Magasinet M!

Er Jack the Rippers identitet endelig afsløret? Nyt DNA-bevis forbindes med hovedmistænkt

Den gådefulde mord-sag har fået nye beviser!

Den gådefulde identitet af Jack the Ripper har i årtier fascineret og plaget både forskere og krimielskere.

Det har været et emne i podcasts, film, historier, gyserfilm og generelt også i kriminalpolitiets arbejde - men nu er der kommet nyt i sagen ifølge Mirror.

Den seneste udvikling i denne gamle sag præsenterer et nyt billede af den mistænkte Aaron Kosminski, en polsk barber, der boede i London i 1880'erne. Forfatteren Russell Edwards har ved hjælp af avanceret teknologi skabt et kompositbillede af Kosminski, som nu præsenteres i hans nye bog, Naming Jack The Ripper: The Definitive Reveal.

Kosminski var en af de hovedmistænkte på det tidspunkt, hvor mordene fandt sted. Edwards hævder, at han har afsløret en "konspiration af tavshed", der har beskyttet den formodede seriemorder. Ifølge ham havde det daværende lederskab i Londons kriminalpoliti, herunder Dr. Robert Anderson, allerede i sin tid mistanker om Kosminski som gerningsmand. Politirapporter fra 1894, kendt som Macnaghten-memorandumet, indikerede, at Kosminski havde en "stor had til kvinder, især prostituerede", samt udviste stærke morderiske tendenser.

Edwards har også præsenteret DNA-analyse, som angiveligt stammer fra en efterfølger af en af ofrene, Catherine Eddowes, hvilket han mener bekræfter Kosminskis forbindelse til mordene. Imidlertid er mange eksperter skeptiske over for validiteten af dette DNA-bevis. Nogle kalder den videnskabelige metode "meget usikker" og påpeger, at det er usandsynligt, at DNA, der angiveligt er blevet opbevaret i over et århundrede, ikke ville være blevet kontamineret.

Edwards hævder desuden, at der er blevet refereret til en dækning fra frimurerne for at beskytte Kosminski, baseret på fotografier af hans bror, som var medlem af en frimurerloge. Den påståede beskyttelse kan forklare, hvorfor Kosminski blev anbragt på en sindssygeanstalt i stedet for at blive arresteret og retsforfulgt.

Selv om Kosminski's navn har været nævnt i Ripper-debatten i mange år, er der stadig ikke blevet præsenteret afgørende bevismateriale, der kan bekræfte hans skyld. Andrew Smith, en førende ekspert på Ripper-mordene, har tidligere udtalt, at han ikke tror, at Kosminski er morderen, og at der stadig er mange ubesvarede spørgsmål omkring denne gåde, der nu har eksisteret i mere end 126 år.

Finder vi nogensinde ud af det?

ANNONCE
Del

Seneste nyt