Magasinet M!

De 5 bedste Leonardo DiCaprio-film

Det kan godt være, at Titanic har været den mest skelsættende film i Leonardo DiCaprios karriere. Men vi synes ikke, at det er den bedste film, han har medvirket i til dato.

De 5 bedste Leonardo DiCaprio-film
5: The Wolf of Wall Street (2013)

Hvor det langt fra er Martin Scorsese's bedste film, så er det klart en af Leonardo DiCaprios bedste roller hidtil, hvilket selvfølgelig trækker The Wolf of Wall Street op. Leonardo spiller den skruppelløse real-life-finansmand Jordan Belfort, som har skrevet den selvbiografiske bog, filmen bygger på. Belfort var berømt for sine opildnende taler til sine ansatte - en ting, som Scorsese i den grad fokuserer på ved at dreje kameraet imod Leo det meste af filmen. En fabelagtig præstation og en rolle, der vel nok mest af alt kan beskrives som en Wall Street-version af Mick Jagger, som skejer ud på kokain.

ANNONCE
De 5 bedste Leonardo DiCaprio-film
4: Revolutionary Road (2008)

Måske listens overraskelse? Ikke desto mindre var det en fryd at se Titanic-parret, Kate Winslet og Leo, tørne sammen igen, da Revolutionary Road udkom i 2008 - igen i en dybt deprimerende film. Det er en film, der handler om forstads-fortvivlelse og forpurrede amerikanske drømme. Selvom det depressive element går igen i både Titanic og Revolutionary Road, kunne de to film ikke være mere forskellige; en storslået blockbuster om to eventyrlystne unge kontra et ubehageligt, hjerteskærende drama om to voksne, der finder ud af, at det, de havde engang havde sammen, intet er i forhold til det levende helvede, de nu befinder sig i. DiCaprio er fremragende som den desillusionerede Frank Wheeler, som langsomt begynder at affinde sig med, at han aldrig vil blive til noget.

ANNONCE
De 5 bedste Leonardo DiCaprio-film
3: Django Unchained (2012)

Som den karismatiske slaveejer Calvin Candie er Leo en af kernerne i Quentin Tarantinos kontroversielle hævnwestern. På en eller anden måde formår DiCaprio at bringe en venlighed til dette patetiske monster. Candie er en mand, som lever for at tvinge hans slaver til at kæmpe imod hinanden, som har en underlig fascination af Frankrig, og som i bund og grund bare er en morderisk psykopat. Han er klart en af Django Unchaineds bærende kræfter og fortjente vitterligt en Oscar for denne rolle.

ANNONCE
De 5 bedste Leonardo DiCaprio-film
2: Inception (2010)

I Christopher Nolans episke sci-fi-thriller fra 2010 går Leo ind i folks drømme og stjæler deres tanker. I et sidste job er han og hans team derimoed hyret til at plante en idé i hovedet på en direktør. Som det altid er med Nolans film, er det en kompliceret sag, men alligevel blev Inception et gigantisk hit - ikke mindst på grund af en skarp dialog og vanvittige drømmesekvenser. Leonardo leverer en underspillet præstation som den forpinte tyv, Cobb, der mislykkes med at holde sin fortid i skak. En sørgmodig blockbuster, hvor vi føler med Leos rolle, der meget nemt kunne have endt med at have været generisk. Og det kan man kun takke stjerneskuespilleren for, at den ikke blev.

ANNONCE
De 5 bedste Leonardo DiCaprio-film
1: The Departed

Hvem havde troet, at Martin Scorsese først skulle instruere en film i 2006, som tog sig af Oscaren for bedste film, når man kigger på den geniale instruktørs CV? Og så endda for et remake. Ikke desto mindre er Scorseses version af Hong Kong-thrilleren Infernal Affairs fra 2002, The Departed, et mesterstykke. DiCaprio spiller en undercover-politimand, som infiltrerer mafiaen, mens Matt Damon spiller en gangster, der gør det samme ved politiet. Det er en fascinerende historie fyldt med intriger og en klassisk katten-efter-musen-fortælling. DiCaprio spiller blændende på sin egen uglamourøse, snuskede facon. Han er en desperat mand, der struggler med at bevare sin identitet, og man undrer sig over, hvorfor han ikke som det mindste fik en Oscar-nominering her.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce