Magasinet M!

Så skal Simpsons fejres

Afsnit 500 af The Simpsons er lige blevet vist i USA. Her får du højdepunkterne fra de første 23 år med serien

Så skal Simpsons fejres
23 år og stadig på toppen

Da Simpsons startede i USA i 1989, konkurrerede programmet blandt andet mod oldgamle serier som 'The Cosby Show', men så ved vi da godt, hvilket program vi foretrækker. Det er alligevel længe siden, og Simpsons er nu den amerikanske sitcom, der har kørt længst tid på tv.

Det skal da fejres, så vi har samlet det fedeste fra serien på de følgende sider. Klik dig videre for at få mere af de skøre Simpsons.

ANNONCE
Så skal Simpsons fejres
De største gæsteoptrædener

Michael Jackson

Den nu afdøde konge af pop var med i premiereafsnittet af Simpsons 3. sæson. Her blev Homer indlagt på et sindssygehospital, hvor han rendte ind i patienten Leon, der var overbevist om, at han var Michael Jackson. Leons stemme blev leveret af popstjernen selv, så det var meget troværdigt.

Mel Gibson

I det første afsnit i sæson 11 med titlen 'Beyond Blunderdome' deltager Homer i en screening af en Mel Gibson-film. Alle andre end Homer elsker filmen, men Mel Gibson besluttede sig alligevel for at lytte til Homers mening. De to slog sig derfor sammen for at lave nogle småændringer. Resultatet blev yderst tvivlsomt.

Stephen Hawking

Den excentriske britiske fysiker har optrådt i tre afsnit af The Simpsons i sæson 10, 16 og 18. Her langede han blandt andet følgende geniale citat afsted: "Your theory of a donut-shaped universe is intriguing, Homer. I may have to steal it."

ANNONCE
Så skal Simpsons fejres
Simpsons i virkeligheden

Mange af karaktererne i The SImpsons er baseret på ting fra den rigtige verden. Se bare her:

Bumblebee Man er baseret på chespirito

Den altid uheldige Bumblebee Man er en parodi på den mexikanske tv-komiker Chespirito, der opfandt karakteren El Chapulin Colorado (den røde græshoppe). Hvis du har mega-tv-pakken kan du selv tjekke det på kanalen Telemundo, hvor han render rundt og vælter møbler.

Ned Flanders er baseret på Nw Flanders Street

Den religiøse og meget naive Ned Flanders er opkaldt efter en gade i Portland i delstaten Oregon, der er hjemsted for Simpsons-skaberen Matt Groening. Forresten så rimer navnene på Ned Flanders' familiemedlemmer alle på God (som i ham oppe i himlen). Rodd, Todd og Maude.

Kent Brockman er baseret på Jerry Dunphy

Springfields arrogante nyhedsoplæserer skabt med inspiration fra Jerry Dunphy, der havde samme job i det sydlige Californien. Han startede alle sine udsendelser med at sige: "From the desert to the sea to all of southern California, a good evening." Du har måske også set ham i filmene Beverly Hills Cop 2 og hard to kill, hvor han spiller sig selv.

ANNONCE
Så skal Simpsons fejres
De bedste citater fra Homer Simpson

Ingen anden tv-karakter har langet så mange grineren citater over skærmen som Homer Simpson, og udtrykket d'oh er faktisk blevet indlemmet i den engelske ordbog i 2001. Her er 10 af de bedste Homer-citater.

"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try."


"
To alcohol! The cause of and solution to all of life's problems."


"
Operator! Give me the number for 911!"

"Being popular is the most important thing in the world"

"Trying is the first step towards failure".

"Lisa, Vampires are make-believe, like elves, gremlins, and eskimos."

"If something's hard to do, then it's not worth doing!

"Kids, just because I don't care, doesn't mean I'm not listening."

"And there's nothing wrong with hitting someone when his back is turned."

"Son, when you participate in sporting events, it´s not whether you win or lose: It's how drunk you get."

ANNONCE
Så skal Simpsons fejres
De sjoveste Simpsons-øjeblikke

Homer mod våbenhandleren

Da den altid politisk ukorrekte Homer er på besøg hos en våbenhandler for at købe en gøb, bliver han skuffet, da der er en venteperiode på fem dage, før han kan få den udleveret.

Se klippe


Homer mod Springfield Gorge

I sæson 2 afsnit 21 forsøger Homer at hoppe over Springfield Gorge på skateboard. Det lykkedes selvfølgelig ikke, hvorefter redningsaktionen også fejler totalt

Se klippet

Moe mod løgnedetektor

Stakkels Moe er koblet til en løgnedetektor, der afslører nogle intime sandheder om hans ensomme eksistens. Det er ret sjovt, men også rimeligt synd for Moe.

Se klippet

ANNONCE
Så skal Simpsons fejres
10 ting, du (måske) ikke vidste om The Simpsons

1. Den lille spøg i åbningssekvensen med sofaen har faktisk en funktion. Folkene bag serien kan nemlig ændre længden af den, så et afsnit altid får den passende længde. Åbningssekvensen har varet fra 5 til 46 sekunder.

2. Familien Simpsons hudfarve er Pantone 116, RGB 255,217,15

3. Homers mail er ChunkyLover53@aol.com

4. Når Montgomery Burns tager telefonen, siger han ahoy-hoy, hvilket er en klar reference til Alexander Graham Bell, der opfandt telefonen. Han var ikke så vild med at sige hello og mente i stedet, at man burde sige ahoy-hoy, når man svarede.

5. I seriens intro står der 847,63 dollars på kasseapparatet, når Maggie bliver scannet. Det er det samme beløb, som det kostede at have et barn i USA om måneden i 1989.

6. Sideshow Bob hedder i virkeligheden Robert Underdunk Terwilliger.

7. Seriens skaber, Matt Groening, har opkaldt flere figurer efter hans egne familiemedlemmer. For eksempel hedder hans forældre Homer og Marge, mens hans yngre søstre hedder Lisa og Maggie.

8. 'The SImpsons Movie' skulle oprindeligt have heddet 'Yellow Harvest'.

9. Det tager seks nåneder at lave et enkelt afsnit.

10. Springfields officielly motto er: 'Corruptus in Extremis'.

ANNONCE
Så skal Simpsons fejres
Lir til rigtige Simpsons-fans

The Simpsons Arcade

Din iPhone skal da forkæles med et vaskeægte Simpsons-spil, der faktisk byder på flere udfordringer på én gang. Udover at hjælpe Homer med at jagte doughnuts, findes der nemlig også en række mini-spil. Du kan hente spillet i App Store.

The Simpsons: Who's Who Plakat

Det være mere end almindeligt besværligt at kende forskel på alle karaktererne i SImpsons. Her er en plakat, der hjælper med at holde styr på dem, og de 61 x 91 cm.  er lige til at klistre på væggen. Du kan købe den for 59 kr. lige her

Simpsons Action Figures

Nej, dukker er ikke bare for børn. På dette link finder du et hav af SImpsons Action Figures, så det er bare med at komme i gang med at samle.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE