Magasinet M!

Det søger vi mest efter på Valentinsdag - og du vil blive slemt overrasket

Det lader til, at mange danskere ikke får den bedste Valentinsdag i år. I hvert fald når man ser, hvad vi danskere søger efter på Google på den romantiske dag.

Det søger vi mest efter på Valentinsdag - og du vil blive slemt overrasket

Man skulle tro, at romantikken var i højsædet blandt os danskere, når det tirsdag d. 14. februar hedder Valentinsdag. Men sådan er det bare ikke ifølge en ny undersøgelse foretaget af katoni.dk. Den viser nemlig, at vores romantiske idéer omkring valentinsdag nok ikke passer. Undersøgelsen bygger på 400 forskellige søgeord, som alle har været relateret til Valentinsdag, og resultatet må siges at være en smule overraskende. Ord som 'chokolade' og 'romantisk' må se sig overgået af 'parterapi' og 'single'.

Populariteten er baseret på, hvor mange der søgte og brugte ordet 10 dage før og efter Valentinsdag sammenlignet med resten af 2016. Resultatet er således:

- Parterapi (200% stigning)

- Single (66% stigning)

- Biograf (40% stigning)

- Spa (33% stigning)

- Romantisk (30% stigning)

- Restaurant (20% stigning)

Tallene fortæller deres egen historie

Ordet 'Parterapi' har en rekordhøj popularitet i søgemaskinerne op til Valentinsdag og ligger 200 procent over normalen - både før og efter dagen.

- Jeg tror, at folk søger på parterapi vedrørende Valentinsdag, fordi Valentinsdag er blevet en slags mærkedag med hensyn til fejring af parforholdet, kærligheden og romantikken, siger parterapeut Christel Sonne Rasmussen.

Hun forklarer, at Valentinsdag derfor er endnu en anledning til at stoppe op og mærke efter.

- Og mærker man så, at forholdet er mindre lykkeligt end ønsket, vil mange tænke: Lad os gøre noget ved det nu, og her kommer parterapi så ind i billedet.

De fleste ved nemlig, at kærligheden er det vigtigste, når alt kommer til alt. 

- Og fordi frygten for at miste den, man elsker, endnu en gang bliver så uoverstigelig, at mange ønsker at gøre en bedre indsats. Eksempelvis med hjælp fra en parterapeut, fortsætter Christel Sonne Rasmussen.

Ifølge Stine Marie Zink, som også er parterapeut, er det alment kendt, at mange parforhold går i stykker lige efter jul. Hun siger, at årsagen kan være, at man giver sit uperfekte forhold en sidste chance op til jul, i håb om at hjerternes fest kan genfinde kærligheden eller for at give børnene en jul med begge forældre, inden bomben sprænger. Og når Valentinsdag så nærmer sig, bliver man påmindet om kærligheden, om den så er i forholdet eller ej.

- Det kan være her, man tager en dyb indånding, sluger enhver stolthed forbundet med forestillingen om at kunne gøre alt selv og kontakter en parterapeut, siger Stine Marie Zink.

Trods Valentinsdag ofte forbindes med parforhold, så er ordet 'single' også ekstremt populært og stiger med 100 % lige omkring dagen. Det kunne tyde på, at singler søger på internettet måske i håbet om at finde andre singler at mødes med eller måske, fordi de leder efter råd og tips til singlelivet.

Men hey, hvad er der nu galt med Tinder?

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce