Magasinet M!

5 grunde til, at en fyraftensøl faktisk kan være godt for dit helbred

Har du en makker, der har brug for at høre det?

Øl og alkohol er i sit fundament usundt for os - men som med så mange andre ting i verden handler alt om en simpel ting:

Alt med måde.

Og alt det negative kommer ikke uden det positive - og især øl kan i moderate mængder faktisk godt have sundhedsfremmende egenskaber for kroppen. 

Så hvis du ligesom en røvfuld andre danskere tæller timerne til en potentielt velfortjent fredagsbajs, så kan kan nyde din fyraftensøl med god samvittighed.

Her er 5 egenskaber ved at drikke øl i moderate mængder, som kan have en sundhedsfremmende effekt på kroppen.

- og nej, hvis du så efterfølgende skyller ned med Jägerbombs og whiskysjusser? Så ryger sundheden lidt i skraldespanden..

ANNONCE
5 grunde til, at en fyraftensøl kan være godt for dit helbred

Hjertesundhed

Moderat alkoholforbrug, herunder øl, har været forbundet med en lavere risiko for hjertesygdomme. Forskning har vist, at et moderat forbrug kan øge det "gode" HDL-kolesterol og forhindre blodpropper, hvilket kan bidrage til et sundere hjerte.

Knoglesundhed 

Øl indeholder silicium, et mineral, der er vigtigt for knoglesundheden. En passende mængde silicium i kosten kan bidrage til at forebygge knogleskørhed og opretholde stærke knogler.

Forbedret fordøjelse

Visse typer øl, især dem med højt indhold af fibre og gær, kan hjælpe med fordøjelsen. Gæren indeholder probiotika, som kan fremme sund tarmfunktion og bidrage til en sundere fordøjelseskanal.

Antioxidantegenskaber

Øl indeholder antioxidanter såsom polyfenoler, som kan bidrage til at bekæmpe oxidative stress og beskytte kroppens celler mod skade forårsaget af frie radikaler. Disse antioxidanter kan hjælpe med at understøtte immunforsvaret og fremme generel sundhed.

Kognitiv funktion

Nogle undersøgelser tyder på, at moderat alkoholforbrug kan være forbundet med forbedret kognitiv funktion og nedsat risiko for visse neurologiske lidelser, såsom demens. Dette skyldes muligvis de antioxidante egenskaber ved alkoholen og dens evne til at øge blodgennemstrømningen til hjernen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce