Magasinet M!

Tinder og andre dating-apps bekymrer læger over hele verden: Læs her hvorfor

Tinder er åbenbart mere skadeligt for dit helbred, end du gik rundt og troede. Det påstår flere eksperter i hvert fald

Udover at stresse over, hvad du skal skrive i din første besked til hende den lækre, du lige har matchet med på Tinder, er eksperter nu ude at sige, at dating-apps medfører langt større problemer. Antallet af sexsygdomme er nemlig steget i takt med dating-apps' fortsat stigende popularitet.

Ifølge British Association for Sexual Health and HIV steg antallet af syfilis- og gonorré-tilfælde henholdsvis med 33 og 19 procent sidste år.

Nu advarer en af Storbritanniens førende læger så imod, at en eksplosion i HIV-tilfælde kan blive det næste.

"Du har mulighed for at skifte dine partnere ud mere hyppigt med en dating-app, og jo hurtigere du skifter partner, jo større er risikoen for at pådrage sig en infektion," siger speciallæge i seksualsygdomme Dr. Peter Greenhouse til BBC Newsheat.

"Det, der bekymrer mig ekstra meget, er, at vi står ved et vendepunkt for HIV. Hvis der er nok folk, der hurtigt skifter partner, og de bliver smittet med andre sex-sygdomme, men ikke får behandling, kan det føre til en eksplosion af HIV-tilfælde blandt den heteroseksuelle befolkning. Det kan disse apps være med til at forårsage," forklarer han yderligere.

Et sted mellem 25 og 40 procent af alle nye forhold begynder i dag gennem en dating-app, og kampagnefolk og sundhedseksperter vil nu have virksomheder som eksempelvis Tinder til at skabe mere opmærksomhed omkring seksuel sundhed.

LÆS OGSÅ: Pigerne giver dig svaret: Det skal du IKKE gøre på Tinder

ANNONCE
Tinder og andre dating-apps bekymrer læger over hele verden: Læs her hvorfor

Men ser man online-dating som et tegn på en mere moderne tilgang i forhold til at møde nye mennesker - ja, at tiderne er skiftet - virker det en smule barskt kun at give dating-apps skylden for de stigende problemer under bæltestedet. I hvert fald ifølge Marie Cosnard, der er trendekspert for den kendte app Happn.

"Dating-apps følger bare i fodsporet på en bredere social trend samt en skiftende adfærd, som har stået på i årtier. Der foregår en liberalisering i forhold til folks antal af partnere og parforhold samt i forhold til at blive gift, skilt, osv.", siger hun.

"Så der er ikke en direkte forbindelse imellem stigningen i antallet af sexsygdomme og dating-apps specifikt. Problemet er meget bredere. Folk bliver i højere grad nødt til at blive undervist i seksuel sundhed og selv tage ansvar for det, uanset hvor de har mødt deres partner," fortsætter hun.

Om det er Tinders skyld, vil vi ikke gøre os kloge på, men nu ved du i hvert fald, hvorfor det er en god idé at bruge beskyttelse - i hvert fald hvis du er typen, der ligger i med en ny hver eneste weekend.

LÆS OGSÅ: Pigerne svarer: Sådan starter du bedst en samtale på Tinder

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce