Magasinet M!

Sexblogger fortæller: Denne ting ødelægger vores sexliv

"I det øjeblik gik det op for mig, at mit kæreste eje faktisk viste sig at være min værste fjende"



Denne artikel er bragt i samarbejde med Missgrey.dk - her får du et unikt indblik i sexlivet hos forskellige, kvindelige sexbloggere. Bliv klogere på, hvad kvinderne tænker om blowjobs, sexstillinger og dine mange sjove forslag i sengen.

Mange af os har et yderst tæt forhold til vores smartphones – den kære iPhone. Jeg er selv en af de moderne kvinder, som man siger, der har svært ved at slippe min telefon ud af syne mere end fem minutter ad gangen.

Jeg har endda taget mig selv i at sidde med hovedet nede i skærmen nærmest i det samme øjeblik, at Mr. Boyfriend og jeg er blevet færdige med at dyrke sex.

Er jeg afhængig?

Det var først, da vi var ved at flytte sammen, at det gik op for mig, hvor afhængig jeg egentlig er af min smartphone. Mr. Boyfriend foreslog nemlig, at vi satte et fjernsyn op i soveværelset, hvilket resulterede i et mindre skænderi. Jeg har altid været af den holdning, at soveværelset udelukkende var beregnet til søvn og sex. Som jeg så det, var fjernsynet en trussel mod vores sexliv, fordi det ville det tage alt fokus, når vi valgte at tilbringe lidt tid sammen i soveværelset inden sengetid.

Derfor skulle der under ingen omstændigheder et fjernsyn ind i vores fælles soveværelse, hvis det stod til mig. 

Mr. Boyfriend morede sig en del over min overbevisning. Med et smil på læben pegede han på min smartphone, som jeg stod med i hånden. Han pointerede, at fjernsynet ikke ville gøre en forskel for vores sexliv, da vi allerede brugte størstedelen af tiden på at glo ned i hver sin mobil, når vi lå i sengen. Han mente derimod, at fjernsynet ville bringe os tættere sammen, fordi vi kunne hygge under dynen og se en film sammen, før vi faldt i søvn.

Videnskaben har talt – smartphonen er sexlivets værste fjende

I det øjeblik gik det op for mig, at mit kæreste eje faktisk viste sig at være min værste fjende. Manden havde jo ret. Hvordan havde jeg overset, at vores evige scrollen gennem Facebook og Instagram faktisk kunne ødelægge intimiteten mellem os?

En række videnskabelige studier og ekspertudtalelser har samme konklusion. Smartphonen ødelægger vores sexliv. Allerede i 2014 viste en amerikansk undersøgelse, at cirka halvdelen af studiets kvindelige deltagere hellere ville droppe sex i en måned end at skulle undvære deres smartphones.

Næsten 50 % af kvinderne ville altså bytte kropslig kontakt ud med deres digitale forbindelse til omverdenen. Det er jo helt vildt. Danske parterapeuter og sexologer advarer ligeledes om, at vores smartphones er skyld i, at omkring halvdelen af danske mænd mener, at de får for lidt sex.

Nogle af jer synes sikkert, at jeg lyder hysterisk, men jeg tror altså på, at den digitale hverdag kan påvirke parforholdet i en negativ retning. For mig er det skræmmende nemt at blive opslugt af alt det, der foregår på telefonen fremfor at fokusere på min partner. Samtidig tænder det mig overhovedet ikke at kigge på min kæreste, når hans blik er fjernt, og hans ansigt er lyst op af skærmen på hans smartphone, og jeg er sikker på, han har det på samme måde med mig.

Drop din smartphone lidt – og få mere sex 

Derfor besluttede jeg mig for at gøre noget ved Mr. Boyfriends og mit digitale overforbrug, inden det faktisk blev et reelt problem. For en uge siden bandlyste jeg tablets, computere og smartphones fra soveværelset.

Inden kursen gik mod sengen, blev telefonerne sat til opladning i et andet rum. Efter den første dag valgte jeg at gå på kompromis og gav ham lov til at placere telefonen i den anden ende af soveværelset, da han ikke kunne høre vækkeuret fra stuen. Men den kom altså ikke tilbage på natbordet.

På nuværende tidspunkt har mit lille eksperiment kørt i en uge, og jeg kan allerede mærke, at vi er kommet tættere på hinanden. Den tid, vi tilbringer sammen i sengen, bliver brugt på at ligge tæt, hvilket har ført til, at vi har haft dobbelt så meget sex, som vi plejer.

Sidst men ikke mindst er vi som noget nyt begyndt at kysse godnat hver eneste aften.

Min pointe med dette forsøg har været at vise, at selvom man som par virker tætte, kan den digitale hverdag altså skabe en afstand, som man først opdager, når det er for sent. Jeg vil altså klart anbefale jer at ligge smartphonen på hylden inden sengetid.

Carpe diem.

Miss Felicity, blogger hos Missgrey.dk

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce