Mmmm! Mystisk moderkage-mad!
Så skete det endelig: Tom Cruise har ynglet, så nu kan Tom endelig få dækket sine protein-behov efter den hårde fødsel - han har nemlig tidligere erklæret, at han har tænkt sig at fortære moderkagen.
Af: Morten Greve
Moderkagespisnings-ritualet (placentophagia, som det hedder) er af gode grunde ikke almindeligt udbredt, men bliver stadigvæk dyrket af nogle old skool kulturer og fanatiske hippie-vegetarer (det er den eneste form for kød, som man kan spise, hvor der ikke først skal slås noget ihjel).
Hvis du skulle være interesseret i at følge Cruises eksempel og selv eksperimentere med lidt moderkage-kannibalisme, så har vi her et par opskrifter, du kan afprøve. Det er ikke noget vi finder på, men heller ikke noget vi anbefaler!
Moderkage-Spaghetti: Skær kødet fra ¾ moderkage ud i små bidder, brun kødet i 1 spiseskefuld smør og 1 spiseskefuld olie. Tilføj én stor dåse tomat-puré, 2 store dåser hakkede tomater, 1 løg, 2 fed hvidløg, 1 spiseskefuld sirup, 1 laurbær-blad, 1 spiseskefuld rosmarin, 1teskefuld salt, honning, oregano, basilikum og fennikel. Lad det simre i en halv time. Server med friskkogt spaghetti.
Moderkage-Pizza: Blend moderkagen. Steg den i 2 spiseskefuld oliven-olie med 4 fed hvidløg, tilføj ¼ teskefuld fennikel, paprika, salt, timian og en ¼ teskefuld oregano. Afslut med en halv kop vin. Lad den stå og simre i en halv time og brug den så sammen med din yndlings-pizza dej ? og pynt derefter, som du foretrækkker.
Moderkage-cocktail: Blend ¼ kop rå moderkage med 3 dl grøntsagsjuice, 2 isterninger og en ½ kop gulerodsjuice. Tilsæt vodka efter behov.
Ren Bloody Mary! YUM!