Magasinet M!

Gamer-genbrug

Listen over spilfigurer på film bliver længere og længere. Snart kommer danske Hitman

Gamer-genbrug

Af: Martin Finnedal


Alien vs Predator (2004)
De blev opfundet
til film, sat sammen i computerspillet og har været en tur om tegneserieverdenen og så tilbage til film igen. En tilsyneladende endeløs duel. "Whoever wins...We lose." Bortset fra producenterne selvfølgelig.

Alone in the Dark (2005)
Gyserspillet om detektiven
Edward Carnby (Christian Slater) gik direkte ud på det danske dvd-marked i maj i år. Du kan se en TRAILER her.

Tekken (1990)
De fleste kender Tekken i adskillige versioner fra Playstation. Men spillet stammer oprindeligt fra noget, der engang i det forrige årtusinde blev kaldt vi-de-o-spil: Store grove kasser som blev dyrket blandt gulnede reklamer for cowboytoast i en konstant dunst af friture. En japaner ved navn Sakamoto omsatte spillet til en Hong Kong-inspireret slåskampsfilm med en helt, en træner og en smuk pige som hovedfigurerne. Men det fik han ikke mange yen ud af.


Super Mario Bros (1993)
Hvordan får du lige et platformsspil om to VVS-brødre omsat til spillefilm? Ja, det vidste folkene bag filmen heller ikke. I alt fire instruktører var tilknyttet projektet, der tog næsten et år at skyde. Og Bob Hoskins og John Leguizamo i titelrollerne tænkte utvivlsomt gentagne gange ?Hvad fanden laver jeg her?? Det endelige resultat blev haglet ned men har dog en vis charme og en stor fanskare.

Streetfighter (1994)


Voldsomt populært arkadespil, som blev til et voldsomt stort flop på film. For en sjælden gangs skyld var både anmeldere og brugere hamrende enige: Filmen om Oberst Guile (Jean Claude van Damme) mod General Bison (Raul Julia) er noget af det ringeste nogensinde. Overhovedet. Også selv om en let hvalpet Kylie Minogue spillede actionheltinden Cammy.


Mortal Kombat (1995)

Endnu et hamrende populært slagssmålsspil, der skulle laves flere penge på. Og selvfølgelig er historien cirka lige så sammenhængende som en IT-nørds ansigtshud. Men det er vel dybest set også slagsmålene, publikum til denne type film er efter, og ikke Christopher Lamberts skuespilpræstationer. Til gengæld var alle enige om, at 2?eren lugtede.

Final Fantasy ? The Spirits Within


Forventningerne til den 100 % computer-animerede Final Fantasy var skyhøje. Og på den baggrund kunne kæberne kun falde til jorden med et brag. Den 800 millioner kroner japansk producerede og instruerede kolos blev beskyldt for at savne enhver sammenligning med spillet, og ?personerne? så temmelig plastikagtige ud. Fans af spillet diskuterer fortsat for og imod filmen.

Lara Croft: Tomb Raider (2001)Da Tomb Raider-manien var på sit højeste, var Lara Croft ofte at finde på lister over verdens mest sexede kvinder. Alene på den baggrund ville det være underligt ikke at lave en film. Specielt når man kunne få Angelina Jolie til at spille titelrollen. Efter fem måneder havde 1?eren et 300 millioner kroner overskud alene i USA. Og så måtte der en 2?er til.
Resident Evil (2002)
Det vakte ikke den store opstandelse, da filmversionen af Resident Evil kom på gaden. Der var nemlig ikke så meget at komme efter. Filmen var jævnt kedelig og klarede sig jævnt hæderligt. Til gengæld kunne den prale af et af de tungeste soundtracks nogensinde: Slipknot, Marilyn Manson og Rammstein. Se, dét er ondt!- Flere på vej

Hitman
Da danske IO Interactive lancerede 3. version af sagaen om den skaldede hævner, blev firmaet bestormet af tilbud om at filmatisere spillet. Resultatet kommer i 2007 og har Vin Diesel i titelrollen.

Silent Hill
Det så længe ud til, at Silent Hill skulle konkurrere mod Alone in The Dark. Men resultatet kommer først næste år.

Doom
The Rock spiller
Sarge. Og der bliver utvivlsomt meget blod og vold når filmen kommer. Det bliver til vinter engang.

Halo
Får manuskript af
Alex Garland (forfatteren til The Beach) og får premiere i 2007

Prince of Persia


Alle mellem 10 og 40 kan så småt glæde sig til filmatiseringen af det legendariske Prince of Persia. Producenten Jerry Bruckheimer (Top Gun, The Rock, Pirates of the Caribbean) har købt filmrettighederne og lover ?Indiana Jones i det 9. Århundrede?.
Kan det blive den mest succesfulde spil-filmatisering nogensinde? Det tror vi.

 

Max Payne
Læs mere her

Se de bedste computerbabes i GALLERIET
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce