Magasinet M!

Det mest sjældne pokemonkort kommer på auktion - prisen vil få dig til at tabe næse og mund

Der er kun lavet 39 eksemplarer af det sjældne kort.

Pokemon er noget de fleste af os har et forhold til. Mange husker tydeligt første gang de så Mewtwo mod Mew og da Pokemon Go blev udgivet i 2016 var tusindvis af danskere på gaden for at fange monstre. Mange har også brugt alle lommepengene på at købe samlekort og det er netop en af dem, som nu er blevet sat til salg til et himmelhøjt beløb. 

Kun 39 kort produceret

Det sjældne Pokémon-kort kan nemlig blive solgt for hele 2,1 millioner kroner, når det kommer på auktion.

Pikachu Illustrator-kortet er et af kun 39, der nogensinde er lavet af det japanske firma. Kortet blev givet til vinderen og andenpladsen i en tegnekonkurrence afholdt af CoroCoro Comics i 1998. Kortet sættes til salg hos det franske auktionshus Aguttes fra den 15. til 22. oktober.

Det skriver Mirror

Samlerkorteksperten François Thierry udtaler:

 "Dette kort er et ægte trofæ, som enhver stor Pokémon-entusiast må eje. At have det i sin samling placerer en blandt de mest eksklusive samlere i verden."

Dette Pikachu-kort er af samme type, som YouTube-stjernen Logan Paul erhvervede i 2021 for en rekordpris på 33,6 millioner kroner.

Charizard slår Pikachu

Det sjældne Pikachu-kort er dog ikke det eneste, der kan være mange penge værd. Ifølge undersøgelser fra CSGOLuck topper Charizard-kort værdi-listen, hvor visse versioner kan sælges for op til 33.000 kroner.

"Selvom det ikke er overraskende, at Charizard er øverst på listen, er det bemærkelsesværdigt at se, hvor meget mere værdifulde kortene med denne karakter er sammenlignet med andre," udtaler en talsperson fra CSGOLuck og fortsætter: 

"At Pikachu har over tre gange så mange kort i omløb som Charizard, viser blot, hvor populær og ikonisk Charizard er."

Charizard er den ubestridte mester på Pokémon-kortmarkedet med en samlet værdi, hvis man ejer alle 62 forskellige Charizard-kort på 151.000 kroner. Dens ikoniske status gør kortene til eftertragtede samleobjekter, men værdien af de 62 forskellige kort varierer voldsomt, fra 19 kroner til hele 33.000 kroner.

Hvor meget er mit kort værd? 

For samlere, der ønsker at forstå værdien af deres kort, tilbyder en Reddit-bruger et godt råd:

"Hvert kort stammer fra et bestemt sæt. Du kan nemmest identificere dit kort ved at søge på kortets navn og sætnummer, som du finder nederst til venstre eller højre på kortet. For eksempel, et Charizard holo fra basissættet er 4/102. Hvis jeg ikke vidste, at dette kort var fra basissættet, ville jeg blot søge 'Charizard 4/102'. Har du kort fra basissættet, kan de måske være 1. udgave, uden skygger, eller ubegrænset."

ANNONCE
Del

Seneste nyt