Magasinet M!

5 fodboldspillere, der aldrig burde have deltaget i et derby

Lørdag tager Liverpool imod Manchester United, og det er dermed blevet tid til derbyet over dem alle. Selvom fodbold er en holdsport, ser man dog indimellem spillere, der aldrig burde være sat på banen. Vi giver dig de fem værste eksempler.

Celtic vs. Rangers

Derby-navn: "Old Firm"

Resultat, tid og sted: 6-2. Celtic Park, d. 27. august 2010.

Spillere involveret: Fernando Ricksen (navnet afslører det ikke, men han er hollænder).

Old Firm-derbyet er det helt store samtaleemne i Skotland i ugerne op til kampen, og Fernando Ricksen har højst sandsynligt glædet sig til at spille de 90 minutter. Han startede inde som højre back, men da der var gået 23 minutter var han blevet overløbet adskillige gange, Rangers var bagud med 0-3, og han blev derfor taget af banen og sendt direkte ned i omklædningsrummet.

De seneste sæsoner i skotsk fodbold har desværre været uden Old Firm opgøret, da Rangers i 2012  blev erklæret konkurs og tvangsnedrykket. Det virker dog ganske forståeligt, da de skyldte over 130 mio. pund i skat.

Idiot-faktor: 2 ud af 6

ANNONCE
Ath. Bilbao vs. Barcelona

Derby-navn: "Cataluña frente Vasco"

Resultat, tid og sted: 1-0. Santiago Bernabéu, d. 5. maj 1984.

Spillere involveret: Diego Maradonna (El Dios) og Andoni Goikoetxea (Slagteren fra Bilbao).

Allerede inden kampen var der dårlig stemning imellem de to hold. Andoni Goikoetxea havde året inden langstidsskadet Maradonna med en hård tackling og udtalte efterfølgende, at han havde gemt støvlerne, han bar i kampen, som et minde.

Goikoetxea scorede kampens enlige mål, og det var åbenbart mere, end hvad de katalanske spillere kunne klare, for da kampen blev fløjtet af, var alt kaos. Spillere, tilskuere og trænere stormede banen, og Maradonna lavede Chuck Norris-lignende karatespark imod alle, der bar de røde og hvide farver. Han blev efterfølgende idømt tre månderes karantæne og spillede aldrig en kamp for Barcelona igen.

Idiot-faktor: 6 ud af 6

ANNONCE
FCK vs. Brøndby

Derby-navn: "New Firm"

Resultat, tid og sted: 1-1. Parken (før Telia blev sponspor), d. 30. august 2009.

Spillere involveret: Jesper Christiansen (FCK) samt Mike Jensen og Mikkel Bischoff (Brøndby).

Under en dødbold støder Mikkel Bischoff ind i Jesper Christiansen, der falder til græsset og ruller rundt i smerte. Mike Jensen løber hen til ham og overfuser ham med kommentaren: "Rejs dig op, bøssekarl. Du fejler ikke en skid!"

Men noget fejlede han, for han skulle bæres ud fra banen af samaritterne, der dog ikke kunne magte af løfte hans 90 kg og tabte ham på vej ud til stor morskab for alle.

Jesper Christansen blev i kampen erstattet af Johan Wiland, og han formåede aldrig at generobre sin plads i løvernes bur igen.

Idiot-faktor:
Mike Jensen: 3 ud af 6.
Samarit: 6 ud af 6.

ANNONCE
PSV vs. Feyenoord

Derby-navn: "De Klassieker" (bruges også om Ajax mod Feyenoord)

Resultat, tid og sted: 10-0. Philips Stadion, d. 24. oktober 2010.

Spillere involveret:  Samtlige spillere for begge hold havde skyld i resultatet.

Kampene imellem de tre store hold i Holland er altid intense og fyldt med bizarre episoder. Denne kamp leverede dog underholdning, der var langt over forventningerne, da hjemmeholdet vandt med hele 10-0. Feyenoord stillede op med et stærkt hold, hvor profiler som Martins Indi og Wijnaldum burde have været med til at sikre et bedre resultat for udeholdet.

Efter 1. halvleg førte PSV med beskedne to mål, og Feyenoord havde stadig chancer for at komme ind i kampen. Men i 2. halvleg faldt holdet fra Rotterdam fuldstændig sammen, lukkede otte mål ind og fik en mand udvist. Mon ikke, at der var dårlig stemning til træning dagen efter?

Idiot-faktor: 5 ud af 6