Mad
Farvel til vinger og korte shorts? Hooters kæmper for overlevelse
Det er slut med vinger, øl og korte shorts – eller i hvert fald tæt på.
Den legendariske amerikanske restaurantkæde Hooters, kendt for sin brestaurant-model (ja, det er en ting), er ifølge flere medier på vej mod konkurs.
Virksomheden, som blev udødeliggjort i anden sæson af The Office, kæmper med ændrede forbrugsvaner, stigende produktionsomkostninger og en brand-identitet, der ikke længere rammer plet.
Nu overvejer de at lukke over 300 restauranter, hvilket potentielt kan være dødsstødet for en af USA’s mest kontroversielle restaurantkæder.
Fra kult til krise
Siden 1983 har Hooters serveret burgere, hot wings og et par strategisk placerede smil til et primært mandligt publikum.
Med over 300 restauranter i USA og mere end 100 lokationer i 20 forskellige lande, har kæden været en gigant inden for casual dining.
Men tiderne skifter. Folk bestiller mad hjem i stedet for at tage på restaurant, og samtidig har Hooters’ image været genstand for debat i en verden, hvor kønsroller og arbejdsforhold bliver diskuteret mere end nogensinde før.
Læs også:
Konkurs eller comeback?
Hooters har allerede lukket omkring 40 restauranter i 2024 i et forsøg på at stabilisere økonomien, men nu ser det ud til, at det ikke har været nok.
Ifølge flere amerikanske medier overvejer kæden at indgive en Chapter 11-konkursbegæring inden for de næste to måneder.
Dette skridt vil give Hooters mulighed for at omstrukturere sin gæld og forsøge en relancering, men det betyder også, at kæden risikerer at miste sin plads som en af USA’s mest ikoniske – og omdiskuterede – restaurantoplevelser.
Hooters og det mislykkede Spanien-eventyr
Det er ikke første gang, at Hooters har haft svært ved at tilpasse sig markedet.
I 2017 forsøgte kæden at udvide til Spanien med en række restauranter i bl.a. Barcelona. Men modtagelsen var alt andet end hjertelig.
Åbningslokationen i Castelldefels blev angrebet af hætteklædte aktivister, der smadrede ruder, spraymalede facaden og kastede sten mod restauranten.
Efter flere lignende hændelser og massiv kritik fra feminister, fagforeninger og politikere blev Hooters tvunget til at trække sig fra det spanske marked.
Det lader altså til, at Hooters har svært ved at finde sin plads i en verden, hvor ”sex sælger” ikke nødvendigvis er en bæredygtig forretningsmodel længere.
Stadig plads til Hooters?
Om Hooters kan genopfinde sig selv og overleve i en ny tid, hvor hjemmemad, ghost kitchens og mere moderne restaurantoplevelser dominerer, er stadig uvist. Én ting er dog sikkert:
De letpåklædte servitricer, neonfarvede vægge og overdimensionerede portioner har ikke længere samme magiske effekt på forbrugerne, som de havde i 80’erne og 90’erne.
Spørgsmålet er, om verden stadig har plads til Hooters – eller om det er tid til at pakke de orange hotpants sammen for sidste gang.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Læs også: