Magasinet M!

Sædsmag og kostvaner: Er der virkelig en sammenhæng?

Forskningen er ikke overbevist, men måske du alligevel skal overveje, hvad du propper i munden

Hvis du er, som mænd er flest, har du sikkert hørt, at smagen på ens sæd er afhængigt af, hvad man spiser - og derefter prøvet at finde ud af, hvad der får det til at smage godt.

Eller i hvert fald mindre dårligt. Man er vel en gentleman..

Men er der egentlig noget om snakken? Eller er det, som så meget andet, der florerer på internettet, bare løse rygter? Det har vi forsøgt at finde ud af ved at søge rundt på det der misvisende internet og se, hvad der egentlig er af videnskabelig research på emnet. 

Kost og sæd

Ifølge en artikel i Healthline om emnet er det sandt, at ens kost påvirker, hvordan ens kropsvæsker smager. Situationen er bare den, at forsøgene ofte er lavet på kropsvæsker som sved, spyt og brystmælk. Når det kommer til sæd, er der faktisk ingen bevis på, at du kan ændre smagen ved at ændre dine kostvaner. Så måske er der ingen grund til at holde sig fra asparges aftenen før en date alligevel?

Ja, vi ved det.. sikke en lettelse, hva?

Men hvad så med ananas?

Vi ved, at asparges bliver beskyldt for at være den største synder i forhold til sæd, så måske har du også hørt, at ananas skulle få det til at smage godt. Faktisk nærmest sødt. Men ændrer det sig, når der nu ikke er nogen videnskabelige beviser på det? 

I en artikel fra Men's Health udtaler Nelson Bennett sig om emnet, og han fortæller, at rygtet faktisk tildels er sandt.

“The rumor is partially true. While there have not been any scientific studies on the matter, any sugary liquid or food may skew the fructose and glucose content or the pH of the semen just enough to be perceptible. Because pineapple is pretty acidic, eating a lot of it or drinking a lot of pineapple juice can help cut down on the bitter taste of semen. That’s true for other acidic fruits like lemons and cranberries as well."

Det vil altså sige, at selvom vi ikke videnskabeligt kan bevise, at man kan ændre smagen på sæd ved at spise anderledes, så er der meget, der tyder på, at det faktisk kan lade sig gøre. Det betyder dog ikke, at din sæd vil komme til at smage som en pose matadormix, bare fordi du spiser frugt aftenen før, men nærmere at det vil tage lidt af den bitre smag. Så fortsæt du bare med at drikke en liter ananasjuice aftenen inden den store date. Better safe than sorry, ikke sandt?

To eat or not to eat

Og selvom vi nu har fået konstateret, at der altså intet videnskabeligt belæg er for det, så er der stadig visse madvarer, der anbefales og frarådes i forhold til smagen af sæd. Så hvis du virkelig vil være på den sikre side, kan du tage et kig på listen her. 

Not to eat: Hvidløg, løg, broccoli, kål, asparges, kød og mælkeprodukter. 

To eat: Selleri, persille, kanel, muskatnød, ananas, papaya og appelsiner. 

via GIPHY

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE