Magasinet M!

8 livsfarlige stykker legetøj

Jo, de har faktisk været i butikkerne - lige indtil børnene begyndte at komme til skade ...

8 livsfarlige stykker legetøj
Have-dart
Altså, man skulle jo mene, at en eller anden wiseguy kunne have forudset, at der ville blive problemer ud af det her: Et sæt med dartpile, væsentligt større end dem du kender fra værtshusene, men præcis ligeså spidse. Til at lege med udenfor. Til børn. Men det var der bare ingen der gjorde - og inden firmaet bag "dartpilen til haven" efter et år på markedet trak "legetøjet" tilbage i 1983, var der alene i USA rapporter om fire dødsfald og 6.700 andre skader.
ANNONCE
8 livsfarlige stykker legetøj
Den lille atomfysiker
Åh, alt var bare bedre i 50'erne: Man måtte ryge i tv, damerne var ikke altid på slankekur, og bilerne så sjovere ud. Og så var der også væsentlig mere gang i legetøjet. Tag nu bare 'Gilbert U 238 Atomic Lab'-pakken - komplet med "ægte, men meget milde radioaktive kilder"...  Ah, hva'? Jo, den er god nok. Din far (eller farfar) havde faktisk i 1951 (inden skidtet blev trukket tilbage) mulighed for at lege med radioaktivitet. Og så undrer forskerne sig over, hvorfor mænds sædkvalitet falder, og flere og flere får kræft ...
ANNONCE
8 livsfarlige stykker legetøj
Mini-hængekøjen
Egentlig er det jo en ganske fredelig ting, sådan en hængekøje. Ikke destomindre er denne model, The Mini Hammock, et af de farligste stykker legetøj, der har været til salg i USA. Hængekøjen blev lavet specifikt til børn - men trukket tilbage efter mindst 10 tilfælde af børn, der på en eller anden måde formåede at blive kvalt i snorværket.
ANNONCE
8 livsfarlige stykker legetøj
Den spisende dukke
Ja, man skulle mene, at udseendet i sig selv var nok til et forbud, men det var nu ikke derfor, at The Cabbage Snack Doll blev fjernet fra markedet i både Europa og USA i 90'erne.
Næh, det skyldtes derimod, at en hel del mødre var fortørnede over, at dukken tilsyneladende ikke stoppede med at tygge, selvom den fik fat en finger eller et stykke langt, lyst hår - med mange grusomme (men, let's face it, også lidt sjove) scener på pigeværelser til følge.
ANNONCE
8 livsfarlige stykker legetøj
Bælte-pistolen
Et godt eksempel på, hvorfor gruppearbejde ikke altid fører noget godt med sig. Mon ikke den ene fyr på legetøjsfabrikken har ment, at det var en sej idé at lave et bæltespænde til seje drenge? Og en anden har ment, at drenge helst bare ville have en pistol? Og en tredje har ment,  at pistolen da i hvert fald skulle kunne affyre hundepropper? Og de så til sidst bare har blandet det hele sammen for at kunne gå tidligt på weekend?
Ellers kan vi i hvert fald ikke se, hvordan nogen finder på at sælge et bæltespænde med påsvejset hundeproppistol til drenge på 8-10 år. Med mindre man selvfølgelig er så ondskabsfuld, at man tænder på idéen om alle de brandsår på børnepeniser, som skadestuerne får ind ...
ANNONCE
8 livsfarlige stykker legetøj
Kryb på kogepladen
Det er ikke hver dag, man hører børnene bede om lov til at tænde for kogepladerne, når de skal lege - og får et ja, vel? Ikke desto mindre var det virkelighed i 60'erne, hvor Creepy Crawlers var det vildeste vilde inden for legetøj. Idéen gik ud på, at man selv kunne forme små, ulækre dyr med en (i øvrigt dødsensgiftig) masse, lægge dem på kogepladen, pille dem af, når de var tørre, og kaste efter sin lillesøster. Der er vel nærmest ikke to ord i den sætning, som i dag ville komme helskindet igennem forbrugerrådet.
ANNONCE
8 livsfarlige stykker legetøj
Racist-kanonen
En ting er, at det ikke er hulens politisk korrekt alle steder at udstyre et stykke legetøj med et sydstatsflag - et symbol på slavehandel og raceundertrykkelse. En anden er, at det ikke er smart nogen steder at fikse kanonen, så den rent faktisk kan skyde med rigtige kugler. Af metal. Op til 10 meter. Og så siger de, at computerspil er voldsfremmende!?
ANNONCE
8 livsfarlige stykker legetøj
Missil-mand
Det kræver oftest kun et par øjenskader og et enkelt dødsfald at få et stykke legetøj tilbagekaldt. Og det var lige præcis, hvad der skete for Battlestar Galactica Missile Launcer i 1979, der kunne skyde med missiler. Hvem havde dog have set det komme? Vi mener ... hvem skulle tro, at 10-årige drenge kunne finde på at pege den slags mod hinanden? Efter et år på markedet tilbød fabrikanten alle børn, der frivilligt lod sig afvæbne og returnerede deres missilmand, en Hot Wheels-bil i erstatning.
ANNONCE
Del

Seneste nyt