Magasinet M!

Dekadente diktatorer

Her er fire gode eksempler på, hvorfor du har en sund økonomisk sans

Dekadente diktatorer

Af: Søren F. Lillesøe

Går du i dit stille sind og er lidt bange for, at din noget magre julegave til kæresten giver bagslag i året der kommer (hey, dit overforbrug af juleøl koster jo), så kan vi berolige dig: Alting kan være værre. Hvis hun siger, du er en grådig hustyran, så hiver du fluks de her fire dekadente diktatorer frem, som får dig til at virke som Danmarks dydigste borger.

Hvem siger at man ikke fortjener lidt luksus, når man nu bruger hele sin dag på at undertrykke landets befolkning og undgå attentatforsøg ? og hvad er mere afslappende end at shoppe limoer, gadgets og champagne efter en lang arbejdsdag. kort sagt: Forsøge at udhule nationens pengetank for egen vindings skyld.


Bare tjeck disse 4 eksempler:

Kim Jong-Il
Nordkoreas mini-mandsling Kim Jong-Il bor ganske glimrende. Hans primære toilet er større end en Wimbledon-bane, og vinkælderen er så stor, at der kan ligge 10.000 flasker på lager. Desuden har festlige Kim flygel og karaokeanlæg i sin kælder.


Formand Mao
Formand Mao fik specialbygget en 10,06 meter lang limousine for at imponere sine fattige undersåtter. Den rullende potensforlænger var naturligvis udstyret med telefon, fjernsyn og køleskab. Og en seng, så han kunne hvile sig på rejsen.


Rafael Trujillo
Tandklinik, skøjtebane, kosmetiksalon, swimmingpool, hestestald, biograf og så et par barer oveni. General Rafael Trujillo fra den Dominikanske Republik havde et særdeles lækkert palads - hvor alt var pimpet i mahogni og ægte marmor. God smagt fornægter sig ikke!

Kirsan Ilyumzhinov
Den forarmede republik Kalmykiens enehersker Kirsan Ilyumzhinov klatter sine penge væk med stil. Han ejer et privatfly, to limoer og seks Rolls Roycer, men brænder nu mest for at spille skak. I 90erne brugte han 50 millioner dollar på at bygge en hel by til at afholde skakturneringer. Et palads i 100 % glas er byens arkitektoniske mesterværk.


Av, dyre drenge!

Læs mere om dekadente diktatorer og diktator-vanvid i det nye nummer af M!, der er på gaden den 25. januar.

ANNONCE
Del

Seneste nyt