Magasinet M!

220 år gamle øl fundet i skibsvrag på bundet af havet - nyt eksperiment har gjort dem drikkelige igen

Mon den har lagret længe nok?

The James Squire-bryggeriet har lavet et ret cool eksperiment, hvor de har bragt den ældste flaske øl nogensinde tilbage 'til live'.

Det hele starter tilbage i 1797, hvor et skib ved navn Sydney Cove bragte forskellige ting over havet - ting såsom keramik, lædersko, kanoner og selvfølgelig glasflasker med øllebajs. 

Den gik så til grund ved udkanten af Tasmaniens Preservation Island. Der har skibet ligget på bunden af havet i næsten 200 år, indtil den blev fundet af dykkere i 1977. Kort efter blevet stedet fredet som et historisk landemærke, og i 90'erne begyndte man at undersøge sagerne - og her fandt man flasker med øl, som stadigvæk var forseglet - og nu 220 år gamle!

I et samarbejde med Queen Victoria Museaum & Art Gallery, Australian Wine Research Institute og James Squire Brewery har de fundet ud af, hvordan man kan genskabe gærkulturen i disse 220 år gamle øl.

Sådan lyder processen fra talsmændene:

Taming this historic yeast wasn’t easy. Particular care has been taken to extract and grow this yeast into a brew that enhances its unique characteristics.”

Men efter en række forskellige forsøg kunne de nu præsentere en øl, som ikke er blevet drukket af folk i to århundreder.

De præsenterede: The Wreck Preservation Ale. 

"The result is a smooth porter-style brew that’s dark, malty, spicy and stormy."

Genialt. 

ANNONCE
220 år gamle øl fundet i skibsvrag på bundet af havet - nyt eksperiment har gjort dem drikkelige igen
Del

Seneste nyt