Magasinet M!

6 misforståede sange

Her er 6 sange, de fleste mennesker fuldstændigt har misforstået.

6 misforståede sange
  Born in the U.S.A.

Kunstner: Bruce Springsteen

Da Bruce Springsteen tilbage i 1984 skrev og indspillede Born in the U.S.A. var det for at gøre opmærksom på Vietnamkrigens forfærdelige effekt og den negative indflydelse, den havde på amerikanerne og især Vietnam-veteranerne, som med rette følte sig forrådte og ladte i stikken af den amerikanske regering. Sangen var altså ment som en protestsang.

 

Men på trods af dette blev den dengang og bliver det stadig i dag ofte misfortolket som værende patriotisk og nationalistisk.

ANNONCE
6 misforståede sange
  Summer Of 69

Kunstner: Bryan Adams

Summer of 69 er et af Bryan Adams' største hit. Og det siger ikke så lidt, når nu manden har givet os (Evertything I do) I do it for you, som lå nummer 1 på den amerikanske hitliste 16 uger i streg - en bedrift, der endnu ikke er overgået.

Bryan Adams er født 5. november 1959. Han var altså  kun 10 år gammel i sommeren '69, hvor han ellers synger "those were the best days of my life". Altså er sangen ikke et nostalgisk tilbageblik på Bryan Adams' ungdomsår, som mange fejlagtigt tror.

I 2008 indrømmede Bryan Adams så endelig, at sangen slet ikke handler om sommeren i året 69, men i stedet er en reference til sexstillingen 69. Den gris.

 

 

ANNONCE
6 misforståede sange
  99 Luftballons

Kunstner: Nena

 

Nenas monsterhit fra 1983 er også et af 80'ernes største hits. Og hvis man ikke er helt skarp i tysk, kan man sagtens snydes til at tro, at der er her er tale om en munter popsang. Men det er der langt fra.

99 Luftballons handler om 99 røde balloner, som udløser krig og kaos, da militæret sender fly på vingerne for at skyde de ukendte objekter ned.

Sangen handler om, at vi som mennesker er trigger-happy og skyder, før vi spørger og derfor konstant vil være på randen af krig.

ANNONCE
6 misforståede sange
  Lucy in the Sky with Diamonds

Kunstner: The Beatles

 

Den her kendte du måske godt. Hvis du tager det første bogstav i substantiverne i Lucy in the Sky with Diamonds får du LSD, hvilket samtlige hippier i 60'erne og 70'erne eksperimenterede med. Inklusive The Beatles. Det betød, at BBC nægtede at spille sangen, på trods af at John Lennon benægtede, at den havde noget som helst med LSD at gøre.

Først i 2004 indrømmede Paul McCartney at den rigtig nok var en "hyldest" til LSD. Han lavede altså lige en Rolf Sørensen der. 

ANNONCE
6 misforståede sange
  Everyday is like Sunday

Kunstner: Morrissey

Dette nummer finder du på Viva Hate, der blev udgivet i 1988. Nummeret bliver sunget med Morrisseys blide og søvndyssende stemme. Og har du set musikvideoen og lyttet til omkvædet, vil du ikke umiddelbart gætte, at teksten til sangen er inspireret af forfatteren Nevil Shutes roman, On The Beach, der handler om en gruppe unge mennesker, der bare venter på, at en atombombe skal udslette Melbourne i Australien.

Morriesey fik idéen til sangen, da han besøgte den walisiske by Borth.

 

 

ANNONCE
6 misforståede sange
  Every Breath You Take

Kunstner: The Police

De fleste tror fejlagtigt, at The Polices Every Breath You Take er en sød kærlighedserklæring. Det er den ikke. Sting skrev sangen under og umiddelbart efter sit forliste ægteskab. Han var på det tidspunkt sygeligt jaloux og følte en trang til at stalke og kontrollere sin mistede kærlighed. Det er det sangen handler om:

"Every Step you make, every breath you take, I'll be watching you."

 

Hyggelig fætter.

 

 

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt