Magasinet M!

De største YouTube-berømtheder

De største YouTube-berømtheder

Ghyslain Raza

Åh, den stakkels dreng. Det er næsten synd at blive ved med at træde i det... nå, nu gør vi det: I 2002 optog den 14-årige canadier Ghyslain Raza en video med sig selv, hvor han med en golfkølle og hjemmelavede lydeffekter imiterede Darth Maul fra Star Wars på en måde, som ikke engang hans mor ville kalde elegant. Nogle af Ghyslains skolekammerater fandt båndet og lagde det ud på Kazaa. I løbet af to uger var videoen downloadet syv millioner gange, og i dag estimeres det, at 900 millioner mennesker har set videoen, hvor Star Wars Kid svedende og prustende fjoller rundt - ikke mindst på grund af dens succes på YouTube. Hvor mange, der har set de utallige remixes og alternative versioner, der florerer på nettet, er der ingen, der ved, men det er med sikkerhed flere end Ghyslain bryder sig om at tænke på.

ANNONCE

 

 

lonelygirl15

 

I juni 2006 begyndte millioner af mennesker at følge med i den 16-årige Brees liv på YouTube. Bree, der kaldte sig lonelygirl15, postede jævnligt videodagbøger og fortalte medlevende om sine glæder, sorger, bekymringer og livet i den mystiske sekt, hendes forældre var medlemmer af. Fire måneder senere, da først ihærdige YouTube-brugere og senere New York Times begyndte at grave i sagen, kom det frem, at Bree i virkeligheden hed Jessica Rose og var skuespiller. Hele hendes liv var blevet iscenesat af de to håbefulde filmskabere Miles Beckett og Greg Goodfried, der havde fået lyst til at eksperimentere med et nyt filmformat.

ANNONCE

 

Keyra Augustina

 

Hvis man søger på det i mange dele af verden ganske almindelige pigenavn 'Keyra' på Google udmærker de første mange, mange sider, der kommer frem, ved at være af den slags, det ikke er så smarte at kigge på, hvis chefen skulle komme forbi dit skrivebord. Den anonyme argentinske kvinde med pseudonymet Keyra Augustina blev verdensberømt, da hun postede billeder af sin - og den ros skal hun have - usædvanligt velformede bagdel. Siden er billeder og webcam-videoer af Keyras mås blevet et af de største internetfænomener siden Paris Hilton. Det faktum, at der gik lang tid, inden Keyras virkelige identitet blev afsløre, gjorde heller ikke sagerne mindre interessante.

ANNONCE

 

Chris Crocker

 

Videobloggeren og den ihærdige Britney Spears-fan Chris Crocker havde i lang tid været en flittig bidragyder til YouTube og en mindre berømthed på nettet, men den 9. september 2007 blev han for alvor verdenskendt. Crocker lagde en video på YouTube, hvor han harcelerede over pressen, der forfulgte Britney Spears... eller ikke så meget harcelerede som gik amok... eller ikke så meget gik amok som gik fuldstændigt bananas. Videoen af den stortudende Crocker, der skriger "Leave Britney alone!" blev set af to millioner mennesker i løbet af 24 timer, og Chris Crockers YouTube-kanal har genereret over 135 millioner views.

ANNONCE

 

Brian Collins

Næste gang du sidder og bander over Werge og Frimann, så se lige denne video - som tusindvis har gjort før dig - og bemærk, at det kan gøres værre. Meget, meget værre. Brian Collins vikarierede i 2005 som sportsvært på den amerikanske tv-station KXXV. Collins var rystende nervøs, teleprompteren brød sammen, og udsendelsen udviklede sig i det hele taget som enhver tv-værts værste mareridt. Og det blev i sagens natur ikke bedre af, at en venlig sjæl lagde skidtet på YouTube, hvor især Collins' ene øjeblik med sproglig ekvlibrisme "Boom goes the dynamite" blev en landeplage i USA.

ANNONCE

 

The Numa Numa Guy

Nogle gange skal der ikke specielt meget til for at blive berømt på YouTube. Tag f.eks. Gary Brolsma, der i 2004 opdagede sangen ' Dragostea din tei' med O-Zone. Den syntes den lidt trinde fyr fra New Jersey var rigtig fed, så han optog en video med sig selv, der mimede til sangen og udførte en art dans. Hvorefter internettet gik amok. Det estimeres, at videoen er set af 700 millioner mennesker, Gary Brolsma har optrådt i utallige tv-shows og toppede i 2007 VH1's lister over de største internetfænomener nogensinde.

ANNONCE

 

GellieMan

Tilbage i 2004 kreerede den belgiske teenager Jelle Buelens en gribende version af sangen 'Aisha' (som også danske Outlandish har indspillet). Hvad han manglede i sangteknik og evner som videoinstruktør, opvejer han så rigeligt i indføling. Videoen blev et kæmpefænomen på diverse internetsider - ikke mindst da YouTube gik online i 2005, og fik endnu et boost, da der startede et rygte om, at knægten havde begået selvmord efter indspilningen af videoen. Hvilket han i øvrigt ikke havde.

ANNONCE

 

OK Go

Det amerikanske rockband OK Go har eksisteret siden 1998 og havde i 2006 udgivet to plader og spillet et væld af koncerter uden decideret at blive verdensberømte. Men så udsendte gruppen en musikvideo til sangen 'Here It Goes Again', hvor de fire bandmedlemmer udfører en fiks og meget elegant dans på løbemaskiner - og så blev de kendte i hele verden. Videoen er set mere end 50 millioner gange og er den mest sete musikvideo på YouTube nogensinde.

ANNONCE

 

 

Charlie og Harry

Nogle gange er internettet mærkeligt. På YouTube - en verden af musikvideoer, hunde, der står på skateboards, damer i bikinier, paparazzivideoer af berømtheder, folk, der kører galt og andre kulørte sager var den allermest sete video nogensinde indtil for nylig denne sag. To engelske brødre på et og tre sidder i en stol. Den mindste bider den store i fingeren (og griner diabolsk bagefter). I skrivende stund set 233 millioner gange!

ANNONCE

 

Justin Bieber

Brødrene Charlie og Harry har dog måtte aflevere deres førsteplads over de mest sete YouTube-videoer til Justin Bieber. Den 16-årige canadier blev opdaget på YouTube og har på rekordtid udviklet sig til et fænomen af den anden verden. I en alder af 16 har han udgivet to album, en selvbiografi (!) og hans video til sangen 'Baby' er pt. set over 338 millioner gange.

ANNONCE

 

 

Del

Seneste nyt

Annonce