Hvis du nogensinde har manglet en sundhedsbaseret undskyldning for lidt alenetid, så kommer her den måske bedste grund nogensinde til at tage sagen i egen hånd. Og det er ikke engang en joke.
En opsigtsvækkende undersøgelse fra Harvard University har afsløret et ret klart link mellem hyppige orgasmer og lavere risiko for prostatakræft. Jeps – orgasme som forebyggelse.
21 gange. Om måneden. Minimum.
Ifølge forskningen, som blev offentliggjort i European Urology, reducerer mænd, der får udløsning mindst 21 gange om måneden, deres risiko for at udvikle prostatakræft med hele 20 procent.
Det svarer groft sagt til hver dag undtagen nogle få “hviledage”. Og ja, både sex og onani tæller.
Undersøgelsen blev udført over en periode på næsten 20 år, hvor mere end 31.000 mænd rapporterede deres ejakulationsfrekvens i tre spørgeskemaer mellem 1992 og 2010.
“Mænd med højere udløsningsfrekvens i voksenalderen var mindre tilbøjelige til at få konstateret prostatakræft,” konkluderer forskerne.
Læs også:
En god vane – også for nattesøvnen
Det stopper ikke der. For udover at hjælpe prostataen med at holde sig sund, kan det at “komme til ro” også bogstaveligt talt hjælpe dig med at falde i søvn.
Den tyske sundhedstjeneste Barmer Krankenkasse skrev:
“Onani hjælper dig med at falde i søvn. Hvis du ikke kan sove, brug hånden eller et legetøj – så kommer søvnen helt af sig selv.”
Sexterapeut Judith Golden bakker op og siger til Reader’s Digest, at onani frigiver endorfiner, sænker blodtrykket og skaber ro i kroppen – ligesom sex med en partner, bare uden diskussion om dynefordeling.
Mænd over 65 rammes oftest
Prostatakræft er ikke noget at spøge med – ifølge American Cancer Society får én ud af otte mænd diagnosen i løbet af livet, og sygdommen er den næstmest dødelige kræftform blandt mænd.
De fleste tilfælde rammer mænd over 65, og risikoen er højere blandt afroamerikanske mænd og mænd med afrikanske rødder i Caribien.
Så hvis du vil være på forkant, kan det altså godt betale sig at holde et nogenlunde regelmæssigt program. Og ja, det er fuldt tilladt at tænke: “Det er for helbredets skyld.”
Læs også: