Magasinet M!

Det vidste du ikke

Eller måske gjorde du. Faktum er, at du med disse 20 facts nok skal imponere dine venner.

Det vidste du ikke

1. Den 31. maj 2010, den internationale "Quit Facebook Day", slettede 33.000 mennesker deres profil. Til gengæld oprettede fire til fem gange så mange den dag en ny profil.

2. Internettets første sociale netværk hed SixDegrees og så dagens lys allerede i 1997. Grundet manglende succes lukkede det dog igen i år 2000.

3. Fodboldspilleren Andy McLaren fik i løbet af én enkelt fodboldkamp hele tre røde kort. Et for usportslig optræden, et for et groft frispark og endelig et for hærværk begået i dommerens omklædningsrum.

4. Paven Innocens VIII fik verdens første blodtransfusion. Han lå for døden i 1492 og fik derfor blod fra tre drenge at drikke af de tilstedeværende læger. De tre drenge døde, og det gjorde paven desværre også.

5. Den amerikanske præsident Warren G. Harding tabte engang alt Det Hvide Hus' samlede beholdning af porcelæn i et kortspil.

ANNONCE
Det vidste du ikke

6. Man kan godt spise æggene fra strudsearten Emu, men de skal åbnes med en boremaskine.

7. Ved VM-finalen i fodbold i 1930 i Uruguay insisterede kampens dommer på, at alle 60.000 tilskuere skulle kropsvisiteres inden de fik adgang til stadion. Der blev fundet og konfiskeret ca. 1600 pistoler.

8. Folk, som ganske ofte kører med metroen i Paris uden at have billet "forsikrer" sig mod bøder ved hver måned at betale et fast, mindre beløb til en fælles kasse, hvorfra eventuelle bøder så bliver betalt.

9. Lord Jesus Christ bor i Belchertown, Massachusetts, og kom i maj måned 2010 ud for et biluheld, som han dog slap relativt uskadt fra.

10. Bluetooth, et kortrækkende trådløst datanet, der bruges til dataoverførsler, er opkaldt efter den danske vikingekonge Harald Blåtand.

ANNONCE
Det vidste du ikke

11. Fisk kan blive søsyge.

12. I den zoologiske have på Gaza-striben findes to æsler, som er "klædt ud" som zebraer. Dyrepasserne har malet æslerne stribede for at kunne tilbyde de lokale børn en ekstra attraktion.

13. Når skuespilleren Charlie Sheen ikke gider skrive autografer, tager han en falsk bandage på sin hånd.

14. Mennesket fødes med 300 knogler, men dør med blot 206.

15. Efter en VM-kvalifikationskamp i fodbold mellem El Salvador og Honduras i 1969 gik bølgerne så højt, at de to lande bagefter var i krig med hinanden i fire dage.

ANNONCE
Det vidste du ikke

 

 

16. Aktiehandlere har naturligvis deres eget tegnsprog, og tegnet for aktien Deutsche Bank er en vandret finger under næsen. Tegnet hentyder til Hitlers overskæg.

17. Harrison Ford er uddannet tømrer. Ved et af sine jobs mødte han George Lucas.

18. For at han aldrig mere skal vænne sig til en anden mobiltelefon, har milliardæren Sir Phillip Green opkøbt hele Nokias restlager af den ældgamle model 6310.

19. Indehaveren af firmaet, der producerer de sjove og futuristiske Segway-transportenheder, James Heselden, fik en trist afslutning på sit liv. Han døde i 2010, da han ved en ulykke kørte ud over en afgrund - på en Segway.

20. Fodboldspilleren Cristiano Ronaldo er opkaldt efter Ronald Reagan.

ANNONCE
Det vidste du ikke
Dette var sidste omgang facts fra den kommende bog uNYTTIG VIDEN, men du kan få flere daglige facts ved at følge fansiden på Facebook lige her:

Du kan også deltage i konkurrence om at vinde 25 stk. uNYTTIG VIDEN-bøger lige her:
Del

Seneste nyt

Annonce