Magasinet M!

Den nye Kia Ceed er sgu ret cool

Ny udgave af den populære Ceed afsløret

Jeg har tidligere rost Kia, for at være blevet meget mere modige i deres brand og udstråling. Det er sandt med deres nyligt afslørede Kia Ceed, der trækker i de sportslige linjer fra Kia Stinger - og da den blev afsløret, skrev jeg således: 

"I midten af 90'erne begyndte KIA for alvor at importere biler til det europæiske marked. I de første mange år var mærket synonym med et prisbilligt køretøj. Et valg for ganske prisbevidste folk, der bare skulle bruge et køretøj fra A til B. Sådan lidt groft sagt, ramte det meget i blød hat segmentet, med trafiktavle-puder i hattehylden, ikke lige nogen der søgte køreoplevelsen som sådan. 

Det fortsatte et godt stykke op igennem 00'erne, hvor bilerne løbende blev bedre og bedre, men designet, i hvert fald med mine briller på, var stadig so-so. 

Men i 2006 lød startskudden til en kursændring. KIA definerede deres nye vision, og udpegede designet til at være den grundlæggende faktor for mærkets fremtidige vækst. Hos KIA tales der en del om den koreanske mentalitet til at ville lykkedes. Når man har sat sig noget for, kæmper man målrettet for at nå det - og har man ikke selv kompetencerne til at nå målet, må man ud og købe ind i det. "

Nu kan jeg så få lov til at gentage mig selv, med 3. generation af KIA Ceed, nyeste inkarnation af den meget populære Kia i C-segmentet (Populært kaldet Golf-klassen). 

ANNONCE
Den nye Kia Ceed er sgu ret cool

Hvad er nyt?

Well. Hele designet. Ceed har fået en solid og sportslig overhaling, der som sagt henter inspiration i Kia Stinger. Personligt synes jeg det er en lækker designlinje. Den rigtige vej, for en C-segment hatchback, der gerne både skal udtråle at den er praktisk og manøvredygtig. Hos Kia har man endelig fjernet den forfærdlige apostrof i Cee'd, og omfavner nu det mere stavevenlige Ceed.

Den nye model-serie kommer også med et nyt motorprogram, der blandt andet byder på en 140 heste 1.4 T-GDi, og en brændstofvenlig1.6 liters diesel.

Det bliver den første Kia der bliver udstyret med "Level 2" autostyring. Det betyder ikke at bilen er selvkørende, men dens adaptive fartpilot kan nu også styre bilen for dig,  når vejen svinger. Og det er sejt. 

Kia Ceed bliver bygget i Europa, og den umiddelbare byggekvalitet fejler da heller intet. Der er ingen grimme detaljer der springer i øjnene, og kabinen er noget nær så moderne og toppakket med udstyr, som man kunne ønske sig. 

Bilen får produktionsstart i foråret 2018, og de første biler forventes på markedet i løbet af 3. kvartal 2018. Vi afventer stadig danske priser. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce