Magasinet M!

Forskning afslører, at en fyraftensøl med drengene gør mænds liv sundere

Skål for dit helbred - bogstaveligt talt!

Knejter, så skal I spidse ører!

Hvis du leder efter en god undskyldning for at samles til en fyraftensøl, har forskningen givet dig den perfekte anledning. En undersøgelse fra Oxford University viser, at en aften med vennerne ikke kun er sjovt, men også helt essentiel for mænds sundhed.

Ja, du læste rigtigt—det er tid til at hæve dit glas og nyde livet!

Undersøgelsen, ledet af psykologen Robin Dunbar, som blev afviklet i 2017, viser, at mænd har brug for at mødes med deres venner ikke bare én gang, men hele to gange om ugen for at få de fulde sundhedsmæssige fordele ved mandligt venskab.

Så til alle koner og kærester derude: Det handler ikke kun om at have "drengene" over en gang imellem. Nej, det er faktisk en livsstil!

Ifølge Dunbar kan venskaber styrkes gennem forskellige aktiviteter—fra fodbold på banen til den klassiske "mandehygge" over en pilsner.

Det afgørende er at mødes og lave noget sammen, helst med de fire nærmeste venner. Og hvem siger, at en øl ikke kan være en del af den plan?

Forskningen viser, at mænd, der opretholder sociale grupper, har lavere risiko for at lide af depression relateret til økonomiske bekymringer og jobusikkerhed. De er også hurtigere til at komme sig efter sygdomme.

Det er ikke kun "mandfolk", der har gavn af sociale relationer, men også deres immunforsvar!

Og som om det ikke var nok, udløser disse venskaber endorfiner og reducerer angsten. Plus, det ser ud til, at mænd, der hænger ud med deres venner, også har en tendens til at være mere generøse.

Tænk over det næste gang du overvejer at tage en humlejuice i baren.

Men her er det sjove: Mange mænd får langt mindre tid til mandehygge, end de har brug for. Ifølge Dunbar kun formår 40% at planlægge en "fyraftensøl" ugentligt. Så er det på tide at tage denne forskning til hjertet!

Så næste gang du står over for spørgsmålet om at tage ud med drengene, kan du med stolthed hævde, at det er for din sundheds skyld.

Skål - ud med drengene!

ANNONCE
Del

Seneste nyt