Magasinet M!

Mand finder 1800-tals gravsten begravet i sin baghave

En rigtig Fredag d. 13.-historie!

En uventet opdagelse i en baghave i USA har sendt chokbølger gennem både lokalsamfundet og internettet i Pennsylvania, efter en mand fandt en gammel gravsten, mens han gravede ud til en dam.

Gravstenen, som var delvist knækket, bar en inskription fra 1800-tallet, hvilket i sig selv ville være en bemærkelsesværdig opdagelse. Men da manden kiggede nærmere på gravens oplysninger, opdagede han noget uhyggeligt – personen, John Cunningham, der var begravet der, havde nøjagtigt samme fødselsdato som ham selv: 26. januar.

Dette mærkværdige sammentræf sendte hurtigt opdagelsen ud på internettet, hvor nysgerrige brugere på platformen Reddit begyndte at grave i historien bag John Cunningham.

Det blev hurtigt afsløret, at Cunningham var født i 1800 i Maryland (eller muligvis Pennsylvania) og døde i Springettsbury Township, Pennsylvania, i 1866. Gravstenen blev angiveligt flyttet fra dens oprindelige placering ved Mount Zion Cemetery – men hvordan den endte i en baghave, forbliver et mysterium.

Internetdetektiver på Reddit fandt snart yderligere information om John Cunningham. Han havde været en landmand og medlem af det lokale lutherske samfund. Han giftede sig med Elizabeth Spangler i 1832, og parret fik seks børn. Deres efterkommere lever stadig i dag.

Men det, der virkelig fik hårende til at rejse sig på manden, var, da han opdagede, at han dagligt passerede det hus, hvor Cunningham engang havde boet. "Jeg kører forbi det hus hver dag på vej til arbejde!" udbrød han i et Reddit-svar, da han blev præsenteret for et billede af ejendommen, der stadig står den dag i dag.

Hvordan kom gravstenen i baghaven?

Spørgsmålet, der stadig hjemsøger både manden og resten af de interesserede, er: Hvordan endte denne gravsten i hans baghave? Var det et tilfældigt tab, et resultat af bygningsarbejde eller måske en form for overtroisk hændelse fra en tid, hvor gravsten blev flyttet uden stor omtanke? Selvom svarene stadig er usikre, er der ingen tvivl om, at denne opdagelse har skabt en forbindelse mellem fortid og nutid, som få kunne have forudset. 

Cunningham, som døde i en alder af 66, var en mand af sin tid – en landmand og kirkelig mand, der levede i en tid, hvor USA var ved at blive transformeret af borgerkrigen. Hans efterliv har dog taget en uventet drejning ved at dukke op i en have i det 21. århundrede.

Det er alligevel ikke hver dag, man finder en gravsten på sin grund!

Måske han skulle grave endnu dybere og finde noget endnu vildere? Tjek gravstenen ud lige her.

ANNONCE
Del

Seneste nyt