Magasinet M!

OnePlus 6T (Test)

Vi har kigget på OnePlus nye T-model.

5 ud af 6 stjerner

Traditionen tro er OnePlus klar til at lancere en opgraderet udgave af en ellers ret så populær model - ikke nødvendigvis fordi, at de vil på markedet for at skabe endnu en flagship-model, men derimod fordi de allerede indenfor et år har fundet så mange relevante upgrades, at det giver mening at udsende en ny og forbedret model.

Her kommer OnePlus 6T ind i billedet.

ANNONCE
OnePlus 6T (Test)

Design

På designfronten minder modellen meget om sin forgænger, men har fået en mere designvenlig, dråbeformet notch. Og som en ny ting er den ellers vante gadget på bagsiden - fingeraftryksscanneren - ikke længere et torn i øjet på den ellers meget stilrene og minimalistiske overflade. 

Den er nemlig blevet placeret inde bag displayet på fronten, så den stadigvæk er let tilgængelig, men ikke længere tydelig. Scanneren praler af at have en reaktionstid på 0,34 sekunder, men ved lidt vedholdende tests og dagligdags brug er responstiden dog lidt længere og ikke altid så akkurat.

Front- og bagsideglasset er i det famøse Gorilla Glass 6, som ikke blot er ret så hårdfør, men giver et glat, blankt og let kurvet udseende til telefonens kanter - hvor kanten er omsluttet af aluminium.

T-modellen har også fået en mindre omgang vokseværk, som gør, at den har udvidet en smule i alle dimensioner. Det er meget små justeringer, som ikke gør den store forskel for de fleste.

Hvis du derimod er typen, som bruger én hånd til at manøvrere over hele skærmen, så kan de ekstra millimeter godt give dig lidt udfordringer med at nå til toppen af skærmen med tommelfingeren. T-modellen har forstørret skærmmodellen til 6,4 tommer, som er et optisk AMOLED-panel med en opløsning på 1080 x 2340 pixels.

Og den helt store designudskiftning på årets telefon?

Det er selvfølgelig, at jackstikket er forsvundet.

Med mindre du hører til den beskedne skare af smartphone-brugere, som stadigvæk sværger til høretelefoner med ledninger, så er dette ikke et problem.

Det giver tværtimod mere plads til at forbedre ydeevnen på andre fronter - det kommer vi ind på senere.

ANNONCE
OnePlus 6T (Test)

Lyd

Lyden minder meget om 6’eren, hvor der stadigvæk kun er den almindelige monohøjtaler. Den kan i T’eren spiller ret så højt, hvilket er relevant, når du hurtigt skal vise videoer til din omgangskreds og ikke lige har brug for mere end evnen til at kunne skrue lyden op til en gruppe mennesker.

Problemet kan dog opstå, når du viser videoer, spiller spil eller laver andet, som kræver, at du skal bevæge telefonen - og desuden ønsker lidt mere dybde og spredning - så kan du nemt komme til at isolere lyden ved at dække med fingeren og desuden få en lidt (sjovt nok) monoton oplevelse.

Derimod er lyden krystalklar og meget tydelig, når du snakker i telefon eller kører med højttaler på samtalerne.

Kamera

Der er ingen ændring på kameratypen siden OnePlus 6, hvor vi snakker et 16 megapixel primært kamera og 20 megapixel kamera til give dybde og blændeværdi. Videodelen giver dig igen mulighed for at skyde i 4K ved 60fps såvel som super slowmotion ved 1080p.

Du får meget kamerakvalitet for pengene, men videodelen er dog af og til lidt svingende i kvalitet, hvis du ikke holder kameraet stille. Stabilisatoren kunne godt bruge lidt mere kærlighed, men ellers fungerer funktionerne ganske udmærket.

Der hvor kameraet dog har fået nogle upgrades er på funktionsfronten.

Portræt-funktioner evigt populære for tiden, da afstandssløringen mellem motiv og baggrund giver billedet et professionelt look på en nem måde.

6T’eren har forbedret funktionen med konceptet, Studio Lighting, som giver bedre lysforhold, stabilisering og detaljegraden bevares, så efterredigeringen er minimal.

Foruden Studio Lighting er modellen også blevet forbedret til de mørke omgivelser.

Her har vi fingrene i Nightscape.

Funktionen hjælper dig med at finde lyskilder og bedre dynamik på billeder taget i lyssvage omgivelser.

ANNONCE
OnePlus 6T (Test)

Enough smalltalk - hvad med batteriet?!

Selvom de flestes go-to er kamera, design og indmad (se specifikationerne nederst i artiklen), så er folk efterhånden hungrende efter en smartphone, som har dedikeret mere kærlighed til batteriet - mere specifikt dets levetid.

Her kommer beslutningen om at fjerne jackstikket til din fordel, da det har givet plads til et større batteri.

Vi har bevæget os fra 3.000 mAh i OnePlus 6 til 3700 mAh i 6T, hvilket giver væsentligt mere levetid.

Hvor man ofte siger et døgns levetid på de gængse smartphones, hvis du rigtig går amok med WiFi, kamera, spil og diverse apps, så giver de sidste milliampere altså lige nogle ekstra timer mellem opladningerne - og det er en kærkomment udviklingsfase, som vi gerne ser bearbejdet mere og mere på moderne smartphones.

På opladningsfronten er OnePlus stadigvæk oppe i de høje luftlag, hvad angår hurtig opladning, men naturligt må et større batteri også kræve lidt mere tid i laderen.

Nu får du cirka ladet halvdelen af telefonens batteri op på 30 minutter - hvilket stadigvæk er en del!

Overordnet set

Som altid får du utroligt meget smartphone for små beløb i forhold til konkurrenterne på markedet. Lyden kunne godt få lidt mere kærlighed i forhold til optimering af lyden på spil og videoer, mens kameraet fortsat formår at forvandle amatørfotos til en helt ny liga.

Designet er minimalistisk, lækkert og stilrent, og ydeevnen fungerer udmærket - overordnet set er det en solid smartphone til pengene, hvor du, med mindre du savner jackstikket, får et batteri, som giver dig lidt ekstra levetid og generelt en telefon, som kan performe til mange forskellige behovsfaktorer i hverdagen.

ANNONCE
OnePlus 6T

Vejledende priser: 
6GB RAM/128GB Mirror black 4.199 DKK
8GB RAM/128GB Mirror black 4.499 DKK
8GB RAM/128GB Midnight black 4.499 DKK
8GB RAM/256GB Midnight black 4.799 DKK

ONEPLUS 6T SPECIFIKATIONER
 • Skærm: 6,41 tommer, 2.340 x 1.080 pixel, 19,5:9 format, Gorilla Glass 6
 • Processor: Snapdragon 845, Octacore
 • Indbygget hukommelse: 128 GB /256 GB
 • Mål: 157,5 x 74,8 x 8,2 mm
 • Vægt: 185 gram
 • System: Android 9.0 / Oxygen OS
 • RAM: 6 GB /8 GB
 • Batteri: 3.700 mAh
 • Datahastighed: 1 Gbit/s (4G)
 • Kamera: Dual kamera med 16 og 20 MP  F/1.7, autofokus, OIS, HDR og panorama
 • Frontkamera: 16 MP, f/2.0, EIS
 • Video: 4K
 • Tilslutninger: USB Type-C, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE