M!

Kan M! banke en dansk verdensmester i kajak?

M! har besøgt den danske verdensmester i enerkajak og udfordret ham på romaskinen. Se, om det lykkedes os at banke det brede kajak-jern.

Dens store dyst i romaskinen

Det er ikke hver dag, man får muligheden for at ro om kap med en dansk verdensmester i enerkajak.

Men den mulighed fik M!'s udsendte Kenneth Jensen. Og han takkede naturligvis pænt ja til at 'padle' om kap med det danske kajak-jern René Holten Poulsen. Manden der både vandt VM-guld i 1000 meter enerkajak i italienske Milano i 2015 og VM-guld i 500 meter enerkajak i Moskva i Rusland i 2014. Et ordentligt vandmonster på 188 centimeter og 92 skarpt skårne kilo.

Alles øjne var rettet mod M!'s 26-årige flab, som satte sig i romaskinen ved siden af kajak-stjernen. Kenneth Jensen i fuld træningsdragt, René Holten Poulsen i jeans, T-shirt og hvide sneakers. Så skulle man ellers mene, at M!'s udsendte havde en lillebitte chance for at udfordre den danske verdensmester. Men let fik Kenneth det langt fra.

René Holten Poulsen, der i denne weekend dyster ved europamesterskaberne i Moskva, og som så småt er ved at gøre sig klar til OL i Rio til sommer, så han ville ikke forcere en uheldig skade midt i forberedelserne. Derfor flåede han langt fra igennem ved maskinen. Men det var heller ikke helt nødvendigt, tør vi godt indrømme. Kenneth Jensen gjorde til gengæld sit ypperste, og det hårde arbejde fik ham til at ligne en mellemting af en flaske tomatketchup, en tør abrikos og en vandmand; rød, rynket og slatten.

Kenneth gav dog ikke op!

Reglerne for dysten:

Konkurrencen gik ud på, hvem der kunne trække hårdest. På romaskinen kan man se sin hastighed i min/500 meter, og det gjaldt i alt sin enkelthed om at få tiden ned på det laveste muligt. Normalt vil René, idet han er kajakroer, bruge sin egen avancerede kajaksimulator, men den havde han kun én af, og den var nok i virkeligheden lidt for avanceret til folk, der ikke har prøvet den før. Ikke desto var René stadig rimelig overlegen.

Kenneths bedste træk: 1 minut og 21 sekunder/500 meter

Renés bedste træk: 1 minut og 11 sekunder/500 meter

Se M! udfordre kajak-verdensmesteren i videoerne øverst i artiklen.

Kan M! banke en dansk verdensmester i kajak?

Fakta om René Holten Poulsen

Født: 28. november 1988 (27 år)

Uddannelse: Tømrer

Bopæl: Bagsværd

Sport: Kajak (sprint)

Distancer: K1 1.000 meter/K2 1000 meter/K1 500 meter/K1 5.000 meter

Klub: Maribo Kajakklub

Favorit-junkfood: Burger (fra Haché)

Foto: Balint Vekassy - Kan M! banke en dansk verdensmester i kajak? Foto: Balint Vekassy
Del