Magasinet M!

Kongerigets hurtigste bongbællere

Kan man virkelig finde en Danmarksmester blandt 35.000 studerende, når det kommer til den ædle sport ølbong på tid? Vi tog med drengene fra oelbong.dk for at finde ud af det.

Søren Tang - Kongerigets hurtigste bongbællere Søren Tang

Foto @ Søren Tang

Druk, holdånd og livsfarlig vandsport. Kapsejladsen i universitetssøerne i Aarhus, som nok er Danmarks mest populære ølstafet, har det hele. Igennem flere rammer tysk dåseøl end du nogensinde kan tælle til, er der blevet holdt gummibådsræs over søerne. Men i år er tiden kommet til at udvide listen med discipliner med drukspillenes 100-meter, Ølbong på tid.

 

ANNONCE
Søren Tang - Kongerigets hurtigste bongbællere Søren Tang

Foto @ Søren Tang

Ølbongen, våbnet der enten rammer dig lige i synet med en syndflod af ydmygelse, eller beviser du er en mand og har fortjent de sølle krøller du kalder brystbehåring. Kongedisciplinen inden for øldrikning og en af de eneste situationer, hvor din hurtighed rent faktisk imponerer damerne.

ANNONCE
Søren Tang - Kongerigets hurtigste bongbællere Søren Tang

Foto @ Søren Tang

Teknik, hvad fanden er teknik?
Fra morgenstunden af mødtes jeg med René og Joachim fra oelbong.dk, som havde medbragt den ølbong, vi på M! kårede til landets bedste bong. Allerede klokken halv 10 begyndte en halvstor flok af morgenstive mennesker at stille sig i kø, for at få fyret en lunken slots i sækken. Og fra start var det tydeligt at se, at nogle havde trænet fra før solen stod op. Efter en halv time var rekorden 1,6sekunder, men inden semifinalen gik i gang, blev der kvalt dåseøl på under halvanden sekund på samlebånd med de bedste på 1 sekund.
"Jeg har sgu ikke nogen teknik, jeg åbner bare for beholderen og fylder op til kanten," bøvsede en af deltagerne, før han greb halsen på en halv flaske vodka og væltede videre i alkotågernes land.

ANNONCE
Søren Tang - Kongerigets hurtigste bongbællere Søren Tang

Foto @ Søren Tang

Man drikker bedst på camping
Men i sidste ende kunne der kun være en champion. Og fuldstændig chanceløs var jeg selv meget tidligt presset ud af finalefeltet.De 5 bedste bællere blev sejlet ud til en ø midt i søen, og foran konkurrenter og 35.000 publikummer satte Filip Yang alle konkurrenterne på plads. 1,8 sekunder tog det at fjerne to øl fra jordens atmosfære, to tiendedele hurtigere end sølvmedaljevinderen Makar Holst. Og imens pøblen jublede, lod kongen sig hylde. Vi fandt en ny Danmarksmester i ølbong på tid, Filip Yang. Og så gik alle på druk til vores dages ende...

ANNONCE
Del

Seneste nyt