Magasinet M!

5 mordere der blev fældet takket være deres egen dumhed

Man skulle tro, at Ted Bundy havde været klogere end at bevæge sig ud i sin bil midt om natten, ikke? Men det var præcist sådan, at politiet fangede ham.

5 mordere der blev fældet takket være deres egen dumhed
Dennis Nilsen

Kendt som: Kindly Killer

Aktiv: 1978 - 1983

Ofre: 12-15

Hvordan: Enspænderen Dennis Nilsen kvalte op imod 15 unge mænd rundt omkring i London mellem 1978 og 1983. Efter mordene gemte Nilsen flere af ligene og sov sammen med dem i flere dage, før han skilte sig af med dem. Ifølge Nilsen selv var det fordi, "at han var ensom".

Måden han skilte sig af mændene på var enten ved at brænde dem eller partere dem og skylle kødstykkerne ud i toilettet. Det sidste endte fatalt for Nilsen.

Et hold blikkenslagere blev nemlig tilkaldt for at undersøge ejendommens rør, da flere af lejerne - heriblandt Nilsen selv - havde brokket sig over, at afløbet var stoppet. Her fandt blikkenslagerne det, der lignede menneskekød og -knogler. En ting, der med al sandsynlighed var blevet skyllet ud fra taglejligheden, hvor Nilsen boede.

Få dage efter kunne politiet anholde Nilsen, som øjeblikkeligt tilstod.

ANNONCE
5 mordere der blev fældet takket være deres egen dumhed
Ted Bundy

Kendt som: Lady Killer

Aktiv: 1974-1978 (nogle mener dog, at han dræbte en 8-årig pige allerede i 1961 - en ting, som Bundy nægtede)

Ofre: 30-36+

Hvordan: Vel nok en af de mest berygtede seriemordere i amerikansk historie. I en fire-årig periode kidnappede, voldtog og myrdede han minimum 30 unge kvinder. Yderligere var Bundy nekrofil og besøgte flere af sine ofres nedre regioner, efter de var døde.

Man skulle tro, at intelligensen intet fejlede, når man kunne slippe af sted med så mange mord, men i august 1975 kan man roligt sige, at Bundy viste sig fra sin dummere side, da det lykkedes politibetjent Bob Hayward at få skovlen under den bestialske morder. Hvordan? Jo, Bundy blev såmænd set køre rundt i en mistænkelig bil i et villakvarter i Utah kl. 2.30 midt om natten.

Da Hayward forsøgte at stoppe Bundys Volkswagen-bobbel, prøvede Bundy på at stikke af. Det lykkedes dog ikke, og Hayward fangede Bundy og fandt indbrudsværktøj på bagsædet af bilen.

Herefter blev Bundy anholdt, men der var ikke noget bevismateriale, der forbandt ham med mordene, og Bundy blev sluppet løs igen. Det var først, da han solgte sin bil en måned senere, at politiet fandt spor fra nogle af Bundys ofre.

Bundy flygtede fra fængslet til Florida i 1977. Herefter slog han seks kvinder ihjel, før han igen blev fanget og dømt til døden.

Læs hele historien om Ted Bundy her

ANNONCE
5 mordere der blev fældet takket være deres egen dumhed
Timothy McVeigh

Aktiv: 19. April 1995

Ofre: 168

Hvordan: I 1995 fandt den på daværende tidspunkt største og voldsomste terroraktion i amerikansk historie sted, da Timothy McVeigh kørte en lastbil fyldt med en blanding af dieselolie og gødning op foran Alfred P. Murrah Federal Building i Oklahoma City og sprængte den i luften. En eksplosion, der kostede 168 mennesker livet og sårede op imod 800.

Politiet fandt hurtigt frem til, hvem der havde lejet lastbilen, men Timothy McVeigh kunne være hvor som helst. Men dum som han var, blev McVeigh kort tid efter kaldt ind til siden af politibetjenten Charlie Hanger, som stoppede ham for at køre uden nummerplader.

Da han skulle til at udstede en bøde til McVeigh, opdagede han noget, der kunne ligne et våben i inderlommen på McVeighs jakke. Herefter kunne Hanger gøre sit livs anholdelse, og McVeigh blev efterfølgende dømt til døden.

ANNONCE
5 mordere der blev fældet takket være deres egen dumhed
David Berkowitz

Kendt som: The Son of Sam

Aktiv: 1976-1977

Ofre: 6

Hvordan: Son of Sam var en af de mest berygtede seriemordere i 70'erne, hvor han hærgede New York City med sin .44 kaliber Bulldog-revolver. Berkowitz mente, at han havde modtaget ordrer fra sin nabo Sams hund, der ifølge Berkowitz var en dæmon (behøver vi at sige, at historien her blev lavet til en film i 1999?).

Inden han nåede at begå sit syvende mord indledte politiet en operation - kendt som Operation Omega - hvor 200 betjente blev sat ind i jagten på Berkowitz. Helt så dramatisk var anholdelsen af Berkowitz dog ikke. For det var i sidste ende en parkeringsbøde, der fældede ham.

Han havde parkeret sin bil foran en brandhane, hvilket jo er et no-go. En kvinde så Berkowitz rive bøden i stykker og ringede herefter til politiet, der undersøgte, hvilke biler der havde fået uddelt bøder i det område på det givende tidspunkt.

Herefter fandt man frem til ejeren af bilen og kunne få dage efter anholde Berkowitz, som blev idømt seks livtidsdomme.

ANNONCE
5 mordere der blev fældet takket være deres egen dumhed
Lonnie Franklin Jr.

Kendt som: Grim Sleeper

Aktiv: 1985-2007

Ofre: 10

Hvordan: Han enten kvalte eller skød 10 unge sorte piger ihjel over en periode på mere end 20 år i Los Angeles, før det i 2010 lykkedes at kæde Lonnie Franklin Jr.'s DNA sammen med mordene. Hvordan? Såmænd via resterne af et pizza-slice.

Ifølge mediet Vice var det dog ikke fordi, at Franklin Jr. var i politiets DNA-database i forvejen. Men det var hans søn, som i 2009 var blevet anholdt for ulovlig våbenbesiddelse.

Året forinden var Californien blevet den første stat til at tage et specielt familie-søgeprogram i brug, hvor man ved hjælp af avanceret computerteknologi kunne forbinde familiemedlemmer til mordere eller voldtægstforbrydere.

Netop her var der altså en forbindelse mellem sønnens DNA og det DNA, man havde fundet på Grim Sleepers forskellige gerningssteder.

Mistanken faldt på Lonnie Franklin Jr, og man begyndte at overvåge ham. Efter at han havde været til børnefødselsdag på en restaurant, lykkedes det politiet - med hjælp fra en restaurantmedarbejder - at indsamle ting som servietter, glas, en gaffel og førnævnte halve pizza-slice. To dage senere blev Franklin anholdt. Retssagen begynder i dag, 16. februar.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE