Magasinet M!

Gel Blaster: Årets must-have gadget

Er det en nerfgun? Er det en vandpistol? Nej, det er en GEL BLASTER

Måske har du set dem på Youtube, Tik Tok eller andre sociale medier, måske har du set dem i naboens have. Gel Blaster stiger med raketfart i popularitet, og det er ikke svært at se hvorfor.

Gel Blaster er navnet for en vifte af gellet-blastende elektroniske blasters, der først blev populære i USA og siden har spredt sig med raketfart - og nu også har fået taget fat herhjemme - og det nærmest uanset om det er sommer eller vinter.

Det officielle varemærke Gel Blaster® udvikles og drives fra USA.

Det er ikke dyrt at komme i gang med Gel Blasters til en slags udvidet vanddyst. Den hvid/grønne Gel Blaster Surge vi har brugt til denne artikel, koster fra 399-499 kroner, og det er inklusive genopladeligt batteri, sikkerhedsbriller, gellet-beholder, og de første 10.000 gellets til at sætte spillet i gang.

Hvad er Gel Blaster?

Gel Blaster er en mellemting mellem de populære nerfblasters og vandpistoler. En slags elektrisk vandpistol - der bare ikke blaster med vand, nemlig de vandbaserede gele-kugler: Gellets.

Altså en blaster til actionsport, som ikke anbefales til børn eller som legetøj (Forhandlere antyder en fra-alder på 14 år).

Som navnet antyder, bruger Gel Blaster små gele kugler der hedder gellets. Gellets leveres som små dehydrerede, 1,75 mm gelekugler, der blot skal puttes i vand, hvorefter de absorberer vandet, og vokser til en størrelse på 7,5 mm - over 3-4 timer. Det giver altså bløde gellets, som bliver affyret ligesom airsoft kugler, mens de ikke har de begrænsninger en traditionel vandpistol har.

Gellets består 99% af vand, og er let nedbrydelige, så man skal ikke engang tænke på oprydningen bagefter. Dette gør en Gel Blaster til den perfekte til dyst udenfor f.eks. på en solfuld sommerdag (eller en snefuld vinterdag som vi har gjort). Gel Blaster kan mærkes, men gør ikke decideret ondt, og den eneste beskyttelse man reelt har brug for, er et par beskyttelsesbriller - det er vigtigt at beskytte øjnene! Vi understreger: Brug beskyttelsesbriller. Better safe, than sorry.

ANNONCE

Er en Gel Blaster sikre?

Ja, Gel Blaster som f.eks. den grønne Gel Blaster Surge på billedet har en udgangshastighed på omkring 50 m/s, og kan mærkes, men gør ikke ondt. Selvfølgelig er det vigtigt at beskytte dine øjne med nogle beskyttelsesbriller som f.eks. Disse officielle briller til Gel Blaster-brug.

Selv om Gel Blaster Gellets er bløde, er de stadig ubehagelige at blive ramt i øjet med. De fleste objekter tager heller ikke skade af at blive ramt af en Gel Blaster, så hvis dit sigte ikke er i top, gør det ikke noget hvis du kommer til at ramme et vindue bagved. Gellets er bionedbrydelige. Så snart de er skudt af, disintegrerer de og begynder at fordampe. Gellets efterlader ikke noget materiale eller farve, og giver heller ikke pletter.

Hvordan føles det at blive ramt af en Gel Blaster?

Med udgangshastigheden på blasteren vi har brugt - ca. 50 meter i sekundet, kan man godt mærke, hvis man bliver skudt med vandperlerne. På bar hud føles det som at blive svirpet af en elastik, mens det er lidt svagere gennem tætsiddende tøj - på overtøj kan det ikke mærkes.

ANNONCE
Quick-facts og rart at vide om Gel Blaster

Produkterne i denne artikel forhandles hos Elgiganten, Bilka og Føtex. 

  • Gel Blaster ligner mest af alt blasters fra sci-fi film og lignende, og affyrer de letgenkendelige gellets, der til forveksling kunne ligne airsoft-plasttikkugler, med den klare forskel at de er helt bløde og gele-agtige.
  • De Gellets, der bruges i disse blasters, er lavet af et superabsorberende polymer, der kan absorbere vand op til flere hundrede gange deres egen vægt. Gel Blasters er sikre at bruge, men de kan stadig forårsage mindre skader, hvis de rammer følsomme områder som øjnene, så det er vigtigt at bære beskyttelsesbriller.
  • En Gel Blaster er ikke legetøjsvåben. Da der er en åbenlys risiko omkring øjnene, hvis man skydes direkte, kan en Gel Blaster ikke på nogen måde defineres som en legetøjspistol, men derimod en blaster til brug i forbindelse med actionsport.
  • Aldersgrænser: Flere legetøjsbutikker markedsfører disse blasters til børn i alderen 14 år og opefter.
  • De officielle Gel Blaster-produkter anbefales til aldersgruppen 14 og opefter. Vi vil dog ikke anbefale det til børn, uden kyndig instruktion og opsyn af en voksen.
  • Gellets er bionedbrydelige og relativt miljøvenlige. De opløses i vand og luft indenfor få timer efter at være blevet affyret.
  • Gel Blasters kommer i en bred vifte af stile, fra kompakte space-agtige blasters som Starfire og Surge til større cybergun-agtige sager med XL-tilnavne.
ANNONCE
Gel-kugler før og efter vand - Gel Blaster: Årets must-have gadget Gel-kugler før og efter vand

Hvad er det fede ved Gel Blasters?

Gel Blasters er sjove! Det er det allerstørste plus ved Gel Blaster. Men udover at være sjove, er Gel Blasters også billige. Både at købe og at dyste med. De fleste Gel Blasters bliver drevet af et genopladeligt batteri, hvilket betyder at man ikke skal til at købe nye batterier hele tiden. Der er heller ikke et behov for at købe gaspatroner som man f.eks. kan være afhængig af til hardball.

Og måske vigtigst af alt, så er Gel Blaster Gellets ekstremt billige!

10.000 Gellets koster kun 59 kroner, og så er du klar i lang tid! Og så behøver man ikke engang rydde op efter Gellets!

ANNONCE
Denne Gel Blaster gun benytter et indbygget genopladeligt batteri, til at drive kuglerne frem - Gel Blaster: Årets must-have gadget Denne Gel Blaster gun benytter et indbygget genopladeligt batteri, til at drive kuglerne frem

Hvor mange skud kan en Gel Blaster skyde?

Det afhænger af hvilken Gel Blaster man vælger.

En Gel Blaster som den på billedet kan holde omkring 800-900 Gellets i beholderen ad gangen.

Gel Blasteren på billederne er elektrisk. Dette vil sige at du blot sørger for strøm på batteriet, fylde gellets i beholderen, tænde (på enten single-fire eller fuldautomatisk) og trykke på aftrækkeren. Så sker resten automatisk! Så kan du altså fyre 800 gellets af uden at skulle genlade!

ANNONCE
800-900 skud - Gel Blaster: Årets must-have gadget 800-900 skud

Hvilke typer Gel Blasters findes der?

Gel Blasters findes i mange størrelser. De fleste Gel Blasters er elektriske og batteridrevne. Nogle er udformet, kreativt i retningen, som vandpistoler, mens andre er udformet som større geværagtige blasters. Lige meget om du vil bruge en Gel Blaster i haven eller til større arrangerede Gel Blaster-matches, er der en Gel Blaster der passer til behovet!

ANNONCE
Gel Blaster - Gel Blaster: Årets must-have gadget Gel Blaster

Kan man modificere en Gel Blaster?

Ja - Mange Gel Blaster modeller ligger op til at kunne modificeres og kan være ret alsidige. Modificeringen består blandt andet i muligheden for at udskifte forskellige dele - enten for syns skyld, eller for at skabe en synlig holdmarkering, hvis man har gang i en omgang med flere deltagere.

ANNONCE
Gel Blaster - Gel Blaster: Årets must-have gadget Gel Blaster

Kan jeg købe en Gel Blaster lovligt i Danmark?

Ja, Gel Blaster er officielt kommet til Danmark.

Du kan købe de officielle Gel Blasters hos Elgiganten, Bilka og Føtex. Her kan du også købe Gel Blaster ammunition, Gellets, Depot, som Gellets hydreres- og opbevares i, og en række andre produkter.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce