Magasinet M!

Tilbage til rødderne med Tony Hawk

Tony Hawk lagde tirsdag vejen forbi København med hans Birdhouse Tour. I den forbindelse mødte M! skateboardlegenden til en snak om det nye spil og danske skateparker, der kan måle sig med de amerikanske.

Hej Tony. Tony Hawk Pro Skater 5 udkommer i 2015, 13 år efter det sidste spil i serien, Tony Hawk Pro Skater 4. Hvorfor er det tid til at lave et nyt spil i serien netop nu?
Hmm.. Jeg tror, det er fordi.. hmm.. Meget af efterspørgslen kom fra fansene fra den originale serie, og vi ventede på den nye generation af konsoller til at blive mere etablerede, før vi lavede et spil til dem. Vi følte, det var den rette tid til at bringe den originale serie tilbage, men med den nye teknologi, ny forbedret grafik og online-muligheder.

Ja, for i lavede en del andre serier som Underground-serien i mellemtiden?
Ja, det tog os i en lidt anden retning, som Underground-serien, Project 8 og American Wasteland, men det her går tilbage til rødderne med det gamle brand. Der er en del nostalgi over det, men vi har opdateret det, så det passer til de nye systemer.

Så det er samme måde, man styrer på?
Ja, på den helt samme måde.

Men nu er der kommet den her multiplayer-funktion, hvor du kan spille op til 20 spillere ad gangen. Hvad giver det?
Du kan fx lave skateparker, som du kan dele online. Vi vil bygge et community af spillere, der lever online, og på den måde skabe et online skatersamfund.

Én af de ting, jeg har undret mig over, er, hvad der skal til for at blive en karakter i Tony Hawk Pro Skater?
Haha? Ehm.. Du skal selvfølgelig være pro skater og være et kendt navn, men i dag handler det mere om, hvad fansene vil se. Så vi tager hensyn til, hvem de seriøse fans er, hvem skatefansene er, og hvordan skaterne repræsenterer dem. Jeg vil gerne have, at holdet repræsenterer alle forskellige typer skating og gør det mere diversificeret. Det skal ikke kun være street skaters, og det skal heller ikke kun være skatere, der er kendt for at lave store gabs. 

Riley, (Tony Hawks søn, red.) er også med i spillet. Var det din eller hans idé?
Det var faktisk ikke min idé. Det kom fra Robomodo (spillets spiludviklere, red.) og fansene. Jeg troede ikke, han ville associeres med alt det, jeg gør, fordi han prøver at lave sin egen karrierevej, men han var klar på det, så han er med. 

Men du var overrasket?
Lidt ja, faktisk? Men jeg synes, det er fedt! Jeg er beæret over det. Det er sjovt at se ham dér.

Er der et stort generationsspring fra de skatere, der var med i de første spil, til de skatere, der er med i dag?
En lille smule. Nogle af folkene i gamet var kun lige begyndt at skate, da serien kom frem, og nogle var kun lige blevet født. Haha. Men vi har stadig Andrew Reynolds med. Han er stadig aktuel og i topform. Så vi har stadig en del fra det gamle hold med, og så har vi nye skatere med, som repræsenterer skateboarding på forskellige andre måder. Derfor har vi også et par kvindelige skatere, og vi har et par stykker, der skater 'transition', nogle der skater 'street', nogle der går stort, nogle der går hurtigt osv. 

Tror du, det er blevet sværere at konkurrere mod verdens skatere, efter der er kommet mange flere til sporten?
Ja, bestemt! Hvis du skal skabe dig et navn, bliver du nødt til at gøre noget HELT andet end de andre, eller også skal du gøre noget kæmpestort, og så skal du blive ved med at blive bedre og bedre hele tiden!

ANNONCE
Tilbage til rødderne med Tony Hawk

Du blev selv meget populær, da du lavede 'the 900' som den første noglensinde i en konkurrence. Hvilket trick, ser du frem til, bliver lavet i en konkurrence i fremtiden?
Det er et godt spørgsmål. Skateboarding er så teknisk, at det er svært at sige, at der er specielle milepæle, der skal opnås. Tom Sharr lavede en 1080 et par år siden. Det vil blive det næste skridt; at rotere. Jeg ved ikke, om nogen vil lave en 1260. Det er ikke rigtig det, der er fokuset for de fleste skatere alligevel. Det handler mere om de mere tekniske ting: At flippe boardet, 'grinde', filppe boardet ud og sådan nogle ting. Så det er svært at sige, hvad der vil blive den nye milepæl, fordi det hele handler om personlig præference. 

Du har tre sønner og en datter. Når du spiller Tony Hawk Pro Skater med dem, hvem vinder så?
Hehe. Jeg er den bedste til spillet, fordi jeg spillede det, før de blev født. Haha! 

Soundtracket til spillet er altid en af de ting, som fansene venter meget af. Hvad kan vi forvente af det?
Det her er ligeså godt som de forrige. Jeg mener AC/DC er på. Der kommer en del klassiske tracks på, som fansene vil genkende, men jeg vil stadig have det til at repræsentere skateboarding, så der er noget originalt punk rock, plus der er noget nyere stof og noget hip hop. Jeg tror, folk vil synes, det er fedt. Jeg tror, at hvis det kom ud som et mixtape, så ville folk virkelig synes om det.

I dag (tirsdag) skal du skate i Fælledparken. Er det en '900', vi kan forvente at se fra dig der?
Haha. Man ved aldrig, om jeg får mulighed for at prøve det af. Det kommer an på, om jeg føler for det, og hvordan rampen er og sådan nogle ting. Så jeg kan ikke rigtig planlægge det. Men vores team er rigtig godt. Så det bliver super fedt at opleve. Vi har en række 'vert' skatere - inklusiv mig selv - som kommer til at skate på den store rampe, så det kommer til at blive fedt at se. Jeg tror ikke, folk bliver skuffede, selvom der ikke er en '900' indblandet.

ANNONCE
Tilbage til rødderne med Tony Hawk

Har du prøvet at skate i Fælledparken før?
Ja, det har jeg.

Kan du lide den?
Ja, den er rigtig god.

Kan den måle sig med parker i USA?
Ja, helt sikkert! Det er én af de bedste parker!

I verden?
Ja, helt afgjort!

Har du ringet og spurgt, om nogle af de danske skatere kommer?
Jeg tog derud i går og inviterede en del af dem til at komme og skate med os, så nu må vi se, om de kommer.

ANNONCE
Tilbage til rødderne med Tony Hawk

Vi fik lokket den califaornske megastjerne til at sætte en krydsedulle på vores M!-blad, og det pyntede på den i forvejen lækre forside med Natasha Thomsen. 

Senere gjorde legenden, hvad han var bedst til på den store rampe i Fælledparken. Der blev ikke sat nogen '900', men til gengæld brillerede Tony Hawk med en fed stilart med oldschool tricks blandet med lidt new school. "The Birdman" beviste i dén grad, at han stadig kan skate, selvom han har rundet de 47 år.

Vi havde desværre kun bevæbnet os med en slidt iPhone 5s til optagelserne, så kvalitet er ikke helt i top på videoen. Til gengæld har vi fået skudt nogle fede billeder med vores kamera, hvor høgen er flyvende! 

ANNONCE
Tilbage til rødderne med Tony Hawk
Tilbage til rødderne med Tony Hawk
Tilbage til rødderne med Tony Hawk
Tilbage til rødderne med Tony Hawk
Tilbage til rødderne med Tony Hawk
Tilbage til rødderne med Tony Hawk
Tilbage til rødderne med Tony Hawk
Tilbage til rødderne med Tony Hawk
Tilbage til rødderne med Tony Hawk
Del

Seneste nyt

Annonce