en ny trilogi i samarbejde med Boyle og Mantle.

Det giver måske den helt rigtige 'som at være der selv'-vibe til filmen, som de tidligere har været kendt for.

Vi holder jer opdateret, når der kommer en trailer!

ANNONCE
Del

Seneste nyt